• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Said Nursi’yi; Livaneli, Demirel, Özkök ile mi anacağız?

210 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Seyyah

Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisi....
  • 4 Yıl Önce

Sade vatandaş

Aşağılık kompleksine kapılan cüce ENVER AYDOĞAN.Peygamber efendimizi MEDH Ü SENA EDEN bismark İÇİN NE DİYECEKSİN?.Kur'an ve Peygamberimizi medh ü sena eden yabancı menşeli bir çok kişinin sözlerini eserlerine alan Bediüzzaman aşağılık kompleksi mi taşıyordu hey ......?Husumetin içinde boğulasın emi?Hased önce hasidi ezer geçer ....(Hadis)
  • 4 Yıl Önce

Vedat Arslan

Bediüzzaman'ın övgüye ihtiyacı yoktur. Onu bilen biliyor. Bilmeyen dd zaradadır.
  • 4 Yıl Önce

Enver Aydoğan

Bir risalei nur okuyanı olarak yazınızı çok isabetli buldu.Gavurun gözüyle büyüklerimizin değerlendirilmesi olsa olsa aşağılık kompleksidir.Teşekkürederim.
  • 4 Yıl Önce

Ekici, Erhan

Kendisinin zümme haşa Allah'la görüştüğünü iddia ettiği Fetosun akıl hocası, anmanız normal tabii.
  • 4 Yıl Önce

Ergün Düzgün ; 

Allah razı olsun ihsan abi bir gün önce türbanlı öğretmene tahammül edemeyen malum vatandaşa ses çıkaramayan bizim mahallenin insanlarında bence İsveç(Stocholm) sendromu var
  • 4 Yıl Önce

H.Aslan

Ali Bey bütün Türkiye öğrendi bu Yeni Asya güruhunun ne mal olduğunu.Oradaki çoğu insanın onlardan ayrıldığını.
  • 4 Yıl Önce

Metin

Evvela yazdiklariniz ve ifade ettikleriniz canı gönülden sizi tebrik ediyorum.Rabbim kaleminize ve basiretinize ittihad-ı ıslam icin keskinlik ihsan etsin.Eminimki bu yazınızla yeni asya içinde safi kalb ve hamiyetli insanların biraz daha bazı şeylerin farkına varmasına ve uyanmalarina vesile olur ... biran önce gittiklerin yolun yol olmadığının farkına varır sadakatle bediuzzaman said nursinin çizdiği hizmet çizgisine güzel bir dönüş yaparlar ...Rabbim ehli imani sırat-ı müstakimden ayırmasın...
  • 4 Yıl Önce

Abdülmetin

Yeni Asya' nın Risale- i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi için sözleri, faaliyetleri bir anlam ifade etmiyor. Yeni Asya Camiasını ilgilendirir. Said Nursi Hazretlerin en iyi tanıtan eserleridir. Taleberidir.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah Gezer

Ali hocam sapla samanı birbirinden ayıramamışsın. 
  • 4 Yıl Önce

testi içindekini sızdırır.kin ve hasedinizle muamele görün
  • 4 Yıl Önce

Yasin Sözüpek

İnanılmaz tepkiler var yorumlarda toplumun herkesimini kendinize karşı birleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizler olmasanız biz neden birlik olmamız gerektiğini unutacağız. Böyle devam edin süpersiniz
  • 4 Yıl Önce

İmanlı Ülkücü

“Başörtülü öğrenciler için, “Yasak olmayan yerler var.. Arabistan’a gidip okusunlar” diyen bir eski cumhurbaşkanının, Said Nursi’ye katacağı ne olabilir?” Yukarıdaki söz camia olarak kabul ettiğimiz veya tevil ettiğimiz bir söz değil cevabını da merhum Demirel’e neşriyatımızla verdik,yanlış kimden ve nereden gelirse gelsin karşı durduk ,doğrusunu da ayan beyan ortaya koyduk.Ancak baş örtülüleri okullara sokmayan,hatta daha ilerisi kapıda bekleyip dikizleyen din hasmı,tesettür hasmı prof'ları ve 28 şubat darbecilerini cezalandırmayıp, kodese tıkılmışken bu prof apoletli din karşıtlarını serbest bırakmaktan,tesettür düşmanı ve bölücü maocu Doğu perinçek'in dümen suyuna girmekten çoooook daha masumdur..
  • 4 Yıl Önce

Zeynep

Kalk bir elini yüzünü yıka dişini fırçala, saçını başını tara orman kaçkınına benziyorsun. Keşke şu türban, burka erkeklerede farzmı sünnetimi emirmi ne ise olsada kirli yüzünüzü kılınızı görmesek. Düşüncelerin yüzüne yansımış.   ekrandaki eli yüzü düzgün kadına birde laf etmiş. Dekolteymiş de bilmem neymişde. 
  • 4 Yıl Önce

Mehmet köse

Yeni Asya artık asla nur ralebelrini temsil edemez.Bu hakki onla coktaaaan kaybetti.size yürekten katılıyorum.Acabaaa bizden bahettirebilirmiyizin hesabını yapmişlar.yuzlerine bakan kalmadı çünkü.selam ve dua ile.
  • 4 Yıl Önce

İmanlı Ülkücü

Yeni AKİT gazetesinde Bediüzzaman ile alakalı yayınlanan haberlere ,Bediüzzaman'a rahmet amacıyla yazdığım yoruma dahi tahamülleri olmayanlar Bediüzzaman konusunda konuşmaya yetkilki değildirler.Bediüzzaman Hazretlerini, vefatının sene-i devriyesinde kimlerle, nasıl ,nerede ve ne zaman anacağımızı sizin gibi IRKÇI yayın politikasına sahip AKİT ailesinden ve Bediüzzaman’ın Ruhuna okutulması için tertiplenen Van ve Kocatepe mevlidlerine müsaade etmeyen sorumsuz ,Bediüzzaman hasımlarından öğrenecek değiliz.Meydan boş değil boşuna ürüp durmayın.Yeterince Bediüzzaman sevdalısı Yeni Asyacı vardır .Biz hayatı hakir gören,dünyaya beş para kıymet vermeyenleriz,bizi bir makam bedelinde Nur Davasını satan bedbahtlarla mukayese etmeyiniz.Sayısız başların feda olduğu bu Kur’an –İman davasına bizim de başımız ,hayatımız feda olsun.Bizi kışkırtamazsınız haydi başka kapıya,biz adeta sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz,görevimiz kırmamak dökmemek.Size benzemeyiz.
  • 4 Yıl Önce

Yolcu

Kısaca ifade edeyim.. yeni asya güruhunun Üstadımız Bediüzzamanla, Risale-i Nurla, NUR talebeleriyle -hatta dinle imanla zerre- alakaları yokturki fikirleri nazara alınsın. Belki perde altında Risale-i Nuru ve Üstadı hedef alan ve zındıka ve masonluk hesabına çalışan bir örgüt maşası nazarıyla bakmak ve ona göre serd-i kelam etmek gerektir.
  • 4 Yıl Önce

Sinan

Slm aleykum agabey malum gazeteyi komple fetö den beter Türkçe konuşup Türkçe yazan ama Türk olmayan, ajanlar almış, bunu anlamak için, kalp okumaya gerek yok, 1700 yıllarda fetö sisteminin aynısını kurmuşlardı, Türkoloji okulları diye Her ŞEHİRDE 15-20 tane okul kurmuşlardı, ama öğretmenler Türk değildi. Şimdi gazete yazıyorlar fitne için, çok mu. ALLAH MUHAFAZA ETSİN.
  • 4 Yıl Önce

Balevabal

Yüreğine kalemine
  • 4 Yıl Önce

anonim

Yeni Asya Said Nursi'nin talebeleri unvanını çoktan yitirdi, okuyan kitlesi zaten dar olan böyle bir gazeteyi gündem yapmamak lazım bence.. Bilmeyen insanlar Risale-i Nur ve nurculuk hakkında kötü bir izlenim edinecektir bu yazıyı okuyup.. Batılı tasvir etmektense siz daha iyi bir derlemeyle Said Nursi'yi tanıtsanız mesela?
  • 4 Yıl Önce

İbrahim Aslan

Sayın okurlar said nusursiyi bilen bilir.bilmeyen kendi gibi bilir.
  • 4 Yıl Önce

Erdoğan Ünser

Bunlar (tüm adı geçenler) Said Nursinin değil Süleyman Demirelin talebesidir... Yapılanlar da münafıkların bilinen ortak özelliğindendir... Gerçek talebeler Erzurumlu İbrahim Hakkının arifi gibidir ve bunları seyredip "mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" derler...
  • 4 Yıl Önce

Osman Kılıç

Öncelikle bu konudaki duyarlılığınız için teşekkür ederim. Yazınıza bir husus hariç her cihetten katılıyorum. Katımadıgım husus ise Yeni Asya gazetesi mensuplarını üstadın talebeleri olarak görmeniz. Saydığınız isimleri üstad hakkında konusturanların hangi yolun yolcusu oldukları herhalde anlaşılır kanaatindeyim. Saygılarımla
  • 4 Yıl Önce

Tullebun

Öncelikle Said Nursi bir tarıkat şeyhi değildir. Oda Risale-i Nur'un bir talebesidir. Yani biz Risale-i Nur talebesiyiz. Saniyen:Yeni Asya farklı bir meşrebtir ve artık çığu Nur meşreblerince Nur talebesi olarak görülmezler. Yani onların yaptığı hatalar Nur talebrlerine teşmik edilmemeli Salisen: Tesbitiniz güzel. Size katılıyorum. Mele-i Ala'nın sakinleri Üstad'ı alkışlıyor. Ele ayağa düşürmemek lazım. Elinize sağlık Vesselam
  • 4 Yıl Önce

Recai Ekin

İşsizlik fonu vardı. Bu zamanda kullanılabilirdi. Varsa niye herkese verilmiyor.
  • 4 Yıl Önce

Recai Ekim

Akp sözcüsü gibi yazıyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

Hacı

SA sayın yazar bu yazın iyi güzel diyeceğim lakin yeniasya gazetesini sahibini, yöneticisini yazarlarını bediiüzzaman Saidi nursi nin talebesi olarak görüyorsanız hatanız çok büyük, çünkü geçmiş yayınlarını araştırısanız fetönün en fanatik taraftarı olduğunu görürsün.
  • 4 Yıl Önce

Mesut

Turk; Sen insandan önce 1 başbakan 2 bakan asan darbecileri  bir eleştir. 1960 sonra yıllarca bunu kutlayan okullarda çocuklarda marifetmiş gibi anlatan o günkü gastelerde yayınlayan solak laik kamalist yobazları eleştir iki yüzlü sahtekar olmayın .
  • 4 Yıl Önce

Hanif

Neyini anacakaınız ki...
  • 4 Yıl Önce

Yunus

Yeni Asya paçavrasına neden itibar ediyorsunuz !!! Onlar kesinlikle nurcu olamazlar
  • 4 Yıl Önce

Zekeriya Başak

Yeni Asya gazetesinin ne Said Nursi’ yi ne de talebelerini zerre kadar temsili yoktur. 
  • 4 Yıl Önce

Ötüken Birligi Partisi

Adnan Menderesin idam edilmesi tarihimizde kara bir leke. Lakin cocuklara bunu bu sekilde aktarmak cok yanlis.
  • 4 Yıl Önce

Emekl

Kafa kesmeyi Menderes’in idamını animasyonla çocuklara göstermenin ne tarafını savunacaksınız insanda biraz akıl olur animasyonu hazırlayanlar amacı ne ne anlar çocuk o şiddetten bu kadar kin sahibi olanların sonu kanser hastalığı kendileri zehirlendiklerinin farkında değiller pozitif enerjileri bulundukları ortamdaki insanlarında zehirlenmekte
  • 4 Yıl Önce

