• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okurlarımızla hasbihal

109 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Murat çetin

Hoca din sana başka bana başka ona baska buna baska degil allahin ayetleri apacik ortada kimse kendine göre yorumlayamaz baska imalarda bulunamaz faizin dinimizdeki yeri kesin ve katidir HARAMDIR çağımız bunu gerektirir diye bi gerekcede olamaz bile bile harami yiyipte tovbe kapisi acik diye kendimizide kandirmayalim
  • 4 Yıl Önce

Ahmet

Merhaba Ali bey Sizi ve yazılarınızı sürekli takip ediyorum kusura bakmayın ama beğenmiyorum lütfen yanlış anlamayın , muhafazakar bir ailenin ferdi olarak sürekli başörtü konusunu açmanizi tasvip etmiyorum sadece siz değil bütün sağ medya da bu konuyu köpürtmeye ve tehdit unsuru olarak kullanmaya çalışıyor Türkiye Cumhuriyeti nde artık türban sorunu yok halk artık bunu konuyu ozumsedi he diyelim ki iktidar değişti türbanı yasaklamaya artık kimsenin gücü yetmez 15 temmuz da sokağa tankların önüne geçmiş bizler bunun içinde sokaklara dökülürüz artık türban üzerinden siyaset yapmak çirkin oluyor lütfen yapmayın bu konuyu cozenlerden de Allah razı olsun Ekonomi konusuna gelirsek biz ne badireler atlattık bunu da atlatırız Allah'ın izniyle , değinmek istediğim nokta bizler ekonomik problemlerle meşgul olurken Suriye de teröristler devlet kuracak ekonomik anlamda yanlış politikalarin hesabı bir şekilde verilir devlet unutmaz hesabını elbette bir gün sorar ama Suriye'de teröristlerin devlet kurmasının hesabını sorsasaniz bile iş işten geçmiş demektir İktidarın ve siz gazetecilerin derdi bir sonraki secimi nasıl kazanırız olmamalı siz gazeteciler ve siyasetçiler artık birbirinizle kavga edeceğinize ideolojik farklılıklari bir kenara bırakıp el ele verip halkida bir payda da birleştirmeye çalışmanız gerekmekte halkı kutuplastirma ayrıştırma üst akıl dış mihrak masonlar İngiliz ajanı arapci dinci dindar az dindar ılımlı , tarikatci, Atatürkçü kemalist solcu sağcı milliyetçi terörist vatan haini , bu gibi söylemler bizi uçuruma götürüyor herkesin acil bir şekilde öz eleştiri yapıp bu hiçbir yere varmicak sadece bizim kuculmemizi isteyenlere yarayan tartışmaları bitirip iktidarında muhalefetin de gazetecilerin de eğitim adalet ve ekonomi konularında çözüm önerilerini tartışması lazım yapıcı bir şekilde
  • 4 Yıl Önce

Aydan

Bu nasıl bir düşünce tarzı pess.. 
  • 4 Yıl Önce

Maskeli Balo

Ali bey, Kemal bey ve temsil ettiği zihniyetin özgürlük, hak ve hukuk anlayışı nalıncı keseri misalidir, liyakat ve adam kayırma da yine öyle.Terör örgütünü alenen savunabiliyor,destek verebiliyorsanız, birine terör örgütü değil birine mazlum diyebiliyorsanız özgürlük kelimesi anlamını ancak böyle bulur onlar için.Terörü destekleyenlerin serbest kalmasını istemek özgürlük olabiliyor fakat, çoğunluğun seçtiği yönetime meşru değil, rejim ifadelerini de kullanarak hakaret etmek ve eleştirilince de, muhalefet susturulmaya çalışılıyor, basın özgür değil diyerek anında tam tamlarını çalmaya başlıyorlar.Bakın, köşelerinden HDP'YE oy vermeye çağıran kalemlöşleri dahi var. ( Savunmaları da HDP MEŞRU BİR PARTİ derken,halkın çoğunluğunun seçtiğine GAYR-I meşru diyorlar ) ÜLKE GÜVENİLİR DEĞİL, KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK YATIRIM YAPMAYIN diyebiliyorlarsa bunun da özgürlük ve muhalefet anlayışı olduğunu savunuyorlar. CHP'nin yandaş kanalının yandaş ablası soruyor : Bunak kadın demek hakaret midir? Karşıda ki isimden gelen cevap, değildir. Ablamız diyor ki: Ama bana dediler, haa o zaman hakarettir diyor. Karşısında ki zat da avukat, hukuk adamı üstelik... İşte bu zihniyetin hak ve hukuk anlayışı.Adam kayırmacılık konusunda Adalet eski bakanlarından Mehmet Moğultay'ın ifadeleri herkesin kulaklarında çınlıyor hala, merak edenler videosunu izler, işte aynı zihniyetin adam kayırmacılığı,liyakat anlayışı, ki burası insan hak, hukuk ve özgürlüklerinin takip edileceği, savunulacağı yani adaletin sağlanacağı yer olmasına rağmen.Hak, hukuk ve özgürlüklerden en çok şikayeti olanlarda yine aynı zihniyet oysa. Özgürlüklerden, helalleşmeden nağmeler okuyan Kemal bey : Saraya yakın olanlar, destekleyenler GAYR-I MİLLİDİR... Sanatçılara sesleniyor : Saraya giden yalakadır, yalaka dan da sanatçı olmaz, Ak partiye oy veren öğretmene öğretmen demem, polise demem,ona demem, buna demem diyen isim kendini Demokrat amca olarak tanıtmıştı gençlere, işte size demokratlık örneği.Ve, bu ifadeleri kullanabilenler gezdikleri şehirlerde karşılaştıkları tepkileri PROVAKASYON VAAAAR diyerek sulandırıyorlar.Özet olarak Kemal bey ve temsil ettiği zihniyet, kendi gibi düşünmeyen, inanmayan, yaşamayan, tercih etmeyen ( Siyasi tercih) kesime istediği yakıştırmayı yapabiliyor,hakaret edebiliyor, aşağılayabiliyorsa, devlet, millet ve halk düşmanı olanlara serbestlik isteyebiliyorlarsa orada özgürlük vardır. Hak ve hukuk kendilerine ayrıcalık, farklılık tanıyorsa, kendilerini özellikli kılıyorsa işte orada hak ve hukuk vardır.Özgürce istediği gibi her şeyi !!! konuşan Kemal bey, özgürlüklerin kısıtlandığı ve kendisininde devam ettirdiği zihniyete suç ortağı arıyor olmalı.
  • 4 Yıl Önce

Özkan

Seni erdoğan yalakası
  • 4 Yıl Önce

Korhan

10 bardak alkol içen biri, bunu 8 bardağa indirirse, bunu hayıra mı yoracağız? Dinde %1 faizle yüzde %100 faiz arasında , bir bardak alkolle 10 bardak alkol alan arasında fark varda biz mi bilmiyoruz.
  • 4 Yıl Önce

Talat

Faizi düşürücem diye Halkın Alım Gücünü Eksiltmek oda haram değil mi? Eksi faiz sistemi olmuyor mu?
  • 4 Yıl Önce

