• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

10 dakikada hazır: Pratik tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2022-05-30 10:49:00 - 2022-05-30 10:54:04
10 dakikada hazır: Pratik tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Kahvenin sadece içmek için kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tatlı ile buluşması da apayrı bir lezzet oluyor. Aşırı pratik, lezzetli bir İtalyan lezzeti hazırlayacağız. Tiramisu misafirlere de ikram edeceğiniz son derece lezzetli bir tatlı tarifi. Yanına bir bardak sütlü kahve hazırlamayı unutmayın çünkü bu ikili tam bir lezzet bombasına dönüşüyor...

Severek ve beğenerek yediğimiz birçok tatlı çeşidi bulunmaktadır. İster sütlü, ister şerbetli, iste kakaolu hepsi birbirinden lezzetli enfes tatlılardır. Gerek yöresel lezzetlerimiz gerekse de başka ülkelerin lezzetleri yediden yetmişe beğenilerek tüketilmektedir. Bu lezzetlerden bir tanesi de tiramisu tatlısıdır. Tiramusu nasıl yapılmaktadır?

Pratik tiramisu tarifi

Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi (16 adet)

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağından az ılık su
  • 1-1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1-1,5 yemek kaşığı şeker

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası (tepelemeden biraz az)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr labne peynir

Labne yerine mascarpone peyniri de kullanabilirsiniz.

Pratik tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Labne hariç tüm krema malzemelerini bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın ve karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Krema piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra peyniri ekleyip mikserle 10-15 dk. çırpıyoruz. Krema hazır olduktan sonra bir kasede su-şeker ve kahveyi karıştırıyoruz. Kedi dillerini bu karışımla ıslatıp kare bir borcama 2 sıra yan yana gelecek şekilde dizin. Kremanın yarısını ilk katın üstüne sürüp ikinci kat içinde bisküvilere aynı işlemi yapın. Kalan kremayı en üste döküp yayın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yavaş yemek yemek neden önemli? Bir lokma en az kaç kez çiğnenmeli?

 (↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

Foto - Yemeği küçük lokmalar halinde tüketmelisiniz, çiğnemenizde kolaylık sağlar. Her lokmadan sonra kaşık/çatalınızı yere bırakıp bir sonraki lokma için tekrar elinize almalısınız. Bu yemeği çok kısa sürede bitirmemenize yardımcı olur. Televizyon izlerken ya da başka bir işle uğraşırken yemek yemeyin. Bu yediğiniz yemeğe odaklanmanızı sağlar ve fark etmeden hızlı yemenizin önüne geçer. Beyniniz yemek yediğini algılar ve bedeninize doğru sinyaller gönderir. Yavaş yemek yemeyi alışkanlık haline getirdiğiniz taktirde yemekten daha çok zevk alırsınız. Hızlı yemeden kaynaklanan hazımsızlık problemleri yaşamazsınız. Yediğiniz besinler iyi sindirilir ve vücudunuza maksimum faydayı sağlar, tüketim miktarının fazla olmamasını sağlar. Stresinizi azaltır, duygusal yeme ataklarınızın önlenmesine yardımcı olur. Yavaş yemek yeme yediğiniz porsiyonun farkında olmanızı sağlar. Kontrollü ve yeterli miktarda yemenizi sağlar. Düzenli olarak kontrollü yediğiniz takdirde fazla gereksiz almayacağınız için zaman içinde kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca porsiyon kontrolü sağladığı için verdiğiniz kiloyu korumanıza da yardımcı olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23