Baticon

İnsanların inanç ve yaşam tarzları ile ilgili saygı ve onay gösteren öğretiyi yüzyıllar önce mevlana dan biz öğrendik. Çok sayın beyefendinin nefret söylemleri Kulluk vasfını yeni bir aşamaya getirdiğinden olacak ki ; hazmetme sorunu ile birlikte kabız olmuşlar.!!!
  • 4 Yıl Önce

celaleddin-i harzemşah

 Genelleme yapmamakla birlikte bazı nur gurupları hiç bir zaman siyasetten uzak olmamıştır. 1-Mehmet kırkıncı hocanın youtubede fetöyü öven videoları vardı. Şimdi kaldırdılar. Neymiş efendim, fetö avrupa'da amerika'da islam'a hizmet ediyormuş. Yanıldık halkımızdan özür dileriz bile diyemediler. 2-şu an ..... isimli bir site var. Bu sitede eskiden fetönün makaleleri yayımlanırdı, bazı sorulara cevap olarak. Şimdi fetönün adını kaldırıp hala onun makalelerini yayımlamaya devam ediyorlar. Altına sitenin adını yazıyorlar.Güya bu site fetöye karşıymış!!! 3-Ağabeyler denilen bazı zatların ellerinde şaman gazetesini okudukları şahitlerle sabit! 4-Yeni asyacılardan bir kişi zamanında merhum Zübeyir Gündüzalpin yüzüne tükürecek kadar karaktersizleşmiş!!! demir babaya övgüler düzenlerin bir islam kahramanı zübeyir gündüzalp merhuma tükürmeleri anlaşılabilir birşey. Zira ineğin yalakası kasabının bıçağını yalarmış! 5-Şu an kendilerini ...isimle tanıtan bir nur cemaati seçimlere yakın muhtelif bölge veya şehirlerde istişare toplantıları yapıp, hangi partiye oy verilmesinin daha sağlıklı olacağını yorumlarlar ve çıkan karar cemaat müntesipleri için genelde yol göstericidir. Bu ne bu, borumu lav borusu mu? Hem siyasetle ilgilenmiyoruz diyeceksiniz hemde istişare toplantıları yapacaksınız? Yahu net olun net şey gibi olmayın!!! 6-Burnunun ucundaki fetönün bir hain ve kardinal olduğunu bilemeyen bir kısım nurcuyum diyen insanların bu topluma vereceği bir şey yoktur. Çünkü feraseti olmayanın hamiyeti küfür hesabınadır. Çünkü daha dostunu düşmanını ayırd edememektedir. Bir çok nur frekansından insanların bizzat ağzından yıllarca önce duyduğum şudur: Fetullah hoca, alim bir zattır. İslama hizmet etmektedir. Fethullah hoca kurtarır ama cemaati kurtaramaz. ( sanki gökten vahiy geldi arkadaşa) Milleti sürekli olarak şefkat tokadıyla korkutan sizler, fetöyü zamanında teşhis edemeyen sizler şimdi soruyorum: acaba hangi şefkat tokadını yediniz? Allah sizin haşa ve kella hizmetciniz mi? dört duvar arasında oturuyorsunuz. Tek kaynaktan besleniyorsunuz. Sonra her konuda ahmak kesiyorsunuz. Bir haddinizi bilseniz, inanın çok şey düzelecek... Vakıf denen bir ağabeyiniz hala görüş değiştirmediyse eğer, 15 temmuzdan kaç sene sonra: Fetö için hüsnü zan edelim diyordu. Şimdi bu ağabeyinizin fetö, “ehli beytine de darbe yapsa” hüsnü zan edermiydi? Yahu ne kadar bön adamlarsınız. Şu hüsnü zan ve şefkat tokadı konuları dersinize bir güzel çalışın. ..
  • 4 Yıl Önce

Dede

Doğu perincek ile dostluğunuzu bir anlasak bi zahmet anlatın
  • 4 Yıl Önce

Arif Karahan

Y.Asya nurcu görünümlü SOLCU bir gruptur. CHP ve iş birliği yaptığı siyasi kesim ve de FETÖ cülük bunların hareket biçimi olmuştur. Demirel'e günlerce hatim okuyanlar.. günü geldiğinde Erbakan'a her şeye rağmen zoraki Allah rahmet eylesin diyen zavallılardır. Allah'ın rahmetine bile kota koyacak kadar demirelcilik hastalığı bunları sarmış. Ta ki 60 lı 70 li yıllarda Zübeyir Gündüzalp'in sohbetlerinden milli görüşe sempati gösterenleri kovacak kadar Erbakan düşmanlığı bugün Erdoğan düşmanlığı olafak devam etmektedir. Bunlar ağızların doladıkları ve sözde demokratlık mavallarını her geçen gün daha da fetöcü ve solcu chpli olarak devam ettiriyorlar ve etraflarında da fetöden başka pek kimse kalmadı. Bence şu hallarini görse Bediüzzaman Said-i Nursi(Allah rahmet eylesin) bunları elinde asası ile kovalardı. Allah milletimizi her türlü görünür görünmez dert ve sıkıntılardan muhafaza eylesin. Bu aziz milleti imanı kamilden ayırmasın. Rabbim bu cennet vatana bu aziz millete maddi-manevi zengilikler versin inşallah...Amin...
  • 4 Yıl Önce

Saim Bahadır

Kardeşim selamünaleyküm yazınız çok güzel Ağzınıza kaleminize sağlık Ancak Üstadın Talebelerini Yeni Asya gibi satılmış bir güruh temsil etmiyor edemezde,Üstadın Yaşayan Talebesi Hüsnü Bayram Abi dir.Yani demem o ki üstadın talebeleri aklını başına alanların yeri ve duruşu belli,Onlar ancak üstadın ismi üzerinden pirim yapıp rant elde eden istikbal peşinde koşan kötü Takşitçi bir kopyacı guruptur.Maalesef yıllarca Demirel masonunun peşinden koşmuş ve o zihniyete hizmet eden güruhtur.Üstat bunlardan hakkını Mahşeri ilahide soracaktır Hatırlatmak istedim kalbi selamlarımla vesselam
  • 4 Yıl Önce

Zinnur Tosun

Bir insan herhangi birinin ovmesi veya yermesiyle ne deger kazanır nede kaybeder.Bediüzzaman ı bilen bilir.
  • 4 Yıl Önce

Ali beyyyy

Ali bey Doğu perincekle ortak yanınız ne ..
  • 4 Yıl Önce

Ekrem

Sayın karahasanoğlu, yazılarınızı epey zamandan beri takip eden birisiyim... Yazınızda SAİD NURSİ talebeleride bunu bilmeli, bunu hayata geçirmeli diyorsun. Ali Bey, Nur talebeleri almış oldukları eğitim ve edep, iman ve ferasetleri muvacehesinde ne yapmaları gerektiğini çok iyi bilmekteler. Lâkin, yeni asya parazitlerinin, NUR talebeleri ile uzak yakın alakalarının olmadığının idrakinde olman gerekirdi. ..
  • 4 Yıl Önce

Recep

Ya hû, Alibey yeni asyada saydığın her isim hepsi fetocu. Sadetlileri unutmuşlar, unutmasalar ne olacaktıki? Onlarda erbakan küfreden uğur dündara erbakan ödülü vermedi mi? Bunlar hep defolu, eksenleri kaymış diyeceğim ama ne eksen kalmış ne basiret . Bunlar savrulmuş. Inan yazı bile yamaya gerek yok, üstünü çiz gitsinler.
  • 4 Yıl Önce

Mazi seni tekzib ediyor Karahasanoğlu

Nur Talebelerine nasıl hareket edeceklerini öğretmek senin harcın değil Ali Bey! Mazisinde Humeyni hayranlığı tescili olanlar önce kendilerini muhasebe etmeli. YAsya ise zaten kayıp vaka. O zaten FETÖ’ye yazıldı.
  • 4 Yıl Önce

kamil

Çok haklısın abi de yeni asyacilar nurcu değil ki fetoşun soytarısi onlar.
  • 4 Yıl Önce

Şerif

Ya siz akitciler size ne,ınsanların inanç veya inancsizligindan, insanları zorla cennette mi sokacaksınız? 18 yıldan beri sizin ve ebedi reisinizin kafasının ülkeyi ne hale sokup düşürdüğünü siz görmüyor ya da görmek istemiyor olabilirsiniz, ama ıçine ettiniz , bu kadar basit. Daha kötüsü insanlar dinden ve dinardan tiksinir hale geldiler bu iktidar sayesinde. Size düşen de, azıcık dünya menfaati için yalancının borazanı ve celladı gibi iğrenç ve aşağılık bir vazife yüklendiniz. Neyse AKP ile akit ve benzeri birçok tarihe karışacak.. 28 şubat döneminde mağdur askerler sizi mahkemelere verip,donunuza kadar almaya çalıştıklarında sizlere, Dilipaka aciyordum. Ama simdi sizin o askerlerden çok daha mağrur ınsanlar olduğunuzu düşünüyorum. Neyse gözü ve vicdanı karalara ne desen boş.
  • 4 Yıl Önce

O.U.

Kaleminize yüreğinize sağlık Ali bey aynen size katılıyorum bunlar kuran ışığında o kadar uzak olanlar bir Allah adamı hakkında hiç bir yorumda bulunmak hadlerine bile değildir bir parça manevi bilgileri olsa haydi yapsınlar diyeceğim ama bu din İslam düşmanı çakallar böyle mübarek bir Allah adamının ismini bile o pis ağızlarında telafus etme hakları ve bilgileri yoktur bunların bildikleri tek şey içki sıçkı İslam ve müslüman düşmanlığı olan inkarcı ve imansız bir güruh olmaları yani bir hayvan gibi mahluk bunlar hayvan Allah tarafından öyle yaratılmıştır onların üzerine hiç bir farz yoktur peki sen ey insan biz seni hayvanlardan üstün kıldık o zaman sadece bir hayvan gibi ye iç yat pisle senin yaratılış gayen bumu diye sormayacakmı Allah ve bu imansız mahluklar bu soruya ne cevap verecekler acaba .
  • 4 Yıl Önce

Mustafa

En'âm Sûresi 60: "Geceleyin sizi öldüren (uyutan), gündüzün yaptıklarınızı bi­len, sonra da belirlenmiş eceliniz doluncaya kadar gündüzleri sizi tekrar kaldıran (diriltip uyandıran) O’dur. Sonra en son dönüşünüz onadır. Sonra yaptıklarınızın tümünü size haber verecektir." Evet, her gece Allah bizi öldürüyor ve ecelimizin dolacağı güne kadar da her sabah bizi bir daha kaldırıyor. Gece bizi öldürmüş­ken Rabbimiz sabahleyin yeni bir fırsatla, yepyeni bir imkânla bizi bir daha kaldırıyor. Sebep ne? Belki bugün aklını başına alır diye, belki bugün Allah’a kulluğa döner diye, belki bugün fırsatı değerlendirir diye. Ve belki de yarın kıyâmet gününde Rabbimize karşı bir itiraz hakkımız kalmasın, bir mâzeretimiz olmasın diye böyle yapıyor. Yarın insanlar diyecekler ki, ya Rabbi! Aklım başımda değilmiş, anlayama­mışım, fırsatı kaçırmışım, ne olur beni iki saatliğine dünyaya bir daha gönder. Bak nasıl sana kulluk yapacağım! Senin kitabını nasıl elim­den düşür-meyeceğim! Senin peygamberini nasıl takıp edeceğim! Seni nasıl yegâne Rabbim bilip senin benim için belirlediğin hayat programını uygulayacağım! Senden başkalarını hayatımdan nasıl reddedeceğim! Ne olur fazla değil, iki saat ya Rabbi dedikleri zaman Rabbimiz buyuracak ki, yahu ben seni iki saatliğine değil, bir ömür boyu her gece öl-dürmüş ve her sabah yeni bir fırsatla tekrar diriltmiş­tim, sen bu kadar süre içinde bir şey yapmadın, şimdi iki saat içinde ne yapacaksın demek için, insanların böyle bir itiraz haklarının kal­maması için her gece öldürüyor ama her sabah bir daha diriltiyor, Rabbimiz
  • 4 Yıl Önce

