• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meclis’te bir ilk! Tüm partiler birleşti

TBMM Genel Kurulu bir ilke şahitlik etti. Hayvan haklarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na tüm partilerden destek geldi. Kanunu çıkarmak için yapılabilecek ve sağlanabilecek en geniş konsensüsün oluştuğunu belirtildi.

22 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Öztürk ÖZİSLAM

Hayvan hakları diyerek dairelere ev ortamlarına genetiği değişmiş bir sürü, köpek demeye bin şahit isteyen yerli olmayan ve küresel holdinglerin fino ticaretinden kazandıkları milyarlarca doları görmezden gelerek evde köpek beslemeyi hayvanseverlik olarak adlandırmak çok yanlıştır. Köpekleri jendi zevkleri oyun ve eğlenceleri için 4 duvar arasına sokmak dahası onların havlamasına sebep olarak komşularını rahatsız eden, ders çalışan çocuklarımızı gece mesai yapıp gündüz uyuyan insanımızı hiç düşünmeyen uyardığınızda sizi hayvan düşmanı ilan edenlere hayvansever denilmemesi gerekiyor. Bir sürü genetiği değişmiş hayvanları satabilmek için küresel holdinglerin evde köpek besleyenleri hayvansever olarak pompalayıp tahrik etmesine engel olunmalıdır. Çünkü onların amacı hayvan sevmek değil hayvanseverler üzerinden ticaret yapmaktır. Bu küresel köpek sermayesinin oyununa gelinmemelidir. Hayvanseverlik konusu politik malzeme haline getirilmemelidir. Doğal ortamında olması gereken köpeklerimiz hür ve serbest dolalması gerekirken sadece zevk uğruna, göbeğini kaşıyan, ona buna hava atmak için tasmalı köpek gezdiricilerin istismar konusu haline getirilmemelidir. Apartman ortamlarında köpek beslenecekse insanları gürültüsü ile ders çalışan çocukları rahatsız etmeyen eğitimli köpekler olmalı. Eğitime rağmen köpek halen havlıyor ise bina ortamlarından uzaklaştırılması gerekmektedir. Yasa havlayıp insanları rahatsız eden köpeklerin evden uzaklaştırulmasına ivedilikle karar vermelidir. Köpek gürültüsünden, köpek besleyenlerin hayvanlar ile oynarken çıkardığı havlamalı gürültüler uyarılara rağmen devam ediyorsa tahliye sebebi sayılmalıdır. Çünkü köpek havlaması ders çalışan çocuklarımızın dikkatini dağıtmakta uyuyanları uyandırmaktadır. Bunlara taviz verilmemelidir. Onun yerine yaban hayatında ve sokaklarda serbest dolaşan hayvanların özellikle kışın bakımları için toplum özendirilmelidir. Esas hayvanseverlik aç hayvanlara yerinde doğal ortamlarında ilgi göstermektir.
  • 6 Yıl Önce

vedat özdemir

İnsan odaklı çözümler yerine önceliği hayvanlara vermek nasıl bir siyaset mantığı anlamıyorum. Hayvan haklarına karşı değilim ama insan haklarına değer vermezken hayvanları öncelemek İNSANCA bir tutum değil.
  • 6 Yıl Önce

ccc

Zaten Muhalefet İnsan yararına hiç bir şeye imza atmaz... Heykel hayvan hizmet anlayışı bu insanları bunlar kadar değeri yok.
  • 6 Yıl Önce

Vatandaş

Bu ülkede hayvanlar insanlardan daha değerli
  • 6 Yıl Önce

Taka

Tüm partilerin çapsız ve hırsız politikacıları hayvan hakları için ilk defa mecliste konsensüs sağlamışlar. Aşağılık adamlar mesele insan hakları olunca her biri bir yöne savruluyor. Böyle aşağılık bir politikacı grubu yer yüzünde bir tek Türkiye'de var.
  • 6 Yıl Önce

Mikail okuroğlu

İnsan haķkı olmadıgı yerde hayvan hakkı mı olurmuş ekmek bulamayan insan yerine yatak bulan hayvanlar var !!?? Şaşırmadım .
  • 6 Yıl Önce