Eyman

İnanının kafam zonklayacak. Yorumcu arkadaşlar! 'Yorumlayamayan arkadaşlar!' Desem mazallah ekseriyet kalemi iyi tutuyor; ama burda bir kasıt mı var anlamadım. Ya kardeşim! Sn. Yazar başörtü meselesi üzerinden zaten her şeyi açıklamış, sizler tartışmak namına mı yine anlamazlıktan geliyorsunuz, yoksa bir yazarın ağzından muhatap alınınca böbürlenme hastalığına mı kapıldınız? Yahu daha neyi açıklamasını bekliyorsunuz? Yani... Yani 20 yıl sonra Amerika ve İsrail gibi zalim ve teröristlerin elini ayağını kutsal beldelerimizde kesersek: ' neden müslümanları daha önce kurtarmadınız' diye saldıracak mısınız? Kendiniz buna 'hayır' diyeceksiniz; ama inanıyorum aynen öyle yapacaksınız. Hatta şimdi çıkıp 'neden dünyadaki adaletsiz ve zalimlere bir ders vermiyor' diye sorduğunuzu da düşünüyorum. Çok film kahramanısınız ya da artık başka bir şey demeyeceğim.
  • 4 Yıl Önce

Faizin haram oldugumu bilenler neden faiz veriyor zorlamı veriyorlar hayır yıllardır sistem bu buna bir çözüm aranır

almanyada işyerine bbşr müdür atandı daha ilk günden işcillere zam yaptı bunnu ögrenen işveren, mürdürü işden attı. bunca ihtidarlar sorulmayan faiz sanki Ak partiiyi sorumlu tutuyorlar vay niye 19 yıl neden yapmamış sistem ve kanunlarda var bu faizi zararsız bir şekilde kaldırılsın amma ssorumlu tutmak sanki vaatde bulundu, neden kaldırmadın dercesiine söyleyin muhalefete oda yardıımccı olsun.
  • 4 Yıl Önce

Ercan

Size bu konuda kesinlikle katiliyorum. İslam ulkesi degil sarigi cikartabiliriz. İslam ulkesi degil kizlar basi acik okula gidebilir. O zaman bu zamana kadar ne icin mucadele edildi.
  • 4 Yıl Önce

Leme84

Bir kimse din ve devlet işlerinin ayrı olduğuna inanırsa, savunursa veya onun için çalışırsa; ve bu inanç içinde Allah için Kabe'ye gidip Hacc farizasını yerine getirirken Kabe'nin duvarının dibinde ölse bile o bu inanç sebebi ile ebedi kafirdir!. (İmam-ı Gazali İhya-i Ulumiddin - el-Munkidu mined-dalal. Türkiye islâm ülkesi değil . Çok acı bir söz anlayana çok şey anlatıyor. Anlamayana da din itibarsizlasiyor. 2 milyar Müslüman var bir tane bile İslâm ülkesi yok. Ne acı değil mi. Osmanlı ile ile şeriat da bitti İslâm ülkesi de bitti. Bugün insanların çoğu ben şeriata karşıyım diyor. Çünkü insanlar gerçek şeriatı bilmiyor. Şeriat denildiğinde İran Suudi Arabistan akla gelirse. Hz Allah CC gerçek şeriatını bilmezsen ben şeriata karşıyım deyip Allah muhafaza imandan olursun. Yarım nas işte bu şeriat meselesi gibi. Anladın mı sayın yazar problem nerede. İran Suudi Arabistan'da Şeriat adı altında kendi kurallarını koymuşlar bizim insanımız da gerçek şeriat öyle. Faiz indirecek ise ortalık da nas diye konuşmasın. Nas dersen ya faizi kökten kaldıracak alınan verilen hepsi. Yada nas kullanmayacak. Millet de artık itikat kalmadı. Ortalık deist ateist agnostik dolu kalkipta nas nas dersen böyle bir ortamda itikatsiz olanlar tamamen yoldan çıkacak. Mesele faiz indirmesi değil. Nas kelimesini kullanması. Sayın yazar sen meseleyi daha cozememişsin. Din işine geldiği gibi uygunlanmaz. Devletin her kurumunda faizi kaldırsın. Benden almayı biliyor ama o zaman niye nas yok. İcra dairelerin dosyalardaki faiz ne. Faiz ile vatandaşların kanı emiliyor vs vs yazılacak çok şey varda. Neyse sayın yazar sen isteğini istediğin yere çekip anlıyorsun. Hz Allah CC sonumuzu hayreylesin. Müslümanlar uyuya dursun.
  • 4 Yıl Önce

Cetin. Ali bey amacınız ne

Faiz meselesinde amaç nas mı yoksa iktidarı savunma veya yerme tartışmasımı. Kamu kurumlarının israf durumu, liyakat ve atama durumu, İstanbul sözleşmesi meselesi, ekonomi yatırım sistemi, şehirleşmelerdeki sorunlar, vs vs vs. Hiç biri hak için irdelenmiyor
  • 4 Yıl Önce

Erkan

Faizin her turlusu haramdır.(peygamberimizin veda hutbesi).hukumdar halkinin her tabakasindan sorumludur ve bilmek zorunludur.Hz Ömer e dikkat.yapacaksan liderlik onun zihniyetiyle yap.yoksa birak.
  • 4 Yıl Önce

ilk defa RECEP TAYYİP ERDOĞAN FAİZİ indirecek sıfırlıyacak eksiye düşürücek, ALLAH cc YARDIMCISI olsun, bu KUTLU yolda yürürken. mümin kardeşlerim biliyor, hissediyor, yapacağım dedi ise RECEP TAYYİP ERDOĞAN yapar müminede destek olmak düşer, zaten türban

Rize'de bugün yapılan Hafızların, İcazet törenini küçük çocukların başörtüsü erkek çocuklarınsarıklarına takmış, ilk sayfasında ELEŞTİRİYOR ADİ ALLAH sız, dinsiz cumhuriyet paçavrası, niye kipayıda eleştir YOOK Adiler.
  • 4 Yıl Önce

MUSTAFA

Sayın Yazar'ın yazılarına hemen hergün görüş yazdığım halde benim görüşümden bir kelime ile bile olsa bahsetmemiş.Demek ki,yazılarımda tenkit edeceği bir yön bulamamış.
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu mubbi 19 yılın hesabını soruyor

kimseye sorulmayan hesap ak partiye fatura kesilmek isteniyor. Zaten hesap istenmeden yaptıkları ortada. neden önceleri yapılmadı sorusu. mevsim güz, kış bahar yaz derken kış gününde güller açmaz dalında bülbül ötmez bunada cevap verilse sizin kapasitemiz yetmez sizlerin verimi ne kadar görüşünüz dar.
  • 4 Yıl Önce

Ahmet

Ben açıkçası sizinle çoğu bölümde aynı fikirdeyim, ama farklı düşündüğüm bölümle var, birinci onlara bu sistemi çok önce getirmeliydi çook geç kaldık. İkinci olarak bu sistemi halka iyi anlatmak gerekir aksi taktirde enflasyon altında ezilen halk sistemi felan anlamaz, ama asıl gerçek bir ümmet yaratmadık insandan utanan, Allah korkusu olan bir ümmet olamadık herkes dolara saldırıyor halbusaki biz sadece Allah a kul olmak için geldik 3 kuruş gidince herkes bağırmaya başlıyor. Ya bu ülkede insanlar sırf namaz kılıyor, oruç tutuyor diye türban takıyor diye fişlendi, hor görüldü, gerçekten de bu insanlara şaşırıyorum inşallah doğruyu görürüz. Allah a emanet olun
  • 4 Yıl Önce