Mustafa

En'âm Sûresi 60: "Geceleyin sizi öldüren (uyutan), gündüzün yaptıklarınızı bi­len, sonra da belirlenmiş eceliniz doluncaya kadar gündüzleri sizi tekrar kaldıran (diriltip uyandıran) O’dur. Sonra en son dönüşünüz onadır. Sonra yaptıklarınızın tümünü size haber verecektir Öyleyse kesinlikle unutmayalım ki her sabah bizim için bir ge­riye dönüştür. Her yeni başlayan gün bizim için bir fırsattır. Bu fırsat­ları boşuna harcayıp da yarın Rabbimizin huzurunda böyle kötü bir duruma düşmemeye gayret edelim inşallah
  • 4 Yıl Önce

İyi varsin musluadam

Birileri asi ne musibet gelise gelsin uslanmam diyor isime gerek yok o kendini biliyor.
  • 4 Yıl Önce

Fecri Deryan

Ali bey, biraz araştırırsanız Yeni Asya'nın kimlerle beraber olduğunu görürsünüz, bu yazı ile sizin maksadınızı anlamakta zorlanıyorum.
  • 4 Yıl Önce

Zekeriyya

Hasan bey"En kat’î fazilet odur ki, düşmanları dahi o faziletin tasdikine şehadet etsin." değil mi ? Bediüzzamanın dünya görüşüne tamamen aykırı insanların takdir etmesi böyle değil midir ? Sizden daha doyurucu bir yazı beklerdik, ehli iman olarak. Bu sadece Nurcuların işi değil. Bediüzzaman Msülümanların yüzünü akedecek, böyle günlerde yazısını hak edecek hayat yaşadı, eser verdi. Keşke yazabilseydiniz böyle bir yazı. Yeni Asyayı Nurcu kabul etmeyen Nurcu kardeşler. Ölçünüzü nedir..Üstad eserlerine sahib çıkana N. Talebeesi diyor, ama siz demiyorsunuz. Bu ihlas ve uhuvvet düsturlarına uyar mı ?
  • 4 Yıl Önce

saltuk bugra

Buraya abuk subuk yorum yapan klavye höykürmenleri. Yazar konunun ne olduğunu, ne olmadığının ısrarla belirtmiş. Genelleme yapmamış. Kimleri kastettiğini, kimleri kastetmediğinin altını net çizmiş. Yahu kırılmayın ama ne bön, ne ahmak adamlarsınız. Çekirge sürüsü gibi toplanmışsınız buraya! Kimse ne üstad hazretlerine hakeret ediyor, ne de genelleme yapıyor. Yazıdan zorlama teviller çıkarıyorsunuz. Asıl vebalde olan sizlersiniz. Anlamadıysanız ilkokulda türkçesi pekiyi olan bir çocuğa okutunuz o bile anlar. Gidin işinize...dinsizlere donsuzlara höykürün…
  • 4 Yıl Önce

tuğtekin

Genelleme yapmamakla birlikte bazı nur gurupları hiç bir zaman siyasetten uzak olmamıştır.
  • 4 Yıl Önce

Rıza

Bak sen hukukçusun bu nasıl yaklaşım. Herkese ayar veriyorsun bir kendine bak böyle adalet dağıtma mı olur. Ziya Paşa nın bin seyyie kendi hanesinde şiirini doğrulurorsun aslında. Bediuzzaman ın birinin methine ihtiyacı yok o vazifesini yaptı Rabbî rahiminin huzurunda. Sen nasıl yeni asya üzerinden böyle bir haksızlık yaparsın. Bu adamlar kendini böyle avutuyorlar ne yapalım. ama sakın ha hakka girme rabbim çarpar. Çünkü bu üstad hayatını mücadeleyle geçirdi. Senin gibi hayatını polemiğe adamadı. Maalesef müslümanlar işi gücü bir biriyle uğraşmak oldu. Şeytan bayram ederdir...
  • 4 Yıl Önce

İSTEMİ KAĞAN

Buraya abuk subuk yorum yapan klavye höykürmenleri. Yazar konunun ne olduğunu, ne olmadığının ısrarla belirtmiş. Genelleme yapmamış. Kimleri kastettiğini, kimleri kastetmediğinin altını net çizmiş. Yahu kırılmayın ama ne bön, ne ahmak adamlarsınız. Çekirge sürüsü gibi toplanmışsınız buraya! Kimse ne üstad hazretlerine hakeret ediyor, ne de genelleme yapıyor. Yazıdan zorlama teviller çıkarıyorsunuz. Asıl vebalde olan sizlersiniz. Anlamadıysanız ilkokulda türkçesi pekiyi olan bir çocuğa okutunuz o bile anlar. Gidin işinize...dinsizlere donsuzlara höykürün...
  • 4 Yıl Önce

İmza

MUŞLUADAM
  • 4 Yıl Önce

Biri nifak derken seytan.bakiyormus

Sizin ettiginiz.ittifak sehit analarrini aglatiyor.
  • 4 Yıl Önce

Necati

Şeytan hayran hayran bakıyor ektiğin nifak tohumlarına,,,
  • 4 Yıl Önce

Nevzat

inanıyorum ki en kısa zamanda corona virüse çare bulunur.
  • 4 Yıl Önce

ATATURKCU HIDIR

Yeni Asya gazetesi, yenicag,cumhuriyet,sozcu aydinlik ve birgun gazeteleri gibi Nato gladyosunun eline geceli bir milyon sene oluyor ey Karahasaoglu,uyan artik.!
  • 4 Yıl Önce

Aslan akbey

Yeni asyacilar nurcu değil-dir. Risale i nur külliyatının arkasına sığınıp fetoculere çalışıyor. 
  • 4 Yıl Önce

engin

yeni asyacılarda aynı fetö gibi islam davasına ihanet etmişlerdir.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet ilyas yüceel

Yeniasyanın uzaktan yakından alakası yok siyonislerin yahudiliği alet ettiği gibi bunlarda R.nuru alet ediyor zaten biraz aklı olan veya midesinden baglı olmayanlar orada kalmıyor maaşlar biryerden........
  • 4 Yıl Önce

Davud

Sayın yazar dediklerinize katılmakla birlikte keşke köşenize yazmanızdan önce biraz araştırma yaptıktan sonra yeniasya nın Bediüzzaman ın talebeleri ile alakalarının olmadığı Fetöcülerin yayın organı gibi hareket ettiklerini de bilip öyle yazsaydınız keşke, Çok ağır ithamlarda bulunarak insanların hakkına giriyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

Müslümanlar olarak ,iki yakamızın bir araya gelmemesinin ana nedeni bunlardır. Yıllarca Demireli desteklediler çünki aynı feto gibi en çok maddi menfaat nerden giliyorsa ona yamandılar.Onlar da bilirler Bu ülkenin müslümanına en büyük zararın Demirelden gediğini.
  • 4 Yıl Önce

Haddini bilmek lazım

Nur talebelerine üstadı nasıl anacaklarını tarif etmek geçmişte Humeyni’nin peşine takılıp sonra rotasını düzelten m. görüşçülerin haddi değildir. Öte yandan FETÖ’nün hamiliğine soyunmuş “Nurcu” ların üstadı anma biçimine şaşmamak gerek. Şıracının şahidi bozacı değil mi?
  • 4 Yıl Önce

düşünce

zalimlere alimleri sormakta zalimliktir
  • 4 Yıl Önce

kartal alp

solculara Alimi sorarsan elbette kendileri gibi anlatacaklar bunlar korona virüsünden bile siyasi rant terör örgütlerine pay çıkarmaya çalışıyorlar kılıçdaroğlunü duymadınızmı başka ne beklenir bunlardan Ali bey
  • 4 Yıl Önce

Hamdi Nalbant

ALİ BEY LÜTFEN ONLARA RİSALE İ NUR TALEBESİ DEMEYİN.
  • 4 Yıl Önce

Recep Duman

İyi ki varsınız.
  • 4 Yıl Önce

Hic kimse saidnursiyi sevviyor diye ustunluk vasfini yakalayamaz

Cunkku biz Allahi seviyoruz islama yakisir bir nizam sergilemiyorsak nafile takva sahibi olmadikca.
  • 4 Yıl Önce

Su anda evlerde kalin demek zaruruyetse

Bazi gurublardan bahsetmek hasbihal etmek nasihat hatirlatmak kabahatmi oldu.
  • 4 Yıl Önce

FETÖCÜLER, KAMALİSTLER, ATTATÜRÜKÇÜLER, YENİ ASYACİLAR, M.ISYANOĞLUCULAR, SOLCULAR HEPSI

AMA HEPSİ AYNI TEZGAHIN MAHSÜLÜDÜRLER, ÜRÜNÜDURLER. Yok birbirlerinden farkları. 
  • 4 Yıl Önce

Feritt

Hocam birde gecmistekileri savunmaya gelmez bosverin milletle siz kötü olursunuz ...
  • 4 Yıl Önce

Kritiker41

Hz Ebubekir ve İmam-ı Azam için vefatının sene-i devriyesine gerek var mı? 365 gün dilimizde kalbimizde camide hutbede. Said Nursi anmayı bırakın risale okuyanı hapse atıyordu yakın geçmişte bu devlet. Gençleri dinden koparmak isteyen zihniyet Said Nursi’yi unutturmak için ne zulümler yaptı.
  • 4 Yıl Önce

Ali dusmani

Sen bölücüsun ali.
  • 4 Yıl Önce

turgut ertav

Biren bire Said i Nursici olamanızın asıl nedeni nedir?
  • 4 Yıl Önce

Murat

Mustafa boş yapma 
  • 4 Yıl Önce

Ömer

Ali Abi çok sıkı bir takipçinim . Çok uzun zamandır yazılarını takip ediyorum ve görüşlerini takdir ediyorum . Yazdığın konularda da seninle hemfikirim. Yalnız bugünkü yazinla ilgili olarak şunu belirtmek isterim Yeni Asyacilar Nur talebesi falan değiller. Onlar Risale-i Nurlarin arkasına sığınıp Fetöye çanak tutuyorlar. Bu konuyla ilgili bir düzeltme yapmanı rica ederim. Gerçek Nurculari rencide edebilir bugünkü yazın.
  • 4 Yıl Önce

irfan

Hocam iyi yazmışsınız lakin bunları hangi talebeleri töhmet altında bırakarak yazdığınızı biliyor musunuz? Bahsettiğiniz isimlerle üstadın talebelerinin hiç bir ortak noktası yok ve olamaz. Yeni Asya diye bilinen güruh ne yazık ki böyle popülist saçma yaklaşımlarla kendince birşeyler yapmaya çalışıyor. Ancak hayatını iman hizmetine adayan üstada ve talebelerine faydası olmayacak bu tür davranışlara tevessül etmesinin hakiki nurcularca hiçbir kıymeti harbiyesi bulunmamaktadır. Siz de kıymet vermeyiniz.
  • 4 Yıl Önce

Ömer

Yeni Asya grubu zaten Risalei Nur çizgisinden çıkmış bir gruptur. Onlar Risale-i Nurlarin arkasına sığınıp Fetöye çanak tutuyorlar . Gerçek Nur talebesi asla olamazlar !!!
  • 4 Yıl Önce

