• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2 yumurtalı portakallı kek tarifi

Yeniakit Publisher
2020-03-25 14:47:00 -
2 yumurtalı portakallı kek tarifi

2 yumurtalı kek tarifi! Fazla yumurta kullanmadan enfes bir tarif çıkarmak isteyenler için bu tarifi derledik. Bu tarifi dilerseniz sütsüz, yoğurt ile yapabilirsiniz. Sadece unu dikkatli bir şekilde eklemeyi unutmayın. Peki ama 2 yumurtalı kek nasıl yapılıyor? 2 yumurtalı kek tarifi, malzemeleri yapılışı...

2 yumurtalı kek tarifi! Fazla yumurta kullanmadan enfes bir tarif çıkarmak isteyenler için bu tarifi derledik. Bu tarifi dilerseniz sütsüz, yoğurt ile yapabilirsiniz. Sadece unu dikkatli bir şekilde eklemeyi unutmayın. Peki ama 2 yumurtalı kek nasıl yapılıyor? 2 yumurtalı kek tarifi, malzemeleri yapılışı...

2 yumurtalı kekleri pandispanyadan önce yapıyorduk. Pandispanya keklerinin daha fazla kabarması için çok yumurta kullanılmaya başlandı. Eski tarifler unutulmaya yüz tuttu. Aslında 2 yumurta ile enfes bir kek yapmak mümkün. 

Dilerseniz bu tarifteki süt ve sıvıyağ oranını "1 çay bardağı" olarak kullanabilir, unu da 1,5-2 su bardağı kadar ekleyebilirsiniz. Bunu kalıbınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 adet portakalın rendesi
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 paket vanilya
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Yumurtaların oda ısısında olmasına dikkat edin ve yıkadıktan sonra iyice çırpın. Üzerine şekeri ilave edin ve eriyene kadar tekrar çırpın.

Kabın içerisine sıvıyağ ve oda ısısındaki sütü ekleyin. (Bu aşamada az yapmak isterseniz 1 çay bardağı oranında koymalısınız.)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir kez daha karıştırdıktan sonra içine portakal kabuğunun rendesini ilave edin ve 2 su bardağı unu, vanilyayı koyun. Eğer az gelirse un, ekleme yapın.

Biraz karıştırın ve karbonatı üzerine ekleyin. Karbonatın üzerine limon suyunu dökün. Kabardıktan sonra karıştırın, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün. 

190 derece fırında pişirin. Daha fazla nemli ve kabarık bir kek elde etmek için fırınınızın içerisine bir kap içerisinde su koymayı unutmayın.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23