Yorumccu rasim herkes birşey diyor ahmet hocaymış konuşmak kolay

sayın başkan başlatmasa kimin aklındaydı ahmet hocada kkim yetkisi ne eger,  
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu hüseyin burda din şurası yapılıyor eksikler konuşuluyor bu yaşar nuriler 100 de desen toplumun ne ekersen onu biçersin

bunun sorumlusu ak partimi.  
  • 4 Yıl Önce

Muhibbi

Sayın yazar sen de hadi dürüst ol şuna cevap ver. 19 yıldır ıktidar da olan birinin derdi gerçekten nass ise bu zamana kadar neyi bekledi. Hadi bu sorunun muhatabı o zat diyelim. Siz bugüne kadar bahse konu nass ile ilgili ne yazdınız. Varsa açıklayın bilelim.
  • 4 Yıl Önce

 

Hollanda Kralı Willem Alexander'in kızı Prenses Amelia 18 yaşına girdi. Prenses kendisine bağlanan yıllık 1.6 milyon Euro ödeneği "çalışmadan para almam" diyerek reddetti!.. Yıllardır ne diyoruz.... Önce, A H L A K
  • 4 Yıl Önce

Vicdan

Sayın ali bey yine tek teraflisiniz.
  • 4 Yıl Önce

Hüseyin

Ali bey nerdeyse bütün gazeteleri okuruz ama birtek akit gazetesine yorum yaparız Sizin bugün ki yazınızına sayfalarca politik dini itikati yorum yapabilirim ama gerek yok sadece yazınızın sonunda Türkiye de eskiye nazaran kötü giden ne var dediniz ve başka bir meselede Yaşar Nuri den bahsettiniz Bende tamda buradan size Türkiyede eskiye nazaran dahada berbat bir gidişat var derim şöyle eskiden bir kaç yaşar nuri vardı şimdi ben size şuraya bir çırpıda 50 tane yaşar nuri sayarım hemde canlı kanlı heryerdeler ilahiyatta, diyanette, ekranlarda, siyasette de, en kötüsüde ak partide de varlar, ak partili birçok isimde bunlara meyilli (eskidende Feto ya meyilli olanları) 20 yilda ikdıdarda tutduğumuz ve eskiye nazaran iyiye gitmesi gereken bu durum malesef kötüye gidiyor Ali bey sizde Yaşar Nuri ler dururken Cübbeli lerle kavga ediyorsunuz
  • 4 Yıl Önce

Rasim

Ahmet hoca haklı madem ki nas uygunalacak hepten uygulanacak 
  • 4 Yıl Önce

Ramazan çelik

İslama ve ülkesine çok büyük hizmet eden Rahmetli Erbakan hocamıza gönül veren herkes (Temel beyde dahil) faiz konusunda Cumhurbaşkanımıza biraz destek verirlerse inşallah bu illetten tez zamanda kurtuluruz.ALLAH Yardımcımız olsun.
  • 4 Yıl Önce

Şer'i

Düşmanın evinde oturulup dostluk yapılmaz. Cübbeli dostunu düşmanını ayırt etmekte zorluk çekiyor herhalde.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Ali bey siz doğru bildiğiniz yolda devam edin.. Hak ile batılın mücadelesidir bu. Rabbim ömrünüze bereket versin inşallah Rabbim sizden razı olsun inşallah.. keşke her kes sizin gibi mücadele etse.. Yılmak yok son nefese kadar hak yolunda mücadele ye devam.. vesselam.
  • 4 Yıl Önce

Ersin yıldırımçakar

Sizin demenize göre alkol de haram amma alkol oranı düşük içkiler helal mi ?
  • 4 Yıl Önce

Ahmed Karakoc

Allah rasulünün hayatını tekrar tekrar incelemeliyiz... Faiz risaletin son senesinde yasaklandı.Güç olmadan bazı şeyleri yapamazsınız.
  • 4 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Vallahi bu güne kadar Akit gibi bir gazete gelmedi gelmez zira en muhalif yorumcuların yorumunu bile yazıyor
  • 4 Yıl Önce

Ali beyy

Sen avukatsin. Her ne kadar benzemesen de öyle diyorsun.
  • 4 Yıl Önce

Neron11

Faize karşı olanlar samimi ise faize düşmanım diyene neden sahip çıkmaz o zaman 
  • 4 Yıl Önce

Mehmet Arif

Pandemıye rağmen genel evleri açacaksın sonrada nas tan bahsedecekşin. Genel evler pandemı nedeniyle kapanmışken tekrar açmanın ne gereği vardı.Sizler bunu niye dile getırmıyorsunz Reis sen yaptın edemiyorsunuz.Erdogan ın yanında olmak onu uyarmakla olur.
  • 4 Yıl Önce

Ismail Saymaz demiş

Doğru söze ne hacet...  
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu ersan nneyin hesabını soruyon

ülkede dini yaşayana engel, yaşamayana özgürlük sadece cinsi sapkınlıkmı bir millet vekilinin küfretmesi kılıçdaroglunun el hareketi iyi partiden parmak sallaması herkes heralanda özgür imam hatiplerin ilgili mercilere ulaştır 
  • 4 Yıl Önce

meleknur

ÇOK DUĞRU YAPMIŞIMIZ. HASBİHAL YAPMANINDA ÖNEMLİ, BİZİMDE DOĞRU BİLDİKLERİMİZİ YAZMAMIZ DİKKATE ALINIP ALINMADIĞINI BİLİRİZ
  • 4 Yıl Önce

ercan

faiz haram doğru, peki ısraf, adam kayırma, adaletten uzaklaşa ve şu anda islama ters düşen pek çok şey haram değiıl mi bunlarda nas yok mu? sayın karahasanoğlu
  • 4 Yıl Önce

ALLAH'IN 1 KULU

ALİ ABİ, DAHA ÖNCE YİNE BURADAN CÜBBELİYİ ELEŞTİRMİŞTİM, YİNE HATIRLATAYIM... HATIRLADIĞIM KADAR ŞUNU YAZMIŞTIM; ( CÜBBELİ BİLGİ OLARAK ŞUAN TÜRKİYE'DE TEK, ALTAYLI VE BAYRAKÇI İLE PROĞRAMLARDA CIVIKLIK YAPIYOR, İSLAMI VE KURALLARINI KOMİKLİKLE ANLATAMAZSINIZ, CİDDİYET İSTER, GEVEŞJLİK VE LAUBALİĞİ KALDIRMAZ.) ZATEN PROĞRAMLARDA ADAMIN ÜSTÜNE GÜLÜYORLAR, GIRGIRA BAĞLIYORLARDI. İŞTE SONUÇ. NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ. ŞİMDİ BU ÜÇ KOMEDYENİN NEYİNİ İZAHA ÇALIŞIYORUZ.
  • 4 Yıl Önce