Hakikat penceresi

Yeni asya yayinini nurculuk veya nur talebeleri olarak nitelendirilmesini tasvip etmiyoruz. Zira bediuzzamanin meslek ve mesrebi dogrultusunda yuruyen bir grup değildi r lutfen her eline risalei nuru alani bediuzzamanin talebesi diye vasiflndirmayalim
  • 4 Yıl Önce

Mutasyon

Bunların geninde harici bir tesir ile mutasyon oluşmuş olabilir. Çünkü gidip FETÖ’nün boynuna sarılmalarının izahı yok.
  • 4 Yıl Önce

hsyn

Bu yeniasya zırvasının fetöden hiç bir farkı yoktur. Bu heriflerin üstada, risale-ı nura yaptığı ihanetlerin haddi hesabı yok... 
  • 4 Yıl Önce

Mustafa Hızlı

TC tarihinde ilk kez bir Başbakan ve Cumhurbaşkanı Said Nursi hakkında konuştu. Malum gazete yazmadı. 
  • 4 Yıl Önce

Lacikoğlu

Yeni Asya denilen gazeteyi çıkaran nurcu geçinen gúruh nezaman doğruyolu buldularki daima alçaklarla beraber olup şuurlu müslúmanlara iftira etmişlerdir bunlar yıllarca Demirel'in uşaklığını yapmışlardír rahmeti Abdurrahim Karakoç diyof Helali haramı ayırmış Rabim Ölçüdür gözlerim tartışır aklım Yalana rüyaya dayanmaz sabr Haksıza sövenin dili cenletlik
  • 4 Yıl Önce

Deniz Katirci

Ali kocum sen ulkeye en buyuk nifak tohumlarini eken yobazin tekini anmaya devam et.
  • 4 Yıl Önce

murat

Büyüklük o dir ki düşmanın bile seni takdir etsin... 
  • 4 Yıl Önce

Kritiker41

23 Ağustos 634 tarihinde vefat eden Ebu Bekir es-Sıddık radıyallahu anhu'nun bu sene ölümünün 1386.sene-i devriyesinde de etkinlik yapılacak mı? Veya 14 Haziran 767 tarihinde vefat eden İmam-ı Azam Ebu Hanife rahmetullahi aleyh'in bu sene ölümünün 1253.sene-i devriyesinde de etkinlik yapılacak mı?
  • 4 Yıl Önce

Baktı demokrat ruh ortalıkta yok

Sol’a yaklaştı. Ankara’dan İstanbul’a onlarla birlikte yürüdü. Daha yakın geçmişte başörtüsünü yasaklayan İmam Hatiplere Üniversite kapılarını kapatan Kur’an Kurslarının kapısına kilit vuranlarla kol kola omuz omuza yürüdü. Bunlar kim Üstad Bediüzzaman kim?
  • 4 Yıl Önce

Yeni akit okuru

Ali bey sizden suizan değil de hüsnüzan etmenizi beklerdim. Bir müslümana da bu yakışır. Kalplerde olanı Allah bilir. Şu fani dünyada onu bunu çekiştirmenin kime faydası var? Herkes sizin gibi düşünmeyebilir. Cenab-ı Allah vatanımızı, milletimizi, dinimizi her türlü beladan, fitneden, şerden muhafaza muhafaza etsin. Amin.
  • 4 Yıl Önce

Orkun

Ali abi, az da olsa sana "eline saglik, kalemine saglik" yaziyolar ya, bunu yazan sen olabilir misin?
  • 4 Yıl Önce

Hızlı Mustafa

Dünya Lideri bir şey söyledi ise onu da siz yazın ne demek? Şu demek: Bizim amacımız Said Nursi’nin değerini topluma anlatmak önceliğimiz değil. Biz muhalifimiz Reisicumhur da olsa Said Nursi’yi övse dahi kıymet i harbiyesi yoktur bizim sayfalarımızda çıkmaz. Bu anlayış sahibi şiddetli şefkat tokadına müstehaktır. Yazıklar olsun.
  • 4 Yıl Önce

Benim bir komsuma gozunu sormustum gozunun biri kapaliydi

Ben komsumun gozunu o gun kapali gordum hergun soramazdim o gun gerkti dedi benim gozum seni niye ilgilendiriyor dedi gecmis olsun demek icin burda dikkatimi cekti nur taalebesi bugunmu hatirladin diyor bazilarinni her gun yazsan baska yazacak.konu bulamiyor deniyor bu yorumcular kimleri savunuyor belli oluyor birkerede siz yazari savunun.
  • 4 Yıl Önce

Salih

Yeni Asya grubu da fetönün ayağıdır.
  • 4 Yıl Önce

İhsan y

Offf off bir insan hem gazete köşe yazarı olacak hemde gereksiz yazilar uzmanı olacak bu kim diye sorsalar baba kontenjanından yazan ali karahasanoğlu derim yazının içine yine yandaşlığı sıkıştırmışsın tebrik ederim görev tamam
  • 4 Yıl Önce

Üstadım Bediüzzaman

Kılıçdaroğlu ile Ankara-İstanbul arasında yürüyüşe katılan gazeteciler Said Nursi’yi ancak bu şekilde hatırlar
  • 4 Yıl Önce

Kasım Işık

Sayın Yazar Yeni Asya Camiasınınn Nur Cemaatini Temsil Etmediğini Sizin Çok iyi Bilmeniz Gerekir Eminim ki Biliyorsunuz Bile Bile Neden Böyle Bir Yazı Yazıp Zihinleri Bulandırıyorsunuz En Azından Köşe Yazarınız Vehbi Kara Lâtif Erdoğan A Sorup Doğrusunu Öğrenebilirdiniz Nur Cemaatine Özür Borçlusunuz
  • 4 Yıl Önce

Minyeli Abdullah

1990’larda Minyeli Abdullah’ın baş rol oyuncusunu oynayan zat sonradan siyasette boy gösterdi. Şimdi filmi o şahıs yüzünden seyretmiyorum. Çünkü o çok özel Abdullah sahteymiş hissi uyandırıyor. Çünkü adam siyasetteki konuşmalarıyla Abdullah’ı benim gibilerin gözünde bitirdi . Yazıda bahsi geçen kişiler için de aynı duyguları maalesef taşıyorum.
  • 4 Yıl Önce

Mustafa Hızlı

Siz ve sizin gibiler görüş belirtti de itiraz edenmi oldu? Hani bu konuda dünya lideri de birsey söyle di ise buyrun siz yazın.
  • 4 Yıl Önce

ebu abdulmuttalib el Arabi bin Rükneddin

yahu Haci.. bu ülkede bu kadar Alim(!) (Cübbeli, Said Kürdi nak$i, haci cav cav v. s..." gibiler varken koskoca ümmet neden ACI cekiyor.. O alimlere söyleyin de bir-iki hadis okusunlar da bizi bu katil virüsten korusunlar.. yine kaldik TIP hocalarina ... Cami hocalari, imamlar falan piyasada yok!!.. haydi Haci Ali lütfen görev basina!
  • 4 Yıl Önce

Nihat Kılıç

Bunların ikballeri için Said Nursiyi kullandıkları aşikar. 
  • 4 Yıl Önce

Erdoğan Esenkal

Yeni Asya grubu Risale-i Nur cemaatinin içinde kemiyet olarak % 1-2’lik bir güruhtur. Keyfiyet olarak ise 30 yıldır bir ehemmiyet taşımamakta olup, Önderleri Mehmet Kurlular’ın 8-10 sene öncesine dayanan alzehimer hastalığından sonra, iyice yoldan çıkarak 2012-13 yıllarında FETÖ’nün tren katarına rampalamışlardır. Bu bakımından Bediüzzaman’ı ve Nur cemaatini onlardan referans göstermek büyük bir hata veya kasıtlı bir iftiradır.
  • 4 Yıl Önce

Muhammed

Sayın Ali bey yeni Asya denen paçavranın nurculukla alakası olmadığını bilmeyecek kadar cahilsen şu an yaşayan talebesi Hüsnü bayramla bi görüşsen isabet edersin
  • 4 Yıl Önce

Tata Tonga

Tata Tonga sen virüs kapmış gibisin. Ya Corona ya da FETÖ. Biri ciğerini yakar biri beynini. Beynin gittiğine göre ikincisini kapmışsın.
  • 4 Yıl Önce

Mustafa

Ali, sana kötü söz söylemeyeyim diyorum ama kaşınıyorsun. 
  • 4 Yıl Önce

Şaduman

ALLAH(Azze ve celle), üzerlerine şal örtmüş,altından Türkiyenin altını oyan bu .....lardan bizleri kurtarsın
  • 4 Yıl Önce

E.yılmaz

Bugünkü yazını canü gönülden destekliyor sizleri tebrik ediyorum bediuzzaman gibi bir bu zamanın aliminin böylelerinin methiyesinede mathınada asla ve asla ihtiyacı yoktur sizleri tebrik ediyor kaleminizin hakkın kalemi hakikatın yazanı olmasını bütün ruhu canımla temenni ediyorum. EKrem Yılmaz.
  • 4 Yıl Önce

Hasan Hüseyin

yazar bey yorumlardan anladığım kadarıyla nur cemaatınin içine fitne bombası bıraktınız 
  • 4 Yıl Önce

Adsız

Sayın Karahasan oğlu mikser gibisiniz.Yorumlardan anlaşıldığı üzere Nur cemaatlarinı bir birine düşürdünüz. 
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Said nursi yeni mi aklınıza düştü.
  • 4 Yıl Önce

Ömer

Abdullah beyin yorumuna katılıyorum . Yeniasya küçük bir grup Nurcularla Alakası yok . Sadece saidi Nursî hazretlerini istismar ediyorlar . Aslında bunun engellenmesi lazım ama nasıl olur bilmiyorum .
  • 4 Yıl Önce

Hüseyin Bilal

Sayın Ali Bey Yeniasyanın Nur talebelerini temsil ettiği kabulünüzün kaynağı nedir? Nasıl bu kanaate vardınız.. Hiç araştırdınız mı? Eğer araştırmadı iseniz bu sizin araştırmacı gazetecilik anlayışınıza yakışır mı? 
  • 4 Yıl Önce

Abdul Hacifettahoglu

Yeni asya gazetesinde bediüzzaman said nursinin talebesi yoktur mehmet kutlular bile bediüzzaman ın talebesi değildir bediüzzaman ın hayatta kalan talebeleri yeni asya gazetesindekilere zıttır mehmet fırıncı abimizin önderliğinde bediüzzaman said nursi temsil ediliyor
  • 4 Yıl Önce

MALDONADO

YINE FITNE YINE KAVGA YINE SALDIRI .YOK ONA NIYE SORULDU YOK BU NIYE OYLE DEDI YOK BOYLE NIYE OLDU ? NEDEN HERKES YAZAR ALI GIBI DUSUNMUYOR ? HERKES YAZAR ALI GIBI DUSUNMELI YOKSA KOTUDUR TEK IYI TEK DOGRU ALININ DEDIKLERIDIR.
  • 4 Yıl Önce

YORUM

Ali bey selamlar.Bediüzzaman hiç bir zaman itibarı için mücadele etmemiştir.Zamanın en hakikatlı âlimi ve hayatında en ufak dünya menfaati olmayan bu mübarek zat üzerinden çok kişi ve kurumlar kendilerine menfaat sağlama peşindeler.FETÖ YENİ ASYA bunlardandır.BEDİÜZZAMAN ı anlamak eserlerini okumaktır.Başka söze gerek yok.
  • 4 Yıl Önce

