• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nusret Reşber
Nusret Reşber
TÜM YAZILARI

Buraları bizim ecdadımız fethetti, siz kimin torunlarısınız!

12 Ağustos 2021
A


Nusret Reşber İletişim:

İnsan her şeyi unutabiliyor ama tarihin kara sayfalarına geçmiş ve özellikle de Din ve kutsal değerlere saldırının söz konusu olduğu bazı şeyler, asırlar geçse de asla unutulamıyor. 

Tüm kanlı darbeler gibi mesela 28 Şubat ve aktörlerini unutmak mümkün olmuyor.

Evet, özellikle başörtülü kızların okul kapılarında linç edilmeleri, okullarından uzaklaştırılmaları, kelepçelenip gözaltına alınmalarıyla hatırlanan o kara günler, yıllar geçse de zihinlerden silinemiyor.

Zulme uğrayan bu başörtülülerin oylarıyla İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı 1999’da, Meclisin açılış oturumuna katılmak için Genel Kurul Salonu’na geldiğinde, “bu kadına haddini bildirin” diyen Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in yaptığı da unutulmaz.

Sadece zulme uğrayanlar değil bu zulme uğratma da rol alanlar da unutmuyor aslında o günleri. Hatta aynı rolü oynamaktan zevk alıyorlar.

Zira yıllar sonra (Kasım 2019’da) aynı Mecliste, aynı zihniyeti taşıyanlar ve aynı cümle ile bir örtülü kadına hakaret etti. Dış politika üzerine muhalefetin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e hitaben CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, aynen şu ifadeleri kullanmıştı, “Lütfen, bu kadına haddini bildirin Sayın Başkan”.

Araştırmacı, yazar “Emine Şenlikoğlu” “Burası Cezaevi” kitabında yazmış: “Ben küçükken, bir gün peşime köpekler düşmüştü, köpeklerden kaçarken ayağım kaydı, düştüm. Bana dediler ki: ‘Merak etme büyüyünce unutursun.” Büyüdüm ama yine unutamadım. Çünkü köpekler hâlâ peşimdeler”.

Beni geçmişe 6 Ağustos 2021’de Mükremin Fidan ve eşi Zuhal Fidan’ın başından geçenler götürdü. Sarıyer Kilyos’ta ünlü bir plajın güvenliği, tesettürlü kadını gördükleri için aileyi geri çeviriyorlar.

Neymiş, efendim gerekçeleri: ‘maalesef tesettürlü alamıyoruz’ muş… 

Nedense iktidar olduğumuzu düşündüğümüz son 10-15 yılda bu tavırları