Ersan beyy

O dediklerinle aynı kafada oldukları içindir.
  • 4 Yıl Önce

samimi

"Başörtü yasağında AK Parti iktidarı 10 yıl boyunca, adım atamadı..." O zaman da diyorlardı ki....hani ne oldu?...hani akparti başörtüsünü serbest yapacaktı?... diyorlardı...
  • 4 Yıl Önce

ersan

akit erzurum daki kuran kursunda tacize ugrayan cocuklari yazdigim yorumu sansurleyip islerine geleni yazmis.soyleyecek laf yok.yazik be olayi erzurum valiligi bile dogruladi
  • 4 Yıl Önce

Nurettin örnek

Bazı arkadaşlar sanki bu ülkede yaşamıyorlar veya Bizans kadar Türkiye'de cereyan eden hiçbir olayı duymamıslar veya hatırlamıyorlar. Ak parti kapatma davasını veya oradaki gerekçeleri olmamışlar veya hatırlamıyorlar.Erdoğan Dindar nesil yetiştireceğiz deyince kaynatılan fitne kazanını ve tepkileri hatırlamıyorlar. BEKARA EŞ BOŞAMAK KOLAYMIŞ onların sırtlarında küfe yok.söylemek kolay bir puan faiz indirince okadar tepinenler,yıllarca alışmış olanlar,hatta faize sözde karşı olanlar,Faizi birden indirin bakalım.iktidarın arkasında kaç kişi kalacak.Müesses nizamın mensup ve muhiplerini söylemeye gerek bile yok.Yel değirmenine karşı mücadele etmek okadar kolay olmasa gerek.
  • 4 Yıl Önce

KILINAMAZ

BİR ATEİST VEDE METERYALİST OLARAK HER TÜRLÜ ŞİDDETE HAYIR DİYOR KİME HANGİ CANLIYA NASIL YAPILIRSA YAPILSIN TÜMDEN KARŞIYIZ ASLA KATA ŞİDDETİN HİÇ BİR ŞEKLİ HİÇ BİR SEBEPLE HAKLI KILINAMAZ
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

İyide sayın abicim. Faiz insanlar kredi çeksinler diye düşürülüyor. Hal böyle olunca faize karşımı olunmuş oluyor? bunu cevaplar mısınız? Yani faizin düşürülmesi insanları faizle krediye teşvik için. 2litre alkol almaya gücü yetmeyene 1 er litreye düşürüp satarsan bu alkole teşvik olur. Alkole karşı olunmuş olmaz.
  • 4 Yıl Önce

Burhan Esen

Nas emrediyorsa % 0 yapmak gerekmez mi? Bir şeyin çoğu yasaksa azı da yasak değil mi? Devletin de faiz almaması gerekmez mi?
  • 4 Yıl Önce

Vay anasını

Ali beyefendi;Ehliyet,liyakat,adalet,yandaş,fondaş müteahit,medya,hep sizin trollerinizin hakkımı?Aynen bu anlamda fetö anlayışı devam ediyormu etmiyormu?Bırakın cambaza bakı oynamayı.Sahibinin sesi değil kendiniz olun.Malum ahiret,haşrolmak tek kişiliktir,editör eğer kesip yayımlayacaksan,hepsini paylaşmayacaksan yayınlamana gerek yok.
  • 4 Yıl Önce

Muhalif SAĞ SEÇMEN.

Ali dayı,savunman seni kurtarırsa,sonuçta Ahmet hoca haklı.Bu ekonomi piyasasını haram,helal,nas söylemiyle düzenleyemezsin,ancak bir kısım vatandaşı,oda gariban vatandaşı kandırırsın.. Ortamı altyapıyı hazırlarsın,bir değil.bes puanda düşürsen.piyasa altüst olmaz.Buyuk sermayesi olanlar,bankalarda milyon dolarları olanlar ne anlar haramdan,helaldan,nastan.Onlar sadece kazanmaya bakar.bunu bilmeyecek kadar cahilmisiniz?
  • 4 Yıl Önce

ersan

.gercek musluman hemen olaya mudahale eder sahte musluman susar olayi gizler acaba kim musluman merak ettim
  • 4 Yıl Önce

muzaffer özalp

ali bey size tamamen katılıyorum.sizi tenkit edenler ya samimi müslúmanlar degil,ya da 
  • 4 Yıl Önce

Tarık

Dünden kötü olan kendisini islama nisbet eden müslümanların söylemde kalan müslümanlığı ve ahlak....
  • 4 Yıl Önce

Erenler

Yazar hasanla cüppeli Ahmet in hiçbir farkı yok al biri vur ötekine İKİSİDE AKP Cİ.İkiside MİLLÎ GÖRÜŞÜN TEMSİLCİSİ SAADETİ PARTİSİNİ TAVSİYE ETMİYORLAR.İKİSİDE ADİL DÜZEN DEN BAHSETMİYORLAR .İKİSİNİN SAVUNDUĞU FİKİR MUHAFAZAKAR LIK SİSTEMİ BUGÜN NE GEÇERLİ İSE ONU SAVUNUYORLAR.RAHMETLİ ERBAKAN HOCAMIZIN DİYİMİ İLE İKİSİNE HADİ ORADAN HADİ ORADAN SELAMLAR
  • 4 Yıl Önce

Özbaş

Bazı Yorumcular, elestireceğiz diye, hem davula hem, kasnağına vuruyor! Hemen tencere dibin kara, lafını söylüyorlar sanki bütün olumsuzluklardan, muhafazakar kesim suçluymuş gibi algı! Öldürülen öğrenciler olsun, diğer saldırıya uğrayanlar olsun. Keşke olmasaydı! Her kesimden suç'a meyilli insanın olabileceğini unutuyorlar..
  • 4 Yıl Önce

Sulhi

S.a ali bey vakitten yeni akite kadar senelerce okudugum gazete takip ettigim sizler.velhasil ali bey 4 defa gazete ve tv yi aradim not biraktim lutfen donus yaparsaniz bir feto ile ilgili bilginize bi malumat verecektim.lutfen
  • 4 Yıl Önce

ahlaksızsavar akit

akit Ahlaksızları deşifre ediyor kaçın ahlaksızlar 
  • 4 Yıl Önce

sabo

cübeli akılı olsa altayın pırogramına çıkmaz şovu seven akılı
  • 4 Yıl Önce

Azad

Elin gavuru dediğin ülkelerde faiz nerdeyse eksi biliyorsun değilmi Ali bey, öyle ben faizi indirmek istiyorum deyince inmiyor bu meret,sen ekonomini güçlü tut, istihdam yarat, işi ehline ver, şura yolu ile kararlar al,adaletle yönet bak faizde kalmaz, dış güçlerde kalmaz, öyle dövizden bir gecede zengin de olunmaz Ali bey,yoksa sabaha kadar istesende hikaye, hikaye olduğu gibi yani ben bu düşüncedeyim Allah bu düşüncemden dolayı beni cezalandırmaz diye düşünüyorsanız oda olmaz bilesin, yukarıda saydığım tüm detaylar Kuran'da nas ile belirtilmiş yani bunları uygularsan zaten herşey düzgün gider Ali bey, gerisi hem kendini kandırmak olur hemde Allah ile aldatmak olur,laftan başka bir icraat sen görüyormusun faizle ilgili, mesela devletin vatandaştan alacağı faizleri sıfırlamak la yada hadi senin tabirinle yavaş yavaş azaltmakla başlasın reis sende bu öneriyi verebilirsin mesela hükümete, saygılarımla
  • 4 Yıl Önce

