• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

25 bin yeni korucu alınacak

Yeniakit Publisher
2016-11-27 12:59:00 -
25 bin yeni korucu alınacak

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, yaklaşık 25 bin yeni korucu alınacağını bildirdi.

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 49 yaşını dolduran güvenlik korucularının 6 ay içinde emekliye sevk edileceğini söyledi. "Korucularımızın büyük bir kısmının yaşlandığını, bu nedenle PKK ile mücadelede yeteneklerini yavaş yavaş kaybetmeye başladıklarını sık sık dile getiriyorduk" diyen Sözen, şöyle devam etti:

EMEKLİLERİN YERİNE YENİ KORUCULAR
"Son düzenleme ile asker ve polisimizle omuz omuza görev yapan korucularımızdan yaş nedeniyle emekliye ayrılacakların yerine daha genç ve dinamik kadrolar görev alacak. Bir anlamda korucuların gençleştirilmesine yönelik bir adım atılmış oldu. Emekli olanların yerine oğlu ya da kardeşine bu hakkın tanınmış olmasını ise oldukça önemsiyoruz."

25 BİN KORUCU GÖREVE
"Yaş nedeniyle emekliye sevk edileceklerin yerine kardeşi ya da oğlunun alınması, 18 bin yeni korucunun da görev başlaması demek. Bunun yanında Bakanlığın, daha önce boşalan kadrolardan kaynaklanan 2 bin 500 korucu alımı söz konusu. Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile 5 bin korucu daha alınacak. Buna göre, yeni dönemde yaklaşık 25 bin güvenlik korucusu görev yapacak."

KORUCU TİM OLUŞTURULACAK
Ziya Sözen, hükümetin terörle mücadele stratejisinde önemli değişiklikler yaptığını, bu kapsamda korucuların PKK ile daha etkin mücadele edebilmesi için "korucu timlerinin" oluşturulacağını ifade etti.

''PKK'NIN KORKULU RÜYASI OLACAKLAR''
Tamamen operasyonel amaçlı kurulacak timlerin, askerler gibi ağır silahlarla donatılacağına dikkati çeken Sözen, "Bundan sonra korucular, PKK'nın korkulu rüyası olacak. Önümüzdeki günlerde yeni arkadaşlarımızın göreve başlamasıyla oluşturulacak korucu timleri, PKK'ya daha büyük kayıplar yaşatacak.'' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23