• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2022 AÖL sınavları nasıl yapılacak? AÖL 2. dönem sınavı online mı?

Yeniakit Publisher
2022-01-22 18:15:00 -
2022 AÖL sınavları nasıl yapılacak? AÖL 2. dönem sınavı online mı?

AÖL 2.dönem sınavları nerede yapılacak? Açık öğretim lisesi öğrencileri ikinci dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyor. AÖL 2.dönem sınavları online mı? AÖL 2bdönem sınavları nerede yapılacak?

Açık öğretim lisesi öğrencileri ikinci dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, AÖL sınav yerleri belli oldu mu?

2022 AÖL sınavları nasıl yapılacak? AÖL 2. dönem sınavı online mı?

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi ikinci dönem sınavları 2022 yılı Mart ayında yapılacak. 1.dönemde olduğu gibi ikinci dönem sınavları da online yapılacak.

Konu hakkında yapılan açıklamada, "Açık Öğretim Lisesinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı Sınav Uygulama Takvimi ne göre e-Sınav olarak yapılacaktır. Buna göre e-Sınava katılacak öğrencilerimiz Bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde oturumlar halinde sınavlara katılacaklardır. (Ehliyet sınavlarında olduğu gibi)” denildi.

Kimler açık liseye kayıt yaptırabilir?

İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Garip

Lütfen onleyn üzeri olsun herkes hasta

Leyla

Biz sınavlarımızı evden online istiyoruz aşı olmayanlar var biz olduğumuz halde covid,e yakalandık ve zor atlattık hiç mi bizi düşünmüyorsunuz evde 65 yaş üstü annem ve babam var onları tehlikeye atmak istemiyorum zaten hepimiz zor atlattık covid,i ailecek teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23