• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

1,1 milyar TL’lik dev operasyon

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
1,1 milyar TL’lik dev operasyon

Aydın Kuşadası merkezli 27 farklı adrese yapılan operasyonda 1,1 milyar TL’lik dolandırıcılık zinciri çökertildi.

Aydın merkezli olarak Muğla, İzmir, Antalya ve İstanbul’da 27 farklı adrese yapılan baskınlarda, aralarında örgüt elebaşı H.Ö.’nün de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, tutuklananlar arsaında baba ve kızının da olduğu öğrenildi.

"Şirinleme Yöntemi"

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin tatil rezervasyonu bahanesiyle işletmelere başvuran kişilerin kart bilgilerini ele geçirdikleri, bu kartlarla haksız kazanç sağladıkları ve paraları "şirinleme yöntemi" adı verilen sistemle kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Örgütün, elde edilen yasa dışı gelirleri paravan şirketler aracılığıyla taşınmaz alım-satımı yaparak akladığı, MASAK raporlarına göre 1,1 milyar TL’lik mali hacme ulaştığı tespit edildi.

Operasyonlarda çok miktarda döviz, cep telefonu, dijital materyal ele geçirilirken, şüphelilere ait 484 banka hesabı ile toplam 201,5 milyon TL değerinde 16 taşınmaz, 14 araç ve 1 şirkete el konuldu.

Aydın Valiliği, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve MASAK yetkilileri, operasyonun başarıyla tamamlandığını bildirerek, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23