• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

12 bin öğrenci harçlıklarını bağışlayacak

Yeniakit Publisher
2018-03-26 13:08:00 - 2018-03-26 13:09:30
12 bin öğrenci harçlıklarını bağışlayacak

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Küçükçekmece Belediyesi bir ilke daha imza atarak ‘Her Bilgi Evinin Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesini başlattı.

İHH Uluslararası İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa yürütülen proje ile Küçükçekmece Belediyesi diğer belediyelere örnek oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen törenle tanıtılan projede imzalar atıldı. Böylece 12 bin bilgi evi öğrencisi, tüm dünyadaki ve Türkiye’deki yetim çocuklara harçlıklarını bağışlayacak.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’ne konan kumbaralara ise ilk paralar protokol üyeleri tarafından dualarla atıldı. Proje hakkında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, böyle anlamlı bir projeye imza attıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem Türkiye’deki hem de tüm dünyadaki özellikle İslam dünyasındaki yetim kardeşleri için bir çaba içerisine girsinler, onlarla bir gönül bağı oluştursunlar istiyoruz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık ise Recep Şencan’a teşekkür ederek Filistin haritası tablosu hediye etti.

“BÖYLE PROJELERLE DÜNYA DAHA İYİ BİR YER OLACAK”

Böyle bir projeye katıldığı için mutlu olduğunu belirten İkitelli Bilgi Evi öğrencisi Yakup ise, “Bir insana yardım ettiğim için çok heyecanlıyım. Onların annesi ve babası da yok üstelik. Onlara bir şefkat eli uzanmış olacak böylelikle. Belki de bu sayede hayata bağlanacaklar ve dünyamız daha iyi bir yer olacak” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Taştepe Bilgi Evi öğrencisi ise “Bizler yetim kardeşlerimizin acısını paylaşacağız bu şekilde o yüzden çok mutluyum çok heyecanlıyım” diye konuştu. Program kapsamında, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkez Yetim Sorumlusu Reşat Başer de bir sunum gerçekleştirerek proje hakkında bilgi verdi. 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23