• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç'tan 'yavru vatan' değerlendirmesi

Yeniakit Publisher
2015-04-28 11:30:00 - 2015-04-28 11:46:35
Bülent Arınç'tan 'yavru vatan' değerlendirmesi

Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı'nın sözlerine dair 'Kimse yavru vatan söyleminden gocunmasın' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Arınç, KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı'nın yaptığı açıklamalarla ilgili olarak yavru vatan söyleminden kimsenin gocunmaması gerektiğini söyledi:

"KİMSE YAVRU VATAN SÖYLEMİNDEN GOCUNMASIN"

"Kuzey Kıbrıs'la Türkiye'nin ilişkilerini 'ana vatan, yavru vatan' benzetmesi ile bugüne kadar değerlendirenler olmuştur. Bu, 'analık-yavruluk meselesi' değildir, bu, aramızdaki ilişkilerin özelliğini göstermesi bakımından daha derin, daha samimi ilişkiler içinde bulunduğumuzu ispat eden bir tanımlamadır. Bundan da kimsenin gocunmaması gerekir"

"AKINCI'YA BAŞARILAR DİLİYORUZ"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. KKTC'nin dördüncü cumhurbaşkanı seçilen Sayın Akıncı'ya da görevinde üstün başarılar diliyoruz" ifadelerini kullanan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AKINCI OLUMLU AÇIKLAMA YAPMIŞTIR"

"Sayın Akıncı da çok olumlu bir açıklama yapmıştır. Esasen seçimleri takiben Kıbrıs'ta yaptığı açıklamalar da fevkalade güzeldir. Halka verdiği güven duygusu da fevkalade güzeldir. Belki yeni bir yola, cumhurbaşkanlığında devam edilecektir ama bu Türkiye ile ilişkilerimizi daha güçlendirecek bir zemin olacaktır"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23