• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Gülen'i ABD'ye ben götürdüm' dedi o günü anlattı

Yeniakit Publisher
2016-12-14 08:58:00 - 2016-12-14 09:04:01
'Gülen'i ABD'ye ben götürdüm' dedi o günü anlattı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i 1999 yılında ABD'ye götüren uçağın pilotu Necmi Ekici o günü anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 28 Şubat sürecinde 21 Mart 1999 günü ABD'ye gitti.
TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Gülen'in yanında o gün kimlerin bulunduğunu araştırdı. Ancak THY yanındaki yolcunun isminin bilinmediğini bildirdi. Gülen'i ABD'ye uçuran Kaptan Pilotu Necmi Ekici o seyahatte yaşananları anlattı. İşte 21 yıl TSK'da 23 yıl hava yollarında çalışan ve Pilotlar Birliği Başkanlığı görevinde de bulunan 72 yaşındaki Kaptan Pilot Necmi Ekici'nin FETÖ elebaşı Gülen ile yaptığı o yolculuğu şöyle anlattı:

UÇAĞA GEÇ GELDİ:
"Yolculuk için bütün hazırlıklarımız tamamdı ancak uçağımızın 35 koltuğu bulunan business class bölümünde sadece iki yolcunun bulunduğunu görünce şaşırdım. O yolcuların da kalkış saati gelmesine rağmen henüz gelmemesi canımı sıktı. Sonunda beklenen yolcu apar topar geldi. Bu Fetullah Gülen idi. Kendisine 1-A numaralı koltukta yolculuk yaptı. 2-C numaralı koltukta ise her zaman yanında bulunan, ona hizmet etiği söylenen uzun boylu bir genç vardı. Gülen ile ilgili görüntülerde bunu her zaman görüyoruz. Bunlarla birlikte gelen bir de emniyet mensubu vardı ancak o ekonomi bölümünde yolculuk yaptı.

Gülen'i basından biliyordum. Uçağa geç kalması nedeniyle gelir gelmez kendisine çıkıştım, ‘Sizin yüzünüzden geç kalıyoruz. Niye zamanında gelmiyorsunuz' dedim. Kendisi ise havaalanına üç saat önce geldiğini, çağırılmayı beklediğini ve gecikmesinde bir kastının olmadığın söyledi. Çıkışınca gönlünü almak için istediği zaman kokpite gelebileceğini söyledim. Ancak kendisi gelmedi."

ABD, AMİRAL GEMİSİDİR: "Gülen ile sohbet sırasında Amerika'da ne kadar kalacağını sordum. O da fazla kalmayacağını söyledi. Onun üzerine ben "Hocam ABD'de fazla kalmak tehlikelidir. Senin gibi adamı yakaladı mı bırakmazlar. Kullanıp kullanıp sonra atarlar" deyince hocanın karşılığı "Kaptan bu dünyanın amiral gemisi ABD'dir" dedi. Yaklaşık üç saat kokpitte bulundu. Daha sonra yerine geçti. Çıkışta kimlerin karşıladığını tabii bilmiyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23