Tata Tonga

Ali topu at, Ali topu tut, ali risale oku, ali saidi Nursi an. Ali sütünü iç, uyu ali uyu, masal oku ali...
  • 4 Yıl Önce

kütahyalı

Ali abi bu dediklerinde sonuna kadar haklsısın ancak Yeni asya grubu nurcuların temsilcisi değildir. Ve dedikleri nazar-ı itibara alınmamalıdır. Şu an onlar zaten feto eksenindeler . manşetleri cumhuriyetle aynı. asıl Üsatdın şu an hayatttaki tek varisi hüsnü abiyi ve meşvereti dinlemek lazım.Onlar ne diyor diye . Bu güruh zaten Üstada ve Risale- i Nura hizmet değil artık zarar veriyorlar. İnşaallah yakında da tokadını yerler.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah Asa

Sayin yazar.Yeniasya ekibinin Risalei nur cemaatinden ayrlma ve bugun durduklari yer hakkinda ,o kızdığınız talebelerinden herhangi birine sorsaydiniz,Yeniasya grubuna nurcu muamelesi yapmazdiniz.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Ali bey her gün yazılarınızı okuyorum. Sizi son derece birikimli bir yazar olarak görüyorum. Inanın bu tarz yazılarınız beni ve çevremi çok rahatsız ediyor. Sanırım geçen yillarda da böyle yazılar yazmıştınız ve çok tepki almıştınız. Artık yazmadasınız diye düşünürken maalesef bu sabah yine baktım ki kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Mesele şudur ki: YENI ASYACILAR NURCULARI TEMSIL ETMIYOR. EN GÜÇLÜ DONEMLERINDE BILE YÜZDE 3 ORANINI GECMEMISLERDIR. GAZETENIN TRAJI BELLIDIR. Üstadın yaşayan tek talebesi Hüsnü Bayram daha dün Miraç Risalesini canlı yayında okurken Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi arayıp konuştu ve kardeşlerime selam söyle dedi. Cumhurbaşkanımızın en zor günlerinde Hüsnü abi ve geçen yıllarda vefat eden Abdullah Yeğin, Abdulkadir Badıllı ve diğer bizzat üstadı görmüş hizmeti de bulunmuş abiler yanında durdular. Sungur abinin cenaze namazına bizzat reis katıldı cenaze arabasına kadar gitti. ALI Bey artık bu farki anlayın Allah aşkına. Yeni Asyanın her yıl yaptığı zirvaliklari tüm Nur talebelerine mal etmeyin. Vebali giriyorsunuz ve bizi üzüyorsunuz. Benim cevremde daha bir nurcunun elinde bu güne kadar yeni asya gazetesi görmedim. Yeni asyacilara bakışımız da değişik bir surete girmiş fetocular olarak görüyoruz. Nokta.
  • 4 Yıl Önce

a78

Ali bey Tebrik ederim.
  • 4 Yıl Önce

Hasan Öncel

Yeniasya=feto
  • 4 Yıl Önce

Gaffur

Sn yazar nereden bulursun bu salgın ve kotu zamanlar geçirdiğimiz günlerde Özkök şunu bunu laik olan dindar olan sağlıkçılar yada afat cilar birsuru insan ve Atatürkçü dernekler insanı oneriler verirken siz hocam bu kişileri haklı çıkarıyorsunuz boş işlerle ugrasmakla
  • 4 Yıl Önce

Ne demiş Ziya Paşa..!.!

Ne Günlere kaldık ey gazi hünkar.... katır Defterdar olmuş eşşek mühürdar_____Bed asla necâbet mi verir hiç üniforma Zer-dûz palan vursan da eşek yine eşektir...!.!
  • 4 Yıl Önce

İnsaflı Bakış

Sayın Ali bey yeni Asya hiç bir zaman Nur talebelerini temsil etmemiştir. Bediüzzaman ın külliyatı düsturları ortadadır. Gerçek Talebeleri (hüsnü bayram abi ve aynı istikamette devam edenler) istikametleri ve yaptıkları aşikardır. Biraz incelerseniz saydığınız isimlerle kimse Bediüzzamanı yüceltecek yapıda olmadığını anlarsınız. Ali bey Risale-i Nurlara bakıp, üstadın hakikî talebelerinin yaptıklarına bakarsanız. Daha insaflı bir bakış açısına sahip olursunuz. Hayırlı günler.
  • 4 Yıl Önce

Hasan h

Ağzına diline sağlık isimlerini yazdığın kişiler su anzaten fetoya destek veriyor
  • 4 Yıl Önce

D. Kanat

Sayın Ali Bey. Üstad Hazretlerinin varlığı İslam düşmanlarına korku salmış ve varlığından hep rahatsız olmuşlardır. Üstad Brdiüzzaman Hazretleri asrın turnusol kağıdı gibiydi. Şimdilerde Üstadın talebeleri ifadesini hak eden prk nadir insan kaldı. İslam düşmanları çoğundan çekinmek yerine kendilerine sigorta görüyorlar. Öyle Risaleleri ezberlemek üstada talebe olunmuyor. Samimi kardeşlerimi tenzih ediyorum.
  • 4 Yıl Önce

Yeni Asya madem samimisin Cumhurreisi’nin övgüsünü niye yazmadın

Said Nursi Özkök veya Altan’ ın övgüsüyle yücelmez. Bu adamların ne hüneri vardır. Kendi milleti için ne üretmişlerdir. Var mı müsbet bir eserleri? Adlarını Said Nursi ile yanyana yazmışsın da cevap ver bilelim.
  • 4 Yıl Önce

Serhat EDİRNELİ

Yeni Asya yoldan çıkalı şirazeyi şaşıralı çok oldu. Sözde FETÖ ye en ciddi karşı duruşu sergileyenler onlardı ama hükumetle araları bozulunca can ciğer kuzu sarması oldular. Bediüzzamanın siyasetten uzak durmaları ile ilgili uyarılarını hiçbir zaman anlayamadılar. Siyasetin fitnebazlığını nurun hakikatlarına tercih ettiler ve halen ediyorlar. Allah onları ve dahi bizleri hakka vasıl etsin ve ayaklarımızı hakta sabit kılsın. Evet şu kompleksten de kurtulmamız lazım karşı görüştekilere kendimizi onaylatmak zorunda değiliz. Eğer bir kişiyi herkes seviyorsa zaten o münafıktır. Herkesin sevmesine muhtaç değiliz. Hele Bediüzzaman hizmeti üslubu ve yazdığı hakikatler muvacehesinde böyle övgülere hiç muhtaç değil.
  • 4 Yıl Önce

Fatma

Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık
  • 4 Yıl Önce

CUMHUR

Demirele Nurlu Demirel diyen ve Fetö yü savunanlara Nur Talebesi deyip muhattap almanız sadece onları talebe görmeniz de büyük yanlış.
  • 4 Yıl Önce

Can biz kandırıldık Peki ya bu Asyacılar’ın hükmü nedir

Hadi biz geçmişte Gülen’e methiyeler düzdük. Kandırıldık. Peki bugün herşey ayan beyan ortaya çıktığı halde Gülen’e sahip çıkana ne demeli. Örneğin Asyacılar.
  • 4 Yıl Önce

Celalettin

Tamda doğru olanı,kendilerine yakışanı yapmışlar. Kışı sevdiğiyle beraberdir. 
  • 4 Yıl Önce

Ali Taş

Gidin, AK Partili bir siyasetçiden görüş alın cümlesinden sonrasını okumadım.
  • 4 Yıl Önce

Kahya

Birde hocam eski başbakanlar bu kişiyi övdüyse bile bir kesimin gönlünü yapmak içindir .aslında buda gereksiz bir devlet büyüğü yol su okul ve ekonomi için kalpten birşey yapmaya çalıştıysa zaten Allah onu takdir eder önemli olanda halktır millettir ...bu tür kisiler bir kesime hitap eder azınlık ideolojik ve marjinal kişilik ler
  • 4 Yıl Önce

Müslüman kardeşim Nursi’yi tanısanız hakkında menfi yazmazdınız

Kardeşler! Said Nursi hakkında menfi yazan elbette olacaktır. Bizim vazifemiz müspet harekettir. Hutbe-i Şamiye’de ne diyor: “Adavete adavet” Yani aramızdaki düşmanlığa düşmanlık yapalım. İman kardeşimize bila kaydü şart muhabbet. Muhabbet.Muhabbet.
  • 4 Yıl Önce

Can

Haci cok feraset sahibi oldugunuz icin kendiniz de gülenciler tarafindan yillarca kolayca kandirildiniz. Zamaninda ne güzel Gülen e methiyeler düzmediniz mi de simdi akil hocalik yapiyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

Tayfur

İslam kahramanı Ali Bey, Evvela; İslam âlemi muazzam bir ordu gibi, maddi ve manevi hizmetler kısımlara ayrılmış. Her kabiliyet sahibi kendi mizacına muvafık ve münasip bir hizmet ile meşgul. Biz Nur talebeleri zındıkanın belki birkaç asırdır dehşetli hücumlarla tahribe çalıştıkları iman hakikatlerini muhafaza etmek, hem kendi hakkımızda hem de alem-i İslam hakkında saadet-i ebediyenin anahtarı olan imanı kurtarmak ve muhafaza etmektir. Ve bu vazifeyi çok ehemmiyetli gördüğümüzden bütün kuvvetimizle buna çalışıyoruz. Sizin gibi hamiyetli İslam fedailerine kardeş nazarıyla bakıyoruz, meşgul olduğunuz dairedeki vazifeleri sizin gibi ehil olan ağabey ve kardeşlere bırakmışız. Sizin ve emsalinizin muvaffakiyeti için cidden dua ediyoruz. İkinci olarak; Risale-i Nur külliyatı ortadadır, külliyatta va’z edilen hizmet-i imaniyenin esasları ortadadır… Üstadımızın hayattayken hizmetinde bulunan ve Reis-i Cumhurumuzun mübarek gecelerde kendisini telefonla aradığı Hüsnü Bayram ağabey hayattadır... Külliyatı bizzat tedkik ederek veya istişareyle bu ve benzeri meselelerin aslı rahatlıkla öğrenilebilir. Siz sıradan bir gazeteci olsaydınız meseleye bu kadar ehemmiyet vermeyecektim. Fakat bu millet-i İslam size ve yazılarınıza fevkalade itimad ettiklerinden, gözünüzden bir şekilde kaçmış olan bu konuda belki de fazlaca sarf-ı kelama sebebiyet verdi. Yazınızı düzeltmenizi bekliyor, hayırlı işlerde muvaffakiyetinizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
  • 4 Yıl Önce

Dostlar

Siyasetle cemaatleri karıştırmak hem dine hem de cemaatlere yapılacak en büyük kötülüktür. Milli görüş siyasi bir harekettir. Risale i Nur hareketi dini.
  • 4 Yıl Önce

Çin Seddi yıkılır Ön yargılar yıkılmaz İşte Zekeriya

Hazret buyurdukça buyurmuş. İzah getirseniz de tevil edecektir. Bırakın bu arkadaş inandığı gibi devam etsin. Hem madem ahiret var Hem madem Allah CC var. Kahrın da hoştur. Elhamdülillah
  • 4 Yıl Önce

