• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

200 rejim askeri öldürüldü

Yeniakit Publisher
2016-07-17 21:09:00 -
200 rejim askeri öldürüldü

Suriye'nin Halep kenti büyük bir sarsıntı ile sarsıldı. Henüz nedeni bilinmeyen 15 farklı patlama sonucu Esed rejimine bağlı aralarında önemli bir albay dahil 200'den fazla askerin öldüğü açıklandı.

Halep kenti Cumartesi gecesi henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü 15 farklı patlamayla sarsıldı.
 
Muhaliflere yakın kaynaklarca aktarılan görüntü ve bilgilerde, Halep'in güneydoğusunda yer alan Safira kentinde bulunan ve ucuz maliyeti nedeniyle Esed rejimi tarafından sıkça kullanılan bu sayede binlerce insanın ölümüne neden olan Varil Bombası ve Mühimmat Fabrikasında, bir patlamanın meydana geldiği açıklandı.
 
Halep kenti Sefira Bölgesinde bulunan MamelDifah Muhimat Fabrikasında yaşanan patlamada 15 farklı patlamanın meydana geldiği ve içeride bulunan 18 tank ve 8 helikopterin imha olduğu, aralarında önemli bir albay ile 200'den fazla Esed askerinin öldüğü bildirildi.
 
Söz konusu mühimmat deposunun Esed rejimi için stratejik öneme sahip olduğu ve birçok havaalanına varil bombası ve mühimmat imal ettiği açıklandı.

Öte yandan patlamanın ardından İdlib kentinde yaşayan halk büyük sevinç gösterileri düzenledi.



Ayrıca Suriye medya aktivistleri Halep kentinde Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırı sonucu 30'dan fazla sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.




VARİL BOMBASI VE ETKİSİ

Suriye’de Esed rejimi ve Şii militanlar tarafından düzenlenen varil bombası düşük maliyetli olması nedeniyle Suriye ordusu tarafından sürekli kullanılıyor.

 Esed rejimi neden saldırılarında özelikle Varil bombası kullanıyor?
 


Rejim tarafından imal edilen ve diğer bombalara göre daha ucuz olan Varil bombası düştüğü bölgede çok büyük tahribata yol açıyor.

Suriye’de rejim tarafından neredeyse her gün 10′larca varil bombası saldırısı düzenlenmekte. Rejim tarafından atılan varil bombasının düştüğü bölgede çok büyük çukurlar oluşturduğu gözlenirken, saldırıların ardından ise bölgede tamamen can pazarı yaşanmakta.

Bombanın düştüğü bölgede bulunan evler ve binalar neredeyse tamamen yığınlar haline dönüşürken bir çok insanda bu yığınların altında feci bir şekilde hayatını kaybetmektedir.

Yaklaşık 500 kilo ağırlığında olan el yapımı varil bombası, atılan bölgeye daha çok tahribat yol açması için içine yakıcı madde, güçlendirilmiş patlayıcı, demir parçaları,beton parçaları ve mutfak tüpü konulduğu biliniyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23