• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"2020 Talat Sait Halman Çeviri Ödülü"

Yeniakit Publisher
2020-02-24 21:13:34 -
"2020 Talat Sait Halman Çeviri Ödülü"

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: - "Yarışmalarımız, ödüllerimiz ve yarattığımız fonlarla kültür üretimini destekliyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından verilen "Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" bu yıl, Ebru Erbaş ve Kamil Kayhan Yükseler arasında paylaştırıldı.

Salon İKSV'de düzenlenen ödül törenine, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner'in yanı sıra çok sayıda çevirmen ve yazar katıldı.

Nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek amacıyla takdim edilen ödüle, Mathias Énard’ın "Pusula" kitabını çeviren Ebru Erbaş ve Leonid Andreyev'in "Kızıl Kahkaha" adlı eserini çeviren Kamil Kayhan Yükseler layık görüldü.

- "Bu ödülü önemsiyorum"


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bülent Eczacıbaşı, İKSV olarak kültürel yaşamı geliştirmek adına farklı programlar yürüttüklerini belirterek, "Yarışmalarımız, ödüllerimiz ve yarattığımız fonlarla kültür üretimini destekliyoruz. Bu yıl beşinci kez sunacağımız Talat Sait Halman Çeviri Ödülü de vakfımızın bu yöndeki çabalarının bir parçasıdır." dedi.

Eczacıbaşı, Halman'ın ismini çeviri alanında yeni ve başarılı örnekleri destekleyerek yaşatmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, seçici kurula ve başvuru yapan çevirmenlere teşekkür etti.

Seçici kurul başkanı Doğan Hızlan, çeviri alanında ödül verilmesini çok değerli bulduğunu vurgulayarak, "Rönesans'tan bu yana çevirinin kültür hayatında nasıl bir yeri olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan ilk işlerden birisi Tercüme Dergisi'ni çıkarmak, tercüme bürosu kurmaktı. Bu açıdan da bu ödülü önemsiyorum." diye konuştu.

Doğan Hızlan başkanlığında, yazar ve çevirmen Sevin Okyay, Ayşe Sarısayın, Yiğit Bener ve Kaya Genç'ten oluşan seçici kurul, 20 bin lira değerindeki ödülü, Mathias Énard’ın "Pusula" kitabını çeviren Ebru Erbaş ve Leonid Andreyev'in "Kızıl Kahkaha" adlı eserini çeviren Kamil Kayhan Yükseler arasında paylaştırdı.

Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı ve 2008-2014 arasında İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanı olarak görev yapan, 2014 yılında yaşamını yitiren Talat Sait Halman anısına bu yıl beşincisi verilen ödüle, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Hırvatça ve Norveççeden Türkçeye çevrilmiş çok sayıda eserle başvuruldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23