• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı
AA Giriş Tarihi:

Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı

Edirne'de halk arasında "sosyete pazarı" olarak bilinen ve Bulgaristan ile Yunanistan'dan gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği pazar, "Balkan Pazarı" adıyla yeniden açıldı. Bir süre kapalı kalan ve halk arasında "sosyete pazarı" olarak bilinen pazar, yapılan düzenlemelerin ardından yeni adıyla yeniden hizmet vermeye başladı.

#1
Foto - Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı

Başta çevre iller olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olan pazarda, zücaciyeden tekstile, kıyafetten gıdaya kadar çok sayıda ürün satışa sunuluyor.Pazarda alışveriş hareketliliği yeniden başladı. Hem alışveriş yapanlar hem de esnaf, pazarın yeniden açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

#2
Foto - Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı

Pazarın belediyenin prim borçlarına karşılık Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) devredilmesi, geçen yıl aralık ayında Edirne Belediye Meclisi'nde gündeme gelmişti. Söz konusu madde, CHP grubunun oylarıyla kabul edilirken, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek karara karşı çıkmıştı.

#3
Foto - Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı

Devir kararının ardından pazar esnafı Edirne Belediyesi önünde toplanarak karara tepki göstermiş ve imza kampanyası başlatmıştı.

#4
Foto - Edirne'nin meşhur sosyete pazarı yeniden açıldı

Sürecin devamında devrin gerçekleşmemesi üzerine belediye, pazarı kendi bünyesinde işletme kararı aldı ve pazarın adı "Balkan Pazarı" olarak değiştirildi. Yerel ve dışarıdan gelecek esnaf için tezgahların yerleri noter huzurunda çekilen kurayla belirlenmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23