• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Kürdistan değil Büyük İsrail

26 Eylül 2017
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Kuzey Irak’ta yapılan referandumu çok tartıştık. Bundan sonra da tartışmaya devam edeceğiz. Bu referandum Ortadoğu’nun etnik ve mezhep temelinde bölünmeye hizmet edecektir. Irak, Suriye deki iç savaş ve kargaşa artarak devam edecektir. Önlem alınmazsa iç savaş ve kaos Türkiye ve İran’a taşınacaktır. Bölgede istikralı ülkeler teker teker kaosa sürükleniyor.

Peki; bu planın, kaosun amacı nedir. En önemli amaç Büyük İsrail’in kurulmasıdır. Rahmetli Erbakan Hocam bütün konuşmalarında Arz-ı Mevud projesinden bahsederdi. Bu projeye göre Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki tüm topraklar İsrail için kutsal topraklar olarak kabul ediliyor. Bu toprakları ele geçirmek için bölgede iç savaş çıkartıyorlar. Şimdilerde yazık ki Barzani ve Irak’ta yaşayan bazı Kürt siyasiler bu amaca hizmet ediyorlar. İsrail’in kendilerini kullandığını görmüyorlar.

Ülkemizde bazı Kürt kardeşlerimizde bu oyuna geliyor. Milliyetçilik, Kürtçülük yapıyorlar. Bu yaklaşım bizi felakete götürür. Kürtlerin devleti bellidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem Kürtlerin hem de Türklerin devletidir. İnkâr, red asimile bitmiştir. Tezgâh bellidir. İsrail bölgeyi kaosa sürüklemek istiyor. Araplar, Farslar, Türkleri Kürtlere düşman etmek istiyor. İsrail iç savaş çıkartacak kendisi de rahat edecek. O nedenle bu referandumu İsrail destekliyor. Bakın İsrailli yetkililer neler demiş.

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesinde yer alan bir habere göre, İsrail Adalet Bakanı Şaked, ‘İsrail ile Batı ülkelerinin Kürdistan devletinin kurulmasında büyük menfaati olduğunu’ belirterek “ABD’nin, Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan referandumu destekleme zamanı geldiğini düşünüyorum” demiş. Şaked, daha önce yaptığı açıklamada da, ülkesinin Ortadoğu’da bağımsız Kürt devleti kurulmasına destek vermesini istemişti.

İsrail Adalet Bakanı Kürdistan kurulmalıdır diyor da Başbakanı boş durur mu? İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, ABD’li kongre üyeleriyle daha önce gerçekleştirdiği görüşmelerde, Kürtlerin devlet sahibi olması gerektiğini ifade etmişti. Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Savunma Bakanı Avigdor Lieberman gibi Netanyahu da daha önce Kürtlerin bağımsızlığını destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Netanyahu, 2004’teki bir konuşmasında ‘Kürtlerin kendi devletini kurmayı hakkettiğini’ söylemişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül›de yapmayı planladığı referanduma destek için başkent Erbil›de bir miting düzenledi. Erbil›in Şaredar parkında düzenlenen mitingde ünlü sanatçı Şivan Perwer bir konser verdi. Ulusal kıyafetlerini giyip ellerinde Kürdistan bayrağıyla gelen Kürtler coşkulu bir şekilde referandumu kutladı, halaylar çekildi. Mitingde IKBY bayrağının dışında İsrail bayrağı da açıldı. Gençler İsrail’in referanduma açık destek vermesinin kendilerini sevindirmesi nedeniyle İsrail bayrağı açtıklarını söylemişler.

İsrail’in hedefi belli. Önce bölge ülkelerini parçalayacaklar. Daha sonra Büyük İsrail’i kurmaya çalışacaklar. Burada Kürt kardeşlerimizin devlet olma isteğini kullanacaklar. En büyük kazığı Kürt kardeşlerimize atacaklar. Bölge ülkeleri ile çatışan Kürt kardeşlerimiz İsrail’in tuzağı nedeniyle çıkacak bir iç savaşta büyük bir katliama uğrayabilir.

Bir taraftan İran, Türkiye, Irak ve Suriye’deki yönetim Barzani ve Kürtlere karşı duracaktır. Bölge halkları Kürtler İsrail’in piyonu oldu diye nefret duygusuna kapılacaklar. Bölgede iç savaş ve kaos sonunda İsrail gelecek bölgeyi işgal edecektir. Büyük İsrail yolunda önemli bir adım atacaktır. Buradan uyarıyorum. İsrail’in ipi ile kuyuya inmeyin. İsrail Kürt kardeşlerimizi kuyunun dibinde bırakacaktır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23