• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Nuriye Nine vefat etti...

Yeniakit Publisher
2022-11-13 09:48:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Nuriye Nine vefat etti...

Batman'da yaşayan 3 padişah ile 12 cumhurbaşkanı gren Nuriye Babat 112 yaşında kayatını kaybetti. 500'ün üzerinde torunu bulunan Babat'ın ona bakan torunu "Bazen oturup muhabbet ediyorduk. Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırdı. 'Mustafa Kemal böyleydi, şunları yapardı' diye." sözleri ile aralarında geçen muhabbeti anlattı.

Batman Pazaryeri Mahallesi'nde çocukları ve torunlarıyla yaşayan, 3 padişah ile 12 cumhurbaşkanı dönemine tanıklık eden, 8 çocuk annesi Nuriye Babat, organ yetmezliği nedeniyle 8 Kasım'da yaşamını yitirdi.

ATATÜRK DÖNEMİNİ ve TORUNLARININ TORUNLARINI GÖRDÜ

Torunlarının torunlarıyla birlikte 500'ün üzerinde torunu bulunan Babat, vasiyeti üzerine Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyü mevkisindeki Kanireval Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babat'ın oğlu Yusuf Babat (64), annesinin çok sessiz ve sakin biri olduğunu, zaman zaman kendilerine Atatürk dönemini anlattığını belirtip, "Kendi halinde biriydi. Annem resmi kayıtlarda 1909 doğumludur ama gerçekte öyle değil. 125 yaşındaydı tahmin ediyorum ben. O tarihlerde şimdiki gibi nüfusa hemen doğumdan sonra kaydedilemiyordu. Annem Atatürk zamanını bile gördü. Bazen o tarihlerden bize bir şeyler anlatırdı. Annemi kaybettiğimiz için son derece üzüntülüyüz. Allah'ın takdiridir. Hepimiz o yolda gideceğiz" dedi.

TORUN SAYISI 500'DEN FAZLA

Nuriye Babat'a bakan torunu Abdullah Babat (47) da "500'den fazla torunu var. Sağlık durumu iyiydi. En son 1 ay önce bir rahatsızlığı oldu. Hastaneye götürdüm. Tedavi gördü. Birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra onu tekrar eve götürdük. "

"Bakıma muhtaçtı. Onunla ben ve eşim ilgileniyorduk. Bazen oturup muhabbet ediyorduk. Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırdı. 'Mustafa Kemal böyleydi, şunları yapardı' diye. Allah rahmet eylesin. Üzgünüz" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şevki

İnandırıcı değil teyzeye Allah rahmet eylesin eğer 112 yaşında ise o dönem erken evliliği göz önüne alarak ilk çocuğunun 99 yaşında olması gerekir

CIHAN

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKÂNI CENNET OLSUN İNŞALLAH
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23