• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 dakikada kaymak: Evde bir anda bastıran tatlı krizine çözüm! Gelin birlikte bakalım!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
15 dakikada kaymak: Evde bir anda bastıran tatlı krizine çözüm! Gelin birlikte bakalım!

Kaymak, Türk mutfağında özellikle kahvaltılarda tercih edilen, kaymağın bir tür yoğunlaştırılmış kremasıdır. 15 Dkç hazırlanan kaymak yapımına gelin birlikte bakalım!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 20 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Kaymak için Malzemeler

2 su bardağı süt
3 paket krema
1/4 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaymak

Nasıl Yapılır?

İlk olarak, taze ve günlük sütünüzü kaynatıp, biraz ılınması için bir kenara alın. Eğer pastörize süt kullanıyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.
Ardından, sütün içine sıvı kremayı ve nişastayı ekleyin. Tel çırpıcı ile karıştırarak iyice çırpın ve karışımı ocağa alıp pişirmeye başlayın.
Karışım koyulaşmaya başladığında tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Ocağı kapatın ve hafif nemlendirilen bir seramik kap veya borcama dökün.
Üzerini streç film ile kapatın ve tamamen soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra, buzdolabına yerleştirin.
Kaymağınızı en az 2 saat, tercihen 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra, kaymağınızı çıkarın ve bıçakla dilimleyin. Çelik bir spatula yardımıyla şekil vererek, kare ya da üçgen dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.( lezzet)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23