• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Çeçen Rusya'ya iade edilecek! Ölüme gönderiliyorlar

Yeniakit Publisher
2017-02-01 02:44:00 - 2017-02-01 02:53:45
15 Çeçen Rusya'ya iade edilecek! Ölüme gönderiliyorlar

"Rusya’ya iade edilen Çeçenler öldürülecekler.15 Çeçen Rusya’ya gönderilmek üzere beklemektedir." diyen Vişkadjiyev "Rusya ve Kadirov yönetimi tarafından halen bazı şehit eşleri ve çocukları, bazı yaralı veya sakat kalmış olanlar dâhil birçok Çeçen geri istenmektedir. Bazıları tehditler almaktadır. Bazılarına da suikastçılar gönderildiği aşikâr olmuştur." ifadelerinde bulunarak Türkiye'ye Çeçenleri Rusya'ya iade etmeme çağrısında bulundu.

Rusya’ya ya da Kadirov yönetimindeki Çeçenistan’a iade edilen Çeçenlerin öldürüldüğünü iddia eden Vişkadjiyev, “Rusya’ya iade edilen Çeçenler öldürülecekler. Orada herhangi bir hukuki yargılama yapılmamaktadır. Adalet yok. Emniyet Yabancılar Şubesi’nde şu an bildiğimiz kadarıyla 15 Çeçen Rusya’ya gönderilmek üzere beklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin iade kanununda iade edilecek kişi eğer can güvenliği olmadığını söylerse üçüncü ülke seçme hakkı var. Mesela iade olmak üzere olan bir Çeçen Rusya’ya gitmek istemeyip başka bir ülke seçebilir. Burada da Çeçenler genellikle Ukrayna ya da Gürcistan’ı seçiyor. Ancak bazı Çeçenlere üçüncü bir ülke seçme hakkı verilmiyor” diye konuştu.

ÇEÇENLER SUİKASTA UĞRUYOR

Türkiye’de yaşayan Çeçenler hem Rusya’ya iadeleri hem de oturum izni alırken yaşadıkları bürokratik zorluklara değinen Vişkadjiyev, “Bilindiği üzere Rusya ve Kadirov yönetimi tarafından halen bazı şehit eşleri ve çocukları, bazı yaralı veya sakat kalmış olanlar dâhil birçok Çeçen geri istenmektedir. Bazıları tehditler almaktadır. Bazılarına da suikastçılar gönderildiği aşikâr olmuştur. Maalesef bazı Çeçenler de Türkiye’de suikasta uğramıştır. Hem bu riskler hem de evraksal ve bürokratik işlemlerde yaşanan bazı eksikler ve problemler nedeniyle hâlihazırda bazı Çeçenler ile ilgili zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Çeçenlerin Türkiye’de yasalara saygılı bir şekilde yaşadıklarını söyleyen Vişkadjiyev, “Bilinmesini arzu ederiz ki; kendi ülkemize, vatanımıza can ve namus emniyeti ile ulaşacağımız güne kadar, bizler burada misafir olduğumuz sürece ve Türkiye’de kanun ve kurallar neyi gerektiriyorsa buna uygun bir şekilde hareket ediyoruz, edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mazlum ve mağdurlar için yürekten oluşturduğu eman içerisinde kendimizi güvende hissediyoruz ve bunun için şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23