Yanlis

Bu milletin içinde, en büyük fitneyi çıkartan, dindar insanları halk nezdinde itibarsız hale düşürten, CIA’nin talimatları ile Türkiye aleyhine ölümüne çalışan bir Fetullah Gülen’in, Said Nursi’yi övmesi, Bediüzzaman için de, büyük bir yük olmaz mı? PEKI BURDAN GÜLENI CIKAR, YERINE ERDOGAN YAZ BAKALIM NE OLACAK. YAHUDI ÖDÜLÜ ALAN, ISRAILLE GEMI GEMICIK TICARET YAPAN, DOSTUM TRUMP, DOSTUM PUTIN DIYEN KIM? ALLAH ONU DA SENI DE SIZI DE O DOSTLARINIZLA YASATSIN; GEBERTSIN INSALLAH: SAID NURSI DÜSMANLINI BIZ SIZIN GIBI MÜNAFIK SIYASAL ISLAMCILARDAN ÖGRENDIK ASLINDA. YILLARCA NURCU DÜSMANLIGI YAPMADINIZ MI? SIMDI KALKIP YENI ASYA YA LAF EDIYORSUNUZ. ALLAH BIR AN ÖNCE SIZDDEN KURTARSIN SU INSANLIGI.
  • 4 Yıl Önce

ayhan

nurcu denilen bu temsili kesim .....nokta
  • 4 Yıl Önce

Cengâver Arslan,

Yeni asya bir dış mihraklı PROJE'dir. ve Ali Bey, siz bu gerçeği, bir gazateci olarak bilmiyor iseniz, gazeteciliği bırakın! Yeni Asya ne zamandan beri tüm Nurcuları temsil etmiştir? hatta yeni Asya ne zamandan beri Nurcu olmuştur ? Ali Bey ,hem televizyonda hem gazetede mesainiz var ,yoruluyorsunuz ,buna istinaden her gün bir yazı yazmayınız,mesela haftada bir yazınız. keza bugünkü yazınız oldukça isabetsiz olmuş.
  • 4 Yıl Önce

CEMİL

ALİ İHSAN BEY, LÜTFEN KENDİSİNİ HZ. BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ İLE YAKIN GÖSTEREN ŞU ADAMLARA İNANMAYIN.KENDİLERİNİ ÖYLE GÖSTEREBİLİRLER.AMA YAYINLARI VE YAPTIKLARI ÜSTAD İLE YAKINDAN UZAKTAN İLGİLERİ OLMADIĞINI ORTAYA KOYUYOR. HAYATINI İSLAM'IN VE İMAN ESASLARININ SAVUNULMASINA ADAYAN BİR BÜYÜK ZAT İLE LİVANELİ,ALTAN ,DEMİREL'İN NE İLGİSİ OLABİLİR.BAŞKA ŞAHİT Mİ YOK.BU BİR İTİBAR SUİKASTIDIR.VE ÜSTADA İHANETTİR. BİZ NUR TALEBELERİ YENİ ASYA YI NE SEVER NE SAYAR NE DE CİDDİYE ALIRIZ..LÜTFEN ALİ İHSAN ABİ SİZ DE ÜYLE YAPIN...
  • 4 Yıl Önce

Sn okur

Sn diğer yorumcular, yarın birgün rüzgar farklı cenahlardan eserse yelkeninizi o rüzgara doğru çevirmeyiniz, Yelkenini yeni rüzgara çevireninin Allah her iki dünyasını da berbat etsin mi? Belasını versin mi? Burada ettiği lafların arkasında haşre kadar Duramayacak olanın ...
  • 4 Yıl Önce

Zekeriya GÖKÇE

"Bütün suallere cevap verilir hiç bir sual sorulmaz" siz bana bunu izah edin. bende alimdi diyeyim. birine Allah'ın isimlerinden bir ismi vermek onu büyük yapmaz. Abdülhamit Hana aynı fetö gibi dersanelerim deyip isyan bayrağını çekmiş mi çekmemiş mi? Siz güzelleme yapsanız ne olur. yapmasanız ne olur. Adamlar koca Osmanlıyı yıktılar. Hiç bir sual sormadılar efendilerine. Olur efendim tamam efendim. Efendisi kimdi acaba?
  • 4 Yıl Önce

U Özkan

Yeni Asya, Bediüzzaman'ı ve eserlerini temsil etmiyo.. S.Nursi'yi gerçekten tanımak isteyen eserlerine baksın yeter..
  • 4 Yıl Önce

Hayta

Aman sn hocam Demirel yada Özkök e laf vuracağım diye birde başımıza Nursi yi çıkarma ...bilirsin Davutoğlu hocada tuutturdu Selahattin Eyyubi nin torunlari diye sonra hepsini hendekten topladık ve sehitte verdik veselamm
  • 4 Yıl Önce

İsmail zaza

Yeni asya gazetesi çaktırmadan masonik faaliyetler içindedir bir zamanlar yetmislerde aboneliğim vardı okuyordum ben merhum erbakan hocayı destekliyordum ama gazetenin politikası demirelcilik yapardı tabi bizim siyasi yönden saf müslümandık siyasal yönden bilinçlendikçe gazetenin nasıl bir çizgide olduğunu fark etim.bunlar merhun said i nursiyi kendisine payanda yapıp batı hayranlığı tüccarlığını yapmaktadırlar çünkü kemalizmin paradiğmasını ayakta tutmak için sağlı sollu dine de ihtiyaç vardır laiklar kemalizm ismi altında demokrasi hikayelerini meth ederler yeni asya vb leride din kisvesi altında demokrasi hikayeleri ile dindarları avuturlar ama müslümanlara demokrat insan hakları adalet safsata kelimeleri ile avuturlar bir tv proğramında muhabir soruyor bu seçimde erbakan hocayımı desteklediniz gazete sahibi kızarak ne münasebet biz demireli destekledik muhabir kendisine küfür etseydi o kadar kızmazdı. Onun için bunlar said i nursi hazretlerini islam düşmanları olan demirel,zülfi livaneli,ahmet altan,ertuğrul özkök ten sorarlar amaç başka bu ve benzeri mahfiller yıllarca bu paradiğmayı ayakta tutmak için saf müslümanları kandırmışlar kandırmaya devam etmektedir.
  • 4 Yıl Önce

Murar

Hasan isimli vatandaş ali beyin yazısı zorunamı gitti başka yerinemi belli güzel yerleştirmiş yazıyıki içlne oturmuş bre ideolojik kabız bu ülkede yazdıkları sin düşmanlığı yapmadımı saidi nursiyi düşman ilan etmedilermi butün kuvırıp dansöz gibi hesapta destek veriyorlar doğrular batar gözüm at gözlüğünü çıkar yoksa lafın hasını daha çook yersin bizim gibi laf yerleştirenler çok güzel memleketimde siz yeterki isteyin alasının kralı var alayınıza hem de birde ali beye saidi nursinin halisane talebelerini kırmayın diyen elemanlara bir laf diyeceğim lafı neresinden anlıyorsunuz laf diyerek söveceğiniz esas said nursiyi düşman ilan eden zindandan zindana süren alçak kere alçak cehape zihniyetidir azıcık yürekli delikanlı olun be kardeşim şu ülkede müslüman olarak bizim en büyük ahmaklığımız dinimize hakaret eden alçaklara bu ülkeyi her türlü daretmememizdir ama oda yakında olacak nasipse
  • 4 Yıl Önce

Omer dongel hocaya selam olsun

Bir proraminda,cine ordaki muslumanlara dogu turkistan muslumanlara yapilan zulume Allaha sikayet ediyordu sennden baska dostumuz yok ,dunya susuyor uc dinsizin ahlakssizin alay ettigi su gunlerde kimsenin giki cikmiyor diye yalvarak dua ediyordu .demeyin bize ne oldu eski gunlere donermiyiz bilmem belki kimi goirur kimi goremez sanmayin. Allah ceza vermez zulum ebedi surmez.
  • 4 Yıl Önce

mert

kamalizm fetöden daha önce yeniasya grubuyla nurculuğun içinesızdı,demireliher halükarda desteklediler kutsadılar ,masonolduğunu bile bile islama karşı tavrını bile bile maslahat gereği yalanına sığındıllar ,fetönün güncellenemediği için yaygınlaşamayan bir sürümünden ibarettir,fetöcüdür demiyorum fetöcü değiller fakat kemalizmle laik sistemle nurculuğu ,nutukla risaleinurları ,said nursiylede malum şshsı uzlaştırıp telif edip risalei nuru cahiliyye zulumatı içinde boğmaya çalışanlara alet oldular,hhala aynı kafadalar
  • 4 Yıl Önce

Recep

Yeni asyacıların Risale i Nur talebeleriyle alakası bağlantısı yoktur. Yeni asyacılar aynı fetöcülerin hareket düsturlarını takip eden Risale i Nur ile ve Nur talebeleriyle arasında hiç bir bağ olmayan bir gruptur.
  • 4 Yıl Önce

Muslumanin ahi

Birgun yasli adam berberde tras olurken kafasini ustura ile tam bitmeden kapidan bir kabadayi iceri girer kalk ulan ben tras olacagim sen.bekle der ihtiyar ses cikarmaz .kabadayi yasli ile alay eder kafa kabak kagin yemegi guzel olur gibi soz eder ve tras biter kabadayi adimini yola attiginda bir araba carpar olur berber yasli adama doner bu kadarda fazla adam oldu der yasli adam ben gucenmedim birsey de.demedim fakat.kabaginda sahibi var o gucenmistir.
  • 4 Yıl Önce

Emrkl

Bizler Said Nursi’nin yazdıklarını değil Kuranı okumaktayız Kuran bize yeter
  • 4 Yıl Önce

Tancu

Said Nursi yerine Atatürk ovsunler ...birzamanlar bende canakkake savaşını kurmaca sanıyordum guluyordum milleti kandırmışlar diye ve doğru ise zaten demistim Ata yi hergun ovmeliyiz ...said Nursi gibi isimler şimdiki marjinal çıkış yapan isimlerdi o zamanlar zaten yaşasa şu an hep marjinal söylemler olurdu bu iktidarada diyeceğini derdi ama hoş birşey değil bu kişiler bosverin
  • 4 Yıl Önce

KARIŞTIRMAYIN

Yeni asya gurubunun Risalei Nur ve Bediüzzamanla zerre kadar alakaları kalmamıştır. Bana göre feto artığı küçük bir guruptur.Feto gibi münafıkane İman ve Kuran vazifesine zarar verenlerden farkları yoktur. Hitabınızda Risalei Nur talebeleri ifadesini kullanmanız onbinlerce Kuran hadimini rencide eder ve üzer. ..
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Yeni asya grubu Said Nursi nin çizgisinde değiller. Onlar'ın ne yapmak ısırdığı belli değil...
  • 4 Yıl Önce

haknur

Yeni Asya'nın yavru fetö olduğunu yıllar önce anlamıştım.Ganlamıştım.Gezi olayları olduğu günlerden beş civarında gazete aldım yeniasyayida almıştım.yeni Asya'nın bir yazarının köşesinde şu başlıkta bir yazı vardı."AĞAÇ KESME BİNA KES" geziciler mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı derken bu yeniasya geziciler tarafında yer almıştır.Bunlar kiminle irtibatlı kime hizmet eder vb devlet araştırıyorum inşallah.Bediüzzaman hazretleri bunlardan davacı olacaktır
  • 4 Yıl Önce

Fetö sözcüsü yeni asya

Yeni asya bir fetö organizasyonudur. Ve nur talebeleriyle alakası yoktur. Yeni asyacilar için nurculuk maaş ve kazanç kapisidir.
  • 4 Yıl Önce

Şuayip oğuz

En büyük fazilet kişinin dostunu düşmanını bilmesidir.Seveceğini Allah için sevecek sevmediğini de Allah için sevmiyecek
  • 4 Yıl Önce

Şuayip oğuz

En büyük fazilet kişinin dostunu düşmanını bilmesidir.Seveceğini Allah için sevecek sevmediğini de Allah için sevmiyecek
  • 4 Yıl Önce