Ahmet

Sayın hocam senide severim cüpbeliyide.Ancak burada isabet eden sensin.Kem sözlü okurlarada itibar edip nefesini boşuna harcama.Bunların tek suçu bence zinanın yasaklıktan çıkmasında payları olması önceden uyum kapsamında falan filan bahane bunun hesabını verecekler.Artı suç evlilik yasini buyutmeleridir.Sev sevme Mehmet ağarın sevilecek ve dogru bir sozu var:kendi evindeki malı çalan hırsız durumuna düştüler. 
  • 4 Yıl Önce

kibarcik

alı kardeş yazınızın tümüne evet derım helal olsun  
  • 4 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Biliyorsunuzdur geçenlerde satanist zihniyetli birisi elindeki samuray kılıçıyla başörtülü bir bacımızın başını kesmişti, satanistlerin, ateistlerin, koministlerin, ve aklınıza gelebilecek her türlü pisliğin ve rezilliğin hamiliğini yapan fitne fesat yuvası olan chp zihniyeti boş dururmu, verdiler bir tarikat yurdunda sabıkalı birinin eline palayı bir gençi aynı şekilde katline vesile oldular, maksat tarikatları kötülemek başörtülü Müslüman kız düşmanı satanistleri aklamak, olmaz olmaz demeyin kalleş chp zihniyeti bu, yeri geldiğinde şeytana bile rahmet okutur, şeytana pabucu ters giydirir.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet Altınkurt

Laik bir ülkeyiz, adımız Müslüman ama işlerimiz gavurdan beter. O nedenle, İslamın yayılışı gibi tedrici değişiklikler, toplumun kabulu, medya direncinin kırılması için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Rahmetli Erbakan'ın başına gelenler ibret almak içinkâfi değil mi?
  • 4 Yıl Önce

Mehmet Kaymas

RABBİM kalemine yüreğine kuvvet versin
  • 4 Yıl Önce

ferda

... Hangi faiz indirildi.Birikmiş 3 5kurusundanbiraz gelir elde edebilen zavallıların gelirine oldu. Gecelik repo yapan kodamanlara faiz işliyor nas yok 
  • 4 Yıl Önce

Mertürk

Dünden daha kötü olan. Ahlaki yozlaşma, torpil kayırmacılık, ehliyetsizlik liyakatsızlık, ,her yere ihtiyacın çok üstünde mantar gibi üniversite açıldı ve bunun sonucu ailesinden harçlık almak zorunda olan üniversite mezunu işsizler ordusu oluştu. İnşaat rantı üzerinden çok kolay para kazanmak imkânı oluşturularak sanayiye üretime para gitmedi. Onyıllarca düşük kur ile halk uyuşturucuya alıştırılır gibi düşük kur üzerinden ucuz ithalat ile üretmeden tüketime alıştırılıp yerli üretim çökertildi. Ülke her alanda aşırı dışa bağımlı hale getirildi. Şimdi rekabetçi kurda bir dolar 7-8 TL olması gerekirken kuru 13 TL lerde tutamıyoruz. Uzun yıllar düşük kur ekerseniz sonrasında vatandaşın canına okuyan aşırı yüksek kur biçersin.
  • 4 Yıl Önce

Orhan İnan

BAHANE ARAYAN DOĞRULARI GÖREMEZ. GAYESİ SADECE ELEŞTİRMEK OLANLARIN MANTIKLARI DA DÜZGÜN ÇALIŞMAZ. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR VE YAPTIĞINIZ İZAHLAR ONLARA FAYDA VERMEYECEK AMA BİZLERİN UFKUNU AÇMAYA YARAYACAKTIR. ÖYLE DE OLMUŞTUR. ALLAH A EMANET OLUN.
  • 4 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Bir önceki akşam bir televizyon kanalında fatih erbakan,a rastladım, fetöcülerin saygı abisinin karşısında Recep Tayyip Erdoğanı, akpartiyi ve cumhur ittifakını kötülüyordu, ey fatih erbakan Recep Tayyip Erdoğanın o kadar çok düşmanı varki bu konuda sana sıra bile gelmez, Tayyip Erdoğanın cesur politikaları olmasaydı sen bırak, yeniden refah partisi, isimli bir parti kurmayı, refah partisinin ismini ağzına alabilirmiydin acaba, temennimiz erbakan soyismine en az bizim kadar ehemmiyet ve önem vermen, bu davanın particilik oynamak isteyen siyasi bir figürana değil , geçmişte erbakan hocamızın sırtladığı bu davayı omuzlayacak adama ihtiyacımız var,
  • 4 Yıl Önce

BAHSETMİYORSUN

BİRDE ŞU ANTALYADAKİ İLİM YAYMA CEMİYETİNİN YURDUNDAKİ CANİNIN GENCECİK ÇOCUĞUN SATIRLA KELLESİNİ KESEREK CANINI ALMASINI ERZURUM'DAKİ SAPIK KURAN KURSU HOCASININ 7 ÇOCUĞA TECAVUZUN KINADIĞINI YAZIP SOHBET ETTİĞİNİ YAZSAYDIN HERŞEY GÜLÜK GÜLİSTANLIK KUBURUNUZDA SANKİ PİSLİKTEN HİÇ BAHSETMİYORSUN ÜÇ MAYMUNU OYNUYORSUN
  • 4 Yıl Önce

Bu ümmetin fetret devri

Her ümmetin fetret devri olmuştur. Bu ümmetin fetret devri bu geçmiş yüzyıllık karanlık devirdir. Öyle bir tahribat yapılmış ki moğol istilalarında dahi bu kadar tahribat olmadı. Ümmet bir asırdır toparlanamadı ve toparlatılmadı çünkü öyle de bir tedbirler almışlar ki kafa kaldırılmıyordu. Teknolojinin de bulunması onların işine geldi. Müslümanların hiçbirşeyi bırakılmamış yerle yeksan edilmiş. Düzgün cemaatlarla duyarlı ailelerle islam yaşanmaya çalışılıyordu ancak. Allahın vaadi elbette gerçekleşecekti ne kadar tedbir alırlarsa alsınlar, firavunda çok tedbirler almıştı ne oldu?
  • 4 Yıl Önce

Mustafa

Ali bey geçende yazdım yazimin hepsi yayınlanmamış müslüman bu memlekette konumunu bilecek esirmi hür mu emirmi esir olduğu durumdan hür olmaya hür olduğu konumdan emir olduğu konuma emir olduğu konumu da ila nihayet ayakta tutmaya çalışmalıdır bunu yaparken efendimiz sav sünnetine uygun hareket ederse başarı kacinilmazdir yoksa gerisi zuurt tesellisi olur
  • 4 Yıl Önce

