• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den kritik Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2015-07-10 02:58:00 - 2015-07-10 03:06:35
ABD'den kritik Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, John Allen'ın Türkiye'de yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Başkan Barack Obama'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen'ın Türkiye'de yapıcı görüşmeler yaptığını söyledi. Kirby, Türkiye ile ilgili soruya da "Dolasıyla onlar çok şey yapıyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Allen ile ABD Savunma Bakanlığının Siyasi Planlamadan Sorumlu Müsteşarı Christine Wormuth'un da dahil olduğu ABD heyeti, Ankara'da görüşmeler gerçekleştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, günlük basın brifinginde, "Allen ve beraberindeki heyet, Türkiye'deki meslektaşlarıyla DAEŞ'e karşı yapılan ortak çalışmalarımız adına yapıcı görüşmelerde bulunuyor" dedi.

Görüşmelerin içeriği hakkında ayrıntı vermek istemeyen Kirby, "Heyetler arasında bir çok farklı konu görüşülmekle birlikte, görüşmelerimiz DAEŞ'e karşı verilen mücadeleler ekseninde" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirten Kirby, Türkiye'nin IŞİD ile mücadele çabalarında çok önemli ortak olduğuna dikkati çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TÜRKİYE ÇOK ŞEY YAPIYOR

Türk hükümetinin ülkelerindeki şiddetten kaçan yaklaşık 2 milyon Suriyeli ve Iraklı'ya ev sahipliği yapmasından, onların ihtiyaçlarını karşılamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Kirby, "Dolasıyla onlar çok şey yapıyor" ifadesini kullandı.

Kirby, İncirlik Havaüssü'nün ABD'ye ve koalisyon güçlerine açılması meselesi üzerine basında yer alan bazı haberlerin hatırlatılması üzerine verdiği yanıtta, "Basında yer alan haberleri gördüm, fakat ben böyle bir şeyi onaylayacak bir pozisyonda değilim" dedi.

Sözcü Kirby Alman basınında yer alan, geçen yıl MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın üst düzey görevlilerle yaptığı Süleyman Şah Türbesi konulu görüşmenin Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendi iddialarına karşı yöneltilen soru üzerine, "Bu tür mevzular açıldığında söylediğim sözleri tekrar edeceğim, basında yer alan herhangi bir mevzu üzerine yorum yapmayacağım. Daha fazla bilgi almak isterseniz Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'na sorularınızı yöneltin" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23