İtibarmi ona Allah ve islam yeter

Demirelmis ozkokmus, sadi nursiyi kullanip itibar kazanmistir,benim hicbir ilgim olmamistir birileri islam musluman lik adina kendilerine itibar kazandirmislardir.neden idam edildi bir kabri bile yok once asar sonra tapar o bir alimdi insana hizmetdi ulkemizdeki faili meculleri bir arastirin dun hasan mezarciyi anlatan videoyu izledim bu zaat millet vekiliyiken bazi chp gibi nato derin devlet gibi arastirma yapiyor mahkemelik oluyor hapislik veriliyor hafizasina ilac verilip kendisi soyluyor hasan mnezarci oldu ben mesihim diyor yada soyletdiriyoirlar biride fiyorki o donemde yurtdisinna kacmasaydim bende musa olarak konyaya gelecektim diyor birileri bizim genetikletimizle oynuyor kimi bilginim diye kime hizmet ettiriliyor bazilarini uyutmak icin ilac vermeye devam ediyor bu virus veba her yere yayimasi bir el var bir hasta ilk amaliyat olakmis dr,soruyor hastaya korkuyonmu evet diyor ilk defa amaliyat olacagim diyor. Dr diyorki bende heycanliyim ilk amaliyatim diyor eski guven kalmadi itibari disarida arama virus var mesafe koy arama sucluyu savunma.
  • 4 Yıl Önce

Tunç

Yeni Asya gurubu, üstadın değil, başörtülüler yallah Arabistana diyen Demirelin şakirtleridir. Ak kadrolara olan kinleri maalesef onlarda onulmaz yaralar açmıştır. Savruldukça savruluyorlar.
  • 4 Yıl Önce

Okur’a

Kim kurtaracak” diye soran “Okur” namlı kardeşim. Aşere-i mübeşşere hariç kimin cennetlik olduğu zaten meçhul değil mi ? Yüzbinlerce Nur talebesi Risale-Nur’lar sayesinde AllahCC, Kur’an ve Peygamberini bilmiş ve hayatının merkezine Allah CC rızasını yerleştirmiştir. Bizim vazifemiz emrolunduğu gibi yaşamaktır. Cennet bir lutf-u ilahidir.
  • 4 Yıl Önce

Tunç

Yeni Asya, maalesef bugün cumhuriyet, birgün, evrensel, sözcü gibi İslam, Kuran, vatan ve millet düşmanları ile aynı çizgide yayın yapıyor. Yuh olsun, yazıklar olsun.
  • 4 Yıl Önce

Tahir

Hocam merhaba, yazılarınızın birçoğunda ki isabet ve istikamet, ehl-i imanı her zaman takdir ve tahsine sevk etmiş, kalb ve gönüllerini ferahlatmistir. Allah umur-u hayriyedeki muvaffakiyetinizi artırsın. Fakat bugünkü yaziniz biz Risale-i Nur talebelerinin gönlüne sıkıntı ve elem vermiştir. Yeni Asya'yı çizgisini, siyasete bulaşmasını, menfi cereyanları tarafgirligini hiçbir Nur talebesi tavsib etmez. Tatbikat ve uygulamalariyla Risale-i Nurda beyan edilen esasların dışına çıktığı herkesçe malum bir azınlık gurubun işlerini tüm Nur talebelerine mal etmek, sizin gibi dikkatli, insaflı ve dindar bir kardeşimize asla yakismamistir. Biz sizi hakperestliginizi Allah namina seviyoruz, yazınızı düzeltmemizi bekluyoruz. Allah'a emanet olun. Amin...
  • 4 Yıl Önce

hasan

kendi gibi düşünmeyenlerleri sürekli aşağılayan düşman ilan eden yazar müsveddesi. ülkeye ve dine düşmanlık etmenin başka yolu bu
  • 4 Yıl Önce

yılmaz raydankaydı

Nursi'yi öven isimler Kemalist ve laik insanlar. Nursi ise Atatürk'e süfyan diyebilmiş bir alim. Bırakın da solcular kendilerine yakın hissettiği bu yazarları sorgulasın , siz değil!
  • 4 Yıl Önce

Erkul Dönmez

Hay Allah sizden razıolsun agziniza gonlununuze bilginize sağlık ne güzel soylemissiniz bu kimisi vatan haini kimisi ihtilalci kimisi... bu yeni asyacilar zaten oldum olasi üstadı ne anladilar ne anlatabildiler anlatacak kendileri gibi vatandaşları bulmuşlar bu guzelyazi için tesekkurler Allah sizi bildiğiniz doğruları yazmaktan alikoymasin selam ve duaile
  • 4 Yıl Önce

H.Y.E

Su anda Risale-i Nur'ari okuyorum.Ben eskiden beri "Nurcu"lar denilen bu guruplari takip ediyorum.Bunlardan bazilari gercekten hizmet ehli.Hele imani konularda imreniyorum.Imam-Hatiplerde ve ilahiyat Fakultelerinde okutulacak kadar luzumlu. Bunlarin bir de :"Biz siyasetten,seytandan kacar gibi kacariz." Olabilir.Bir insan her konuda bilgi ve yetenek sahibi olamayabilir.O zaman ne yaparsin ? Bu konuda uzman olan kardeslerinin ilimlerine saygi gosterir,kulak verirsin.Ama bunlar o kardeslerine kulak vermek yerine onlara karsi cikarak yanlis yapiyorlar.Ondan sonra da boyle komik seyler yapiyorlar.
  • 4 Yıl Önce

Kutlulara

Kutlular 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’a karşı pervasızca dik durmuştu. Hapisler, gazete kapatmalar gözaltı ve işkencelere rağmen. FG ve M.K. iki zıt kutuptu. M.K. uzun zamandır ciddi hasta. Bu YA M.K.’dan sonra bir acayip oldu. Hadi Ak P’ye muhalefetini anladık. Peki bu FETÖ’ya olan inanılmaz desteğiniz neyin nesi?
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Düzeltme: Muhabbet-i Kulub
  • 4 Yıl Önce

Burhan

Muhterem Ali bey, yazınız gayet güzel ve seviyeli. Fakat her ne kadar Yeni Asyacılar diyorsanız da "Nur talebeleri bunu bilmeli" "feraset sahibi olmalı" gibi tabirlerle umum Nur yalebelerini kast etme durumu bir Nur talebesi olarak ve saydığınız isimlerin kullanılmasının yanlış olduğunu bütün hissiyat ve vicdanıyla haykıran birisi olarak bizi yaralar. Yeni Asya maalesef çizgiden çıkmış ve Nur talebeleri arasında itibarı olmayan bir küçücük guruptur. Bunu umumu temsil noktasında değerlendirmeniz yanlıştır. Yine de bu güzel yazı için teşekkür ederim
  • 4 Yıl Önce

Kırılma

Geçmişte yıllarca FETÖ’ye en şiddetli ve aleni muhalefeti yapan bu gruptu. FETÖ Ak P. ‘ye muhalefete başlayınca bu iki amansız düşman canciğer kuzu sarması oldu. Okurlarının çoğunluğunu bu yüzden kaybetti. Şimdi yatıyor kalkıyor hükümete muhalefet ediyor. Üstüne üslük Risaleleri tahrif eden Oenisilvanya şeytanın en mühim destekçiliğini yapıyor. Battığı söyleniyor. Ama hala ayakta.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Risale-i Nur iki bela ile mücadele eder; 1. Dinsizlik ve inkar-i uluhiyet 2. Mü’minlerin kardeşliği ve muhabbeti (Muhammet-i Kulub ile İttihad-i Kulub neticesinde meşveret-i Şerriye ile İttihad-I İslam...
  • 4 Yıl Önce

Doğan

Talebe olmak öyle kolay değil ; Bahsettiğiniz isimlerin kimliğinde İslam yazıyor diye Sizi veya bütün müslümanları onlarla aynı kefeye koymak akılla bağdaşmaz....Bahsettiğiniz Kişiler nekadar Dindar ise Yeni asya gazetecileri de O Kadar Nurcudur....Lütfen Asıl Nur Talebelerini itham altında bırakmayın
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Nur şâkirdleri, hiç siyasete karışmadılar, hiçbir partiye girmediler. Çünkü îman, mâl-i umumîdir. Her taifede muhtaçları ve sahipleri vardır. Tarafgirlik giremez. ‘Yalnız küfre, zındıkaya, dalâlete karşı cephe alır.’ “Nur mesleğinde, mü'minlerin uhuvveti esasdır.”
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Haksızlığı hak zanneden adamlara karşı hak dâva etmek, bir nevi haksızlıktır. Bu nevi haksızlığı irtikâb etmek istemem.
  • 4 Yıl Önce

“Demokrat” gazete

Malum gazeteye bir okur yorumu yazın. Yayınlamaz. Kendilerini “demokrat” ilan eden bu gazetenin iki lafından biri hürriyet ve özgürlüktür. Komik.
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

Risale-i Nur'a safdilane inanmamışım. Otuzüç âyât-ı Kur'âniye ve Hazret-i Ali (R.A.) ve Abdülkadir-i Geylanî (R.A.) Hazretleri, Risale-i Nur'un te'lif edilip bu asırdaki insanları irşad edeceğini gaybî bir surette bildiriyorlar. Bununla beraber, Risale-i Nur'dan okuduğum kitablar, bu eser külliyatının hak ve hakikatı öğreten ve beşeriyeti ıslah eden eserler olduğu kanaatını vermiştir.
  • 4 Yıl Önce

Muhammed Ali

Said Nursi talebeleri denilince sanki bütün talebelerini kapsıyor gibi anlaşılabilir. Yeni Asya onlarca grup içinden bir gruptur. Dolayısıyla kendilerini bağlar. Yazının başındaki gibi orta ve sonunda da said nursi talebeleri değilde yeni asya grubu diye hitap devam etse daha güzel olurdu.
  • 4 Yıl Önce

Okur

Yani diyorum ki; said i nursi ancak kendini kurtarır, iyi bir müslüman olarak... Beni yada Said i Nursi'yi ovme çabasına girenleri kim kurtaracak... Allah mekanını Cennet etsin O kendini "InsaAllah" kurtardı...
  • 4 Yıl Önce

Diğer Nur Talebelerini hakir gören Hayratçı kardeşim

.. Bu Risale-i Nur’lara taban tabana zıttır. 22-23 lemayı oku..
  • 4 Yıl Önce

Dağıstan

Güzel bir yazı, Lakin siz de şu Yeni Asya'yı tanıyın artık. Yeni Asya Demirel ile paralel bir süreçtir. Başlangıcında itibaren Said Nursi'nin o zaman çoğu hayatta olan talebelerine muhalif ve onlara rağmen varolmuştur. Basında da Said Nursi bin talebesi yoktur olmamıştır. Üstadı itibarsizlastiran bir yayın cizgisindedir
  • 4 Yıl Önce

Okur

Müslüman, başkalarına değil kendisi için müslüman olmalı. Zaten arkası gelir. Ahlak ve uygulamada Allah'ın verdiği standartları yakalayabilirsek, başkaları bizi zaten el üstünde tutacaktır. Şu an böyle aşağılık kompleksine kapılıp övgü arayanların doğru hareket etmelerini, yani elif gibi olmaları dileği ile...
  • 4 Yıl Önce