Mehmet Nejat

Sayın Karahasanoğlu abimiz hani ne güzel diyorsunya okurlarla hasbihal diye. ...Bizler sana bunları rahatca söyliyebiliyorsak sende bizim sesimiz ol ve haykır artık lütfen bu gitmeler hayra alamet değil  ...Selamlar saygılar
  • 4 Yıl Önce

yavuz çelikadam

Faiz konusunda ahkam kesenler faize para yatırır. Düşünmez ki faiz parası öyle yerlere gider. Dürüst çalışana ise helal para gelir.
  • 4 Yıl Önce

Yakut soner

Demireli eceviti ve diğerlerini anlarımda yıllarca erbakan hocamın anlattığı adil ekonomik düzen ne diyor nasıl işler diye kafa yormayan sınıftan kaçıp gömlek değiştiren kesim sizler halaa uykuda halaa narkozdasiniz biliyormusunuz hain nahun doktrinini uyguluyorlar dış güçler ve icerdeki avaneleri siz halaa yol yaptık köprü yaptık şu yaptık bu yaptık ne yaptınız koskoca ülkenin 20 yılını çaldınız halbuki almanyanin kalkınmasını siyonistlerin emellerini bilen bir erbakan hocamın görüşlerini ideallerini dikkate almadınız bu gün elinizi dizinize vuracak yarın allah göstermesin elinizi dizinize vuracak elde bulamayacaksınız tez zamanda Rabbim bunlara akıl fikir feraset hidayet versin rahmetli erbakan hocamın sağlığında yaptığı konuşmaları adil duzen konferanslarıni iyice öğrensinler bu sistemi uygulamak için ehil ve kendi dalında uzmanlaşmış ak saçlı büyüklerimizden fikirler almalılar yoksa gidişat hiç iyi değil ali bey
  • 4 Yıl Önce

lütfi

Reis,İslamı,1400-1500 yıl önceki hükümlerle uygulayamazsınız.İslamda güncelleme yapılmalı deyince kızmıştınız.Yüzde 15 faiz caizdir diye güncelleseydik bugün herşey islama uygun olacaktı.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah Ozdemir

Bu ulkede Cuma namazlari bile kabul olmuyordu onun için 6 rekat fazla namaz kiliyorduk neden mi Genel evler açık ve kapisinda devletin polisi bekliyordu Devlet bizzat içki üretiyordu Bizzat sigara üretiyordu Bizzat piyango düzenliyordu Şimdi devletin elindeki bankaları katılım bankacılığına dönüştürmek Cüppeli gibi din zubukleri bunları anlayamaz.Erdogan sayesinde oldu bunlar Kapatılan Ayasofya camisinin açılması bile onlara kapak olarak yeter
  • 4 Yıl Önce

Doğrucu

Yok öyle istediğin gibi yazıp kaçmak, Kur'an faiz ismini vererek haksız kazançtan bahsediyor diğer haksız kazançları helal göstermiyor Ali bey,senin mantığına göre Kuran şarap haram diyor yani diğer sarhoş edici içkilerin ismi geçmiyor diye rakısı, birası haram olmuyormu..tabiki faizi indirme çabaları doğru,ama okadar nassa uygun olmayan durumlar varki bu adımlar atılınca bu kadar yanlışı gören vatandaşta ister istemez böyle yorumlar yapma ihtiyacı hissediyor Ali bey, saygılarımla
  • 4 Yıl Önce

Gerçekçi

Dersimli kemo kızıldaroglu, Urfa'da fındık üretiminden bahsetmiş. Bu adam ya gündüz vakti kafayı çekiyor, ya milletle dalga geçiyor, ya da bir planın parçası olarak yazılan senaryonun kendi payın düşen rolü oynuyor.
  • 4 Yıl Önce

eyüp yılmaz

velhasıl; ekmek mi? izzet, namus ve vatan mı? şahsen her zaman her yerde ikinciyi tercih edeceğim.. borçlarla boğuştuğum halde! israf etmeyin, az yeyin.. uşaklık! maymunlaşma! sadece yediğine, giydiğine keyfine düşkün insanların varacağı son noktadır... yorumcuların bazıları bu sahfayı aşmış! bazıları yakalamaya çalışıyor! ehli vicdan da var, şükür.. yazanların içinde.. eskimiş! msp, akıncılardan şu an öyleleri var ki.. izanı kalmamış. bir iki ay evvel sosyolojik yorum tespit yapmıştım... editör yayınlasa.. milli görüşten gelip de bu gün amansız erdoğan düşmanı olanları anlarsınız.. eyyy yorumcular,.. adınız adresiniz yok mu? yoksa yok hükmünde misiniz?
  • 4 Yıl Önce

kul

ali bey dünkü yorumumu köşesine almissiniz tesekkur ederim.ali bey ben 90 li yıllardan beri akit okurum.sabah ilk isim akiti okumaktir. Bu davaya muhalif değilim. dikkat edin yorumumda 20 yıldır aklimiz neredeydi dedim.benim kızdım nokta gidim gidim düşen faiz her ay insanlara cile cektiriyor.madem desin hükümet sıfır faiz.ne olacaksa bir anda olsun bitsin.dolar 20 lira mi olacak 50 lira mi olacak.bir anda olsun bitsin.sonrasında bende herseyin duzelecegini biliyorum.faiz sebep enflasyon sonuc.selâm ve dua ile.
  • 4 Yıl Önce

Fatma Balcı

Allah Şeytana uydurması insanları. Şöhret Cübbeli Ahmet Hocamızın gözlerini kör etmiş. İslam ile yönetilmiyor bu Türkiye o zaman kadınlarına tesettür ayetlerini özellikle de çarşafı dikte etmesinler. Bekleyelim İslam gelince emredilenleri yapalım demek bu. Olur böyle saçma şey deriz. Neden imam hatip lisesi ve okullarda okuyanlar sevilmez? Buralardan mezun olan öğrenciler iyi bir eğitim aldıkları için akıllarını şeyhe mürşide teslim etmezler. Şeyh mürşit bir peygamber değil. Şeytan onu da aldatabilir, ki en büyük nefis şeytan. Cübbeli hocamız da nefsinin esiri olmuş. Şu ortamda inananların kenetlenmesi gerekirken muhterem insandır Allah kelamına hizmet ediyor dediklerimiz sonbahar mevsimindeki çınar yaprakları gibi dalından düşüyor savruluyor. İslam'dan uzaklaştırmaya çalıştıkça bizleri bizler Allah'ın ipine daha sıkı sarılacağız. Haram olan her şeyin azı da çoğu da haram. Bizler sizi destekliyoruz Ali İhsan Bey.
  • 4 Yıl Önce

süleyman

... Faiz konusunda bir gecede bu işin olamayacağından ıslami hükümlerin tedrici tedrici indirildiğinden söz ediliyor Kimse iktidardan faizi bir gecede indirmesini bekleniyor ıslam kuran yeryüzüne 23 yılda indi Ak parti ise 19 yıldır iktidarda Bu kadar zamanda en azından faizin kaldırılması için yeterse artar
  • 4 Yıl Önce

Ali

Erdoğan'ın talimatının ardından ilk cezayı yiyen stokçular panikledi! Ayçiçek yağı 15-16 liraya kadar düştü gelde küfretme at çiçek fiyatı talimatla düşüyorsa petrole ete süre vb şeyleride talimatla duşssun Ali su Senin boktan herifler söylese 15 16 tl ye nerede düşmüş tag kilosunu 5 kilosumu
  • 4 Yıl Önce

Aykut

Ali bey iyi günler. Ben de size ekonomiyle ilgili bir şey sormak isterim. Ben 2009 yılında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde lise mezunu olarak göreve başladım. O günkü maaşım 1121₺ idi. İzmir’de bir tabak çorbanın fiyatı da 1₺ idi. Yani ben bir aylık maaşımla 1121 çorba içebiliyordum. Şimdi öğretmenim, 4. derecedeyim, maaşım 5400₺. Bir çorba da15₺. Ben bir aylık maaşımla 360 çorba içebiliyorum. Belki bu kadar çorba mı içer insan diyeceksiniz, ama anlatmak istediğim o değil. Lise mezunu 13. derecedeki 2009 yılındaki bir memurla 2021 yılındaki 4. derecedeki bir öğretmeni karşılaştırıyorum. Benim altınla, dolarla, euro ile işim yok. Alım gücüm eriyip gidiyor. Sizce bunların nedeni de mi dış güçler, yoksa fırsatçılar mı? Bir de, şu dış güçler ve onların içimizdeki işbirlikçilerinin adlarını köşenizden halka ilan eder misiniz? İsimsiz düşmanlara lanet okumak yerine biz de gereken tepkiyi verelim. Umarım yazdıklarıma bir köşe yazınızda yanıt verirsiniz. Saygılar.
  • 4 Yıl Önce

Ferit

Devletin, enflasyon oranının 10 - 15 puan altında kredi vermesi, bu kredilerden yüzde 10 - 15 zarar etmesi, bu zararı 85 milyon halkın ödemesi caiz mi yani?
  • 4 Yıl Önce

kullanışlı olduğunu söyleyen yorumlarda var. o yorumlara niye cevap veremiyorsun.
  • 4 Yıl Önce

din adamına saygı, peygamber varisleri oluşu dine saygıdan peygamber meslini icra ettikleri için en çok ihtiyaç duydugumuz aranan insan tipleri sıdk emanet fetanet teblig ismet

peygamber meslegi sadece imamlık deyil devlet başkanlıgı , ordu başkokutanı muallim çobanlık anlaşmazlıkları çözen nasihatde bulunan, tüccarlık da varisleridir.
  • 4 Yıl Önce

Ali Bey her yıl LGS den

sonra Meb istatistikî bilgiler hazırlar okul okul.. sadece müdür vb kişiler görür. size tavsiyem imam hatiplerin durumuna oradan bakın.
  • 4 Yıl Önce

Çözüm

Başkan etrafındaki danışman, yönetici vb. Kılavuzlardan kurtulamazsa bu yolun sonu belli. Memleketteki maddi ve manevi çürüme onların eseri.
  • 4 Yıl Önce

Ahmett

Tamam faizi aniden sıfıra indiremesin anladık.ceza alırken neden ayni faizi uygulamıyorsun. Milli piyango sayısal loto bahizi yasaklasanız kim sizi engelleyecek bunlar haram değilmi işinize gelince islamiyetten bahs edersiniz. Hemde Islamiyette zarar vererek
  • 4 Yıl Önce

can

yolsuzluklara ve hukuksuzlara karsi mi anca kenarindan kösesinden mücadele edebilinir haci bi yaz bunlar ekonomiye dokunmaz. seffafsizlikla her sey örtüldü ve elestirin sifir. haberlere erisim yasaklari pislikleri aklama icaadi olmus.
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu sırrı sözleri kıytırı

biraz saygı insanlıgın olsun hatırı, emir köse taktir alırken sanada güzel föz bulamadım midem bulandı bu sutunda hep iyiler yoktur bazılarıda yılandır yazıları yalandır olur olmaz saldırır fıtratıdır sadece dırdır.
  • 4 Yıl Önce

Ali Doğan

Faiz oranlarının en düşük ilk 3 ülke: İsviçre, -0.70 (evet, yanlış okumadınız, eksi) Danimarka, -0.60 (evet, yine yanlış okumadınız, eksi) Japonya, -0.1 (evet, baya eksi işte) Bunların hiç biri Müslüman ülke değil ama faiz konusunu bitirip sevaba geçmişler. İlginç.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet 72

Alibey kardeşim son aylarda diyanetin başlattığı bir propaganda var.din adamları için."PEYGAMBE VARİSLERİ" söylemi devam ediyor.heçen gün reiste okudu.diyanetin anketinde imam hatip okullarında okuyanların yüzde dördü deist çıkıyor.haşa onlarda mı,ya da erzurumlu imam ile diger nixeleride mi peuhamber varisi.böyle saçma sey olurmu.eleyte imam azamlar,şafiler,nakşibendler,arabiler varistirler.bunun şartı şuetu var.reis bunu buğünkülere de söylüyor.eyvah i,eyvah.vesselam.
  • 4 Yıl Önce

Enişte

Yeniden refah ta birleşelim.
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu Emir köseye teşekürler

Adamın hası riya ve öteleyici deyil böyleleri az bulunur, yardımcısı, Allah dır dogrunun.
  • 4 Yıl Önce

Ekonomist

Hocam nasıl olsa "Bilgisi yok Ama Fikri var" ülkesinde yaşıyoruz. Benim de önerim var o zaman. Enflasyon ve Faiz Sıfırlansın. 1 TL = 1.000 Dolar ilan edilsin. Şaaakkkk , 1 TL verelim İPhone 13 alalım. 100 TL verelim , Mercedes araba alalım. Ekonomik sıkıntılar bitsin böylece. Hem herkes zengin olur hem de Faiz günahından kurtulmuş oluruz.
  • 4 Yıl Önce

Yorumcu mustafa hoca bey hangi islami konularda ahkam kesiliyor varsa öyle deyil böyle de

İslamı yaşamadıgı gibi bilmedi komuyu konuşma diyon nerden biliyon yaşammadıgını. varsa bildigi yazar açıklar, yanliş varsa bilmeyende ögrenir senin düşüncen bir ben konuşuyum nerden belli senin islamı bildigin. Sen bile bir soruya cevap vermiyon fetva kurulumusun tartışılsın deyil dogrusunu bilen yazsın susturmayın. bir kadın hocaya soruyor? arkadaşım zina yapıyor günahmı diyor. bir konu açılsınki açıklık getirilsin senin islamı iyi bilmen sadece yardımcı olmak.
  • 4 Yıl Önce

Sırrı

Boş adamsın boş!Senden yazar filan olmaz,Senin gibi cahilden ancak fitne olur!Onu da bihakkın yapıyorsun zaten.Senin gibiler aslında sözümona yazarlık filan yapmamalı,senin gibiler ancak çobanlık yapmalı.
  • 4 Yıl Önce

Emir köse

Ali beyin okurları ile olan münasebetlerine şahidim.kendisine attığım e-postalara üşenmeden cevap vermiş,okuyucusunu yok saymamistir.her fikrine katılmasam hakkını teslim etmek gerek.Allah isini gucunu rast getirsin
  • 4 Yıl Önce

Mustafa

Türkiye de herkes işine geldiği gibi bilmeden dini yorumluyor. Dini yaşamadığımız gibi yorumlarımızda yanlış oluyor. Lütfen bilmediğimiz konularda ahkam kesmeyelim en azından bilmiyorum nezaketini gösterlim.
  • 4 Yıl Önce

