• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

24 Haziran’a doğru...

22 Nisan 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Seçim tarihinin 24 Haziran’a çekilmesi, CHP’yi bir hayli hazırlıksız yakaladı. Her ne kadar “Hodri meydan” naraları atsalar da, durmadan rest çekip kuyruğu dik tutmaya çalışsalar da durum hiç de iç açıcı değil.

Baksanıza, hemen hemen bütün partilerin Cumhurbaşkanı adayı belli. 

AK Parti ve MHP’ninki Tayyip Erdoğan. 

Seçimlere katılıp katılamayacağı tartışma konusu olan İYİ Parti (bir problemle karşılaşmazsa) Meral Akşener’i aday gösterecek.

PKK’nın siyasi ayağı HDP’de hapisteki Selahattin Demirtaş ismi öne çıkıyor.

Saadet Partisi’nin adayı ise (eğer bir ittifaka yelken açıp ortak aday belirlemezlerse) kuvvetle muhtemel Temel Karamollaoğlu.

Tüm bunlara rağmen, adayı belli olmayan tek parti var, o da CHP.

Ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belli değil, ancak kim olmayacağı neredeyse kesin.

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimi için gönlümüzdeki aday, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu” açıklamasına rağmen, aday olmayacağı kesin olan tek isim Kılıçdaroğlu gibi duruyor.

Zira Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan karşısında girdiği bütün seçimlerde ağır hezimetler yaşayan bir isim.

Cumhurbaşkanı adayı olursa Meclis dışında kalacağını bildiği için milletvekilliği koltuğunu kaybetmek istemiyor, bu yüzden de adaylıktan kaçmanın yollarını arıyor.

Hazirun kendisine “Aday mısınız?” diye soruyor, o ise haziruna adamakıllı cevap vereceğine “haziran ayının faziletleri”nden dem vuruyor.

“Haziran ayı, karanlığın az ama aydınlığın en fazla olduğu aydır. Bu ayda ağaçlar çiçeğe durur. Bu ay, aynı zamanda kirazların bol olduğu bir aydır” diyerek ufkumuzu açıyor.

¥

Genel başkanları adaylıktan köşe bucak kaçıyor, ama diğer CHP’liler hiç de boş durmuyor.

Adeta sabah erken kalkan cumhurbaşkanlığına talip oluyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partilerinin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili son kararın salı günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında verileceğini söylüyor, fakat, bazı CHP’liler salıyı bile bekleyemiyor.

PM toplanmadan biri genel başkan yardımcısı, diğeri milletvekili iki CHP’li cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklıyor.

Önce “Muhasebeci Kenan” namıyla maruf CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, daha sonra da CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, cumhurbaşkanı aday adayı olduklarını duyuruyor.  

Bunlar, aday adaylıklarını kamuoyuna ilan edenler.

Bir de kulislerde konuşulanlar var.

Mesela Muharrem İnceİlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in isimleri sıklıkla zikrediliyor. 

Örneğin Muharrem İnce’nin, genel başkanlık koltuğu için de kıyasıya bir yarışa girdiği Kılıçdaroğlu’na “Ya sen aday ol ya da bırak ben olayım” resti çektiği konuşuluyor.

Yine Büyükerşen’e yakın bir gazetecinin “Kılıçdaroğlu, Büyükerşen’le telefonda görüştü ve kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığına hazır olup olmadığını sordu. Büyükerşen de hazır olduğu mesajını verdi” iddiası da kulislerde yankılanıyor.

Ezcümle, 24 Haziran’a giderken, CHP’nin hâl-i perişanı bu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23