Celalettin Ertaş

Yeni asya grubunun Said Nursi nin takip ettiği metodu uyguladığı söylenemez. Said Nursi hiçbir zaman şer odaklarıyla beraber hareket etmemiş. Bu hakikatı eserlerini layıkıyla okuyan bilir ve anlar. Maalesef adı geçen grup Said Nursi nin çizgisinden çok uzak hareket etmekte ve menfaati için şer odakları ile beraber hareket etmekte. Risale ı Nur un düsturları ile hareket etseydiler o tek tek saydığımız şerli insanlara mikrofon uzatmak şöyle dursun yanlarından geçmezlerdi. Ama maalesef onları da sözde Risale ı Nur okuyorlar diye Said Nursi nin diğer kıymetli talebeleri ile aynı kefeye koyma hatasına düşüyor bazı kesimler. Bunu da bilmeliyiz ki Nur talebeleri denince sadece bahsettiniz kesim akla gelmemelidir. Bu kesimin maalesef Risale ı Nur dan uzak istikametsiz vaziyetleri diğer kıymetli Nur talebelerine de mal ediliyor. Said Nursi nin öyle kıymetli talebeleri varki islamiyetin hakikatlerinin tealisi için hayatını feda etmiş. Bu kıymeti vatanımız ve alem i islam için çok şeylerden feragat etmiş fedakar talebeleri mevcut. Üstad ı rahmetle anıyoruz. Üstadı anlamak Risale ı Nur u insaf ve dikkat ile okumaktan geçiyor.
  • 4 Yıl Önce

Mikail köksal

Sayın karahasanoğlu yeni Asya gurubunun nurcu olarak anmak en az fetocuları nurcu olarak anmak kadar büyük bir halatı meşhur dur.
  • 4 Yıl Önce

erdem.

malüm gazete risale'i nur camiiasının yüz karasıdır. bediüzzaman hz. ile ve onun davasıyla anılıyor cemaatı üzüyor. fetonun arka bahçesi.
  • 4 Yıl Önce

Hakikat

Sayın Ali bey saydığınız şahıslar Said Nursi hazretlerinden ne kadar uzaksa bu Yeni Asya denilen yayın organıda en az o kadar uzak, malesef bu yayın organı yöneticilerine Nur talabesi demek Nur talebelerinede hakaret olur.
  • 4 Yıl Önce

İlyas say

Sayın Ali Ihsan bey: Yeni Asya'nın referans gösterdiği kişiler samimi ise ben bu günkü bedüzzaman'ı da sorgularım ve asıl Said'i Nursi bu olamaz islam dini'nin ve kavramlarının tamamının altı Türkiye'de ve diğer devletlerde ancak bu kadar tahrip edilebilir yazıklar olsun bu kurgunun için de olanlara.
  • 4 Yıl Önce

Yusuf

Hocam, yeni asya nur grupları içinde Risalei Nura en uzak grup. Fetöye ise en yakın grup. Amaçları daha çok dünyaya hizmet ediyor. Bundan dolayı fazla da şaşırmadım. Ben de nur talebesi olmaya çalışıyorum ve yeni asya bizlerden sayılmıyor bile. İsmi filan da geçmiyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Yeni asya tamamen bir aşağılık kompleksi içinde.
  • 4 Yıl Önce

Lütfen hakaret içeren yorumlara yer vermeyiniz

Bu yazıya çok sayıda yorum gelecektir. Fitneciler yorumlar yazacak. Said Nursi hakkında menfi yorumlar. Daha önce de yaşanmıştı. Müslümanları birbirine düşürmek için yazacaklar. Bu Üstad’ın “Biz muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yoktur” diyerek hayatı boyunca mücadele ettiği en mühim düşmanlardan biridir.
  • 4 Yıl Önce

Avb

Bunlar talebe değil salla be dir.
  • 4 Yıl Önce

Bunlar sadece kendilerinin Üstadı doğru anladığından hareket eden marjinal küçük bir gruptur

Üstadı şahsının değil Risale-i Nur’u methiyesine cevaz vermiştir. Sahasında dünya çapında haklı bir şöhret sahibi olanların methiyesini yayınlamıştır. Kur’anıma, Peygamberime ve değerlerime saygı göstermeyen şahıslar Said Nursi’yi methetse ne yazar.
  • 4 Yıl Önce

Mardinli

Sayın Ali bey dilinize yüreğinize sağlık.Benim görüşüm bu konuda Yeni asya yöneticileri ile saydigin adamlardan hiç bir farkları yoktur Nurculuk ile alakaları yoktur meskedir.Saf müslümanları kandırmak için bu meskeyi kullanıyor.Bir ara fetode bu yöntemi kullandı.Delil bir gün olsun mazlumun yanında durmadılar işleri güçleri erdondan kin ve nefret etmektir Rahmetli Erbakan dan nefret etmek karşı çıkmak.Bunlar muhakkak birileri için çalışıyor fetoden hiç farkları yoktur
  • 4 Yıl Önce

Ölçü gayet açık:Tarihçe-i Hayat

Üstadı Bediüzzaman kendi tashihinden geçmiş Tarihçe-i Hayat isimli eserinde şahsını değil Risaleleri methedenlerin beyanlarının yeralmasını tasvip etmiştir. Bunlar arasında İslam dünyasının önde gelen alim ve yazarları yanında gayr-i müslim dünya liderleri de vardır. Ölçü gayet açık.
  • 4 Yıl Önce

Said Nursi’nin başörtüsü yasakçısının övgüsüne ne ihtiyacı var

Kur’an, Peygamberimiz veya dinimizin emir ve yasaklarını aşağılıyanların övgüsünü Üstad Bediüzzaman elinin tersiyle reddeder.
  • 4 Yıl Önce

Taner

... Dün rahat olun paniğe gerek yok diyen kız kardeşim 6 saat acilde çalışınca. Sakın dışarı çıkmayın diye aradı. Bizden bir hafta önde giden her devlet sokağa çıkma yasağı koyarken biz hala neyi bekliyoruz. Milletin olaya bakış açısı belli..
  • 4 Yıl Önce

mert

... O yukarida ismini zikrettiginiz insanlar dunya gorusu olarak sizden ve sizin gibilerden daha hos gorulu insanlardir. Said Nursi nin amaci Insanlari birlestirmektir...
  • 4 Yıl Önce

Kaya

Hocam Said Nursinin talebeleri Said Nursinin çizgisinde gidenlerdir yeni asyayı Said Nursinin talebeleri diye yazmanız Said Nursinin gerçek talebelerini takip etmeden bu yazıyı yazdığınız anlamına geliyor reisi cumhur daha yeni miraç kandilinde Said Nursinin vekili talebesi hüsnü bayramoğlunu arayıp hüsnü abi diye hitab etti şimdi Said Nursinin talebeleri derken yazarken bunları iyi tahlil etmenizi tavsiye ediyorum zira mesleğimizin muktezası budur......
  • 4 Yıl Önce

talebe

Ali abi "Said-i Nursi'nin talebeleri" demekle Bediüzzamana ve O'nun eserleri olan Risale-i Nurlarlara bağlı olan tüm Nur talebelerini zan altında bırakıyorsunuz. Biz Risale-i Nurlara gönül vermiş diğer gruplar olarak Yeni Asyanın bu ve buna benzer hatalarını hiç bir zaman tasvip etmedik. Ve o ismi geçen şahıslarında islam'a hiç bir zaman hayrını da görmedik. Yeni Asyanın yapmış olduğu bu yanlışa, sanki bütün Nur talebeleri bunu destekliyor mahiyetindeki yazınız bizi üzmektedir. Saygılarımla... sizi seven yazılarınızı her gün takip eden, kendini Nur talebeleğine layık göremeyen Diyarbakırdan' bir fani...
  • 4 Yıl Önce

Süleyman Sırrı Dinçer

Gayet güzel yerinde bir uyarı. Çok şükür Müslümanlar bu kadar zavallı durumda değil.
  • 4 Yıl Önce

ali bey söylediğiiniz grubun nur talebelerini temsili söz konusu değildir.haberleri verirken lütfen buna dikkat edelim
  • 4 Yıl Önce

Mehmet akan

Sanki Risale-iNur talebelerini bu güruh temsil ediyor gibi yazmışsın. Sende bilirsinki %1 bile değil bu alçaklar...
  • 4 Yıl Önce

Ustaz

Bu yeniasya FETÖnün dumenine girdiğini bi kez daha ispatlamis oluyor. Artık Yeniasya bi virüsdür cemaatler arasında. Bunların Bediüzzaman la , uzaktan bile alakası olamaz. Rabbim, bu devleti, içimizden gibi görünen virüslerden muhafaza etsin.
  • 4 Yıl Önce

kıyamet

şu anlattıklarınıza bakacak olursak; bunlar rahmetullahi aleyh Said Nursi Hazretlerinin değil, nin değil, onun düşmanlarının talebeleri. bu sayılanların tamamı Sadi Nursi nin ve onun yegane savunucusu olduğu islam ın sizde anlatmışsınız, ezeli düşmanlarıydı. hala da öyle. Said Nursi vasıtasıyla onun düşmanlarını meşrulaştırmak istiyorlar. tabi içlerinden Fetoyu bunlar yetiştirip yıllarca reklamını da yapmışlar dı. hala da bağlarını kopardıklarına inanamıyorum. çünkü HAYRAT çılar hariç ona olağan üstü destek vermişlerdi. onun liderliği etrafında birleşmişlerdi.
  • 4 Yıl Önce

Ali abi gözünü sevim.

Siz de biliyosunuz ki yeniasyanin gorusu nedir? Siyasi olarak nasil bir cizgideler. Yazinizda hitap ettiginiz kesim Nurculugun cuzi bir kismi.
  • 4 Yıl Önce

V

Kürtleri Türklere karşı kışkırtarak ayaklandırmak amacıyla kurulmuş olan Kürdistan Teali Cemiyeti’nin kurucuları arasında Said-i Kürdî (Nursî)’nin de adı geçer.[55] 15 Şubat 1919 tarihinde sonradan Teâli-i İslâm Cemiyeti adını alan Cemiyet-i Müderrisîn'in Mustafa Sabri, İskilipli Mehmet Atıf Hoca, Ermenekli Saffet Efendi gibi din ve eğitimcilerle birlikte kurucu azaları arasında yer aldı.. (TABİKİ BUNLAR VATAN HAİNİ İDİ.) TABİ ÜLKEMİZE FAYDASI OLMAMIŞTIR.. YİNE GÜNÜMÜZDE FAALİYET GÖSTEREN NUR CEMAATİ DENEN BİR DİN İDEOLOJİSİNİN KURUCUSU SAYILIR..YANİ DİNCİDİR.. ANCAK KURTULUŞ SAVAŞINDA YER ALMAMIŞTIR.. TEK ARTI YÖNÜ ŞUDUR...Said Nursî, İstanbul'da İngiliz politikalarına karşı bir risale ve Mustafa Kemal Paşa ile silah arkadaşlarını “dinsiz” ve “zındık” ilan eden hıyanet fetvasına karşı, “bu fetvanın ilmen geçersiz olduğunu” beyan eden “Hutuvat-ı Sitte” adlı bir bildiri hazırlamıştır. Bu eser yüzünden işgal kuvvetleri tarafından gıyabında ölüm cezasına mahkûm edildi. DİNCİ ŞERİATÇİ BİLİME İNANMAYAN ARKADAŞLARA KISA BİLGİLERDİR...
  • 4 Yıl Önce

Kenan Kılıçaslan

Muhafazakâr camianın menfi manada tanıdığı kişileri referans yapma âdeti Feto ile başladı. Sızıntı, Yeni Ümid, Zaman vd gibi neşriyatları ve düzenlediği etkinlikleri bunun şahididir. Bugün Yeni Asya’nın yaptığı o çizginin zayıf bir taklididir ve aynı kulvarda olduklarının da güçlü bir alametidir. En mühimi de Nur camiasının bu işle asla ilgisinin olmaması hususudur. Bunu yapanlar Nurcu değiller, bu kesin. Kur’an’ı kullananlar yüzünden Kur’an, dini kullananlar sebebiyle din itham edilemeyeceği gibi, Nur risalelerini kullanan bu ecnebi kaynaklı şebekenin haltından da Nurcular mes’ul tutulmamalı.
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23