Sayın Ali bey okurlara zwman ayırdıgın için teşekürler

Faiz bealasından herkes dertli. Fakat sistem islami deyil memurların maaşı ddevlet tarafından karşılanıyor. bunu hangi paraların verdi vergilerle karşılandıgı hocanın sorumlulugu deyil markete gittin aldıgın ürün tezgahta hangi şartlarla oraya kondugunu kaç kişi düşünüyor. burda sadece Akit aracılıgı ile duyuruda bulunuyor okuyucu ne Ali bey nede Akit uygulamıyor. sadece biliçli yazmadıgını tek taraflı yazdıgını yazanlara cevap niteliginde olmuş zaman ayırdıgı için teşekürler Ali bey her ugraşı kolay olmuyor. çaresi zor hastalıklar, hastayı canından hayatdan ediyor. Çabası olmasına ramen. iyileşse dahi bir mahkeme aileyi başamada bir saatde boşarken, bazı davalar 20 yıl sürüyor eskiden tepeciler, sadece yılda parasına karşılık faizi alıyor anapara eksilmiyor anlamayanlar ne iştir ya ödüyok ödüyok borç bitmiyor iste ödedigi sadece faizin karşılıgı. Dogru islamda faiz haram yönetim rejim islami deyil şeriyatı duyunca tavana zıplıyor. hoca ne yapsın islamı yaşamasınmı maşını ver varsa helal yerden öde.
  • 4 Yıl Önce

Eşrefoğlu

Ali bey faiz riba haramdır bunun lamı cimi olmaz Hükümet fakir fukarayı diğer alternatifler altında ezdirmesin 160 gram altınım vardı devletime güvendim bozdurup özel bir bankada katılım hesabı açtım o parayla iki kişi hacca gidecektik malesef şimdi gidemiyorum.
  • 4 Yıl Önce

Ali

İnadına körü körüne ille de hökümet diyorsun yani
  • 4 Yıl Önce

ViCdAnn

6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,6284,...........
  • 4 Yıl Önce

Ahmet

Sayın yazar, 1 lt süt 15 TL.....Hala faiz, başörtüsü vs.....Sütün 15 TL olduğu yerde hiç birşeyin önemi yoktur......Çocuğunuza bir gün süt alamazsaniz ne demek istediğimi anlarsiniz..... Saygılar
  • 4 Yıl Önce

eyüp yılmaz

ali bey selâmlar. faizi düşürmek veya sıfırlamak tedrici ve zaman içinde olur, bu tamam. ani fren savrulmaya ve kazaya sebep olur! kesin.. de, faizle savaşta samimi olunsa devlet alacaklarına oluşmuş şu an borçlar içinde yüzde 30- 35 seviyesinde olan faizler nićin silinmez. faizlerin düşmesinde direkt kalıcı tesir eder.. zaten esnaf vatandaş borcunu ödemek için yeniden bankadan kredi almanın derdine düşüyor.. bankaların kapısında kredi talep kuyrukları var iken, faizi bu zalim banka düşürür mü? faiz affı borçların faizsiz 90 eşit taksit yapılması aynı zamanda seçimler için " altın vuruş'tur!" anlayana.. bu arada tuzu kuru bir gurup adalet'ten dem vurabilir.. bunu uygulamak gerçek ve tam adalettir.. topyekün piyasayı ayakta tutmak esas ise yol bu..
  • 4 Yıl Önce

şüayıp

Kötülükleri elimizle yoksa dilimizle yoksa kalbimizle boğzetmemiz gerekir Bunca iç ve diş düşmanlarla hatta inananlarla baş etmek kolay değil
  • 4 Yıl Önce

AHMED

Olumsuz yorum yazanların maksadı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.Hükümeti kurnazca sıkıştırmk. Bir gecede faizler sıfırlansa , başka ciddi kanunlar da çıkarılsa, ilk onlar sokağa çıkıp " şeriat istemiyoruz. Yobazlarrr.." diye bağırırlar. 100 yıldır zihinler iğdiş edilmiş bir toplumda nasıl bir değişiklik yapabilisiniz. Komşumuzun 14 yaşındaki kızı" Anne kısa etekten utanıyorum giymeyeceğim" diyor. Annesi" Bu kız babaannesi gibi yobaz, dar kafalı" diyor. Topluma bak. Ne hale gelmiş.
  • 4 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Geliyormuş gelmekte olan, heyhat geçmiş olsun bunu diyenlere, cin şişeden çıktı artık, kim derdiki bundan 20 yıl önce trt de osmanlıyı ve Selçukluyu anlatan diziler oynayacak, Müslüman Türk milletinin geçmişini dipsiz kuyulara atıp unutulacağını zannedenler bilsinlerki, Yusuf,u kuyulardan çıkarıp mısır,a hükümdar eyleyen ALLAH,ımıza hamd olsun, burası bir islam ülkesi değildir diyenler Türk bayrağına iyi bakın, meyhaneye çevirdiğiniz o beyinlerinizde belki bir şimşek çakarda o bayrağın neyi sembolize ettiğini anlarsınız, semalar ALLAHU EKBER nidalarıyla ve adı görklü peygamberin ismi ile inledikçe, Ebu cehillerin, Ebu leheplerin, ruhu asla huzur bulmayacak, farklı farklı simalar ile karşımıza çıkmaya devam edecekler, iman ile küfrün mücadelesi kıyamete kadar sürüp gidecek, ey küfrün tarafını seçen kuru kalabalık, ne yaparsanız yapın ne ederseniz edin, göklerden gelen karara boyun eğmeye mecbursunuz.
  • 4 Yıl Önce

İhvan Cemil

Bir cubbeli hayranı olarak sizin tespitlerinize yüzde yüz katiliyorum Ali bey...Bu konuda cubbeli hocam malesef galiz bir hata içinde.Faizle mücadele eden ve bunu da nas da böyledir diyen bir lidere amasiz fakatsiz destek vermek gerekir.Diger uygulamalarına karşı çıkabilirsin ama faizle mücadele eden bir insan kinanmaz elleri öpülür.hele bunu altaylı ile karşılıklı yarı dalga geçer modda yapmak hiç olmadı hiç yakışmadı cubbeliye... Faizi bitirmek için azaltma yoluna gitmek yani tedrici bir yol izlemek nasıl eleştirilir anlamak mümkün değil, Ali bey siz de bunu Müslüman bir kitleye anlatmak zorunda kalıyorsunuz ya gel de şaşma bu hale yolunuz açık olsun dualarımız sizinle
  • 4 Yıl Önce

Okur

Bir cevap isteme hakkımiz doğmuş. Soru 1. Ocak 2021 de 10 bin doları olan bir vatandaş 7 bin beşyüz TL eden parası bungun 13 bin sekizyuz TL ederken, 10 bin dolar karşılığı TL yi bankaya faizle yatırdı diyelim. TL olarak ne kazandı. Bu nas devlet alacaklarinda mesela KYK alacaklarinda başlansa daha inandırıcı oomaz.mi. devlet alacağına karga vereceğine şahin olamaz.
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23