Hadra

Namuslu Edepli Ehli Ahlak ve Maneviyat Müslümanlarını Yani İnsanları Koruma Kanunu, İffet ve Edep sahibi Aileyi Koruma kanunu Ne Çıkacak ? Nedir 5816 sayılı kanun ( A.. ün Abidelerini kanunu diyor ne demek Abideleri Ta'zim ve İbadet edilen ..... demektir.) Pekala Şirk olmuyor mu Faize Fetva Veren Diyanet neden bu Mevzuyu açmıyor? Allah(CC) bu Şirkin Hesabını sormayacakmı?
  • 6 Yıl Önce

Ke-mal

Müslümanların hakları veyahut DOGU TÜRKISTAN daki türklerin haklarını savunmayın sakın ! işiniz gücünüz boş beleş işler
  • 6 Yıl Önce

Seyit

Bence bunun altında yatan bir hinlik var yoksa hepsi bir araya gelmez. Sakın maaş artışı falan olmasın.
  • 6 Yıl Önce

Çuhadaroğlu

İnsan haklarını bitirdilerde iş hayvan haklarına geldi. Allah baştakilerin başlarına akıl kalplerine iman versin. Yoksa başka türlü düzeleceği yok.
  • 6 Yıl Önce

Çuhadaroğlu

İnsan haklarını bitirdilerde iş hayvan haklarına geldi. Allah baştakilerin başlarına akıl kalplerine iman versin. Yoksa başka türlü düzeleceği yok.
  • 6 Yıl Önce

Ovalı

Hayvana aciyor , insana asla acımıyor. Kim ? HDP= PKK= CHP bu zevatlar müslümanı kandirmadan başa bir şey değil dir. Ulan bunlar dinsiz acımasız varlıklardır.
  • 6 Yıl Önce

Bulut

Hayvanlara eziyette birlesmisler eyvallah gayet guzelde Insanlara eziyette bazilari niye yan çiziyor acaba
  • 6 Yıl Önce

Vatansever

Hayvan hakları Vatan,millet haklarından daha mı önemli?Orda neden birlik yok?Asıl birlik beraberlik vatan millet devlet için olur.Burda yoksan vatan sever degilsindir.Art niyetlisindir Devlete millete milletin maddi,manevi ve milli birligine..
  • 6 Yıl Önce

Süleyman

İnsanlar için insanlık için bir araya gelemeyen partilerin hayvanlar için bir araya gelebilmesi Ne kadar garip
  • 6 Yıl Önce

Ayşe deni

Gayet yerinde ama MERAK ETTIM İNSAN HER ZAMAN KIYASCIDIR 1 HAYVAN KADARDA MI DEGERİMİZ YOK BİZ NAFAKA MADURLARI İN MERAK ETTİM
  • 6 Yıl Önce

Ömer

Hdp olumlu oy verdiği için hayvanlar üzülmüştür Emin’im. Hatta dil haliyle derler ki keşke ölseydik daha iyiydi derler
  • 6 Yıl Önce

tunatan

insanlarla alakalı bir kanun olsa emin olun hepsi aynı konuda mutabık olmazdı..öyle bi hale geldik ki artık hayvan hakkı insan hakkının neredeyse önüne geçti.yavaş yavaş toplum dönüştürülüyor.
  • 6 Yıl Önce

Hayvanlar kadar değersiziz

Maalesef canım ülkemde insanların hayvanlar kadar değeri ve hakkı yok. Oylarımızla meclise gönderdiğimiz insan müsveddeleri ne yazıkki eşrefi mahluk olan insanlar için ortak bir karar alamıyorlar
  • 6 Yıl Önce

Veli

Elbetde hayvan haklari da önemli ama bunlar insan haklarina alerjisi olan millet meclisi haberlerde görüyoruz bunlarin yaninda insanin bir hayvan kadar deyeri yok halbuki her şey insan icin
  • 6 Yıl Önce

Ahmet

Çok güzel bir gelişme umarım hayvanlara eziyeti engelleyebilir aksi halde durumumuz kötü olur zira merhamet etmeyene merhamet olunmaz...
  • 6 Yıl Önce

Mimo

Türkiye'de bir hayvan bir insandan üstündür. Halbuki Rabb'im ey insanlar yarattığımız her şeyi emrinize verdik diyor. İnsanın hakkı hayvaninki kadar yoktur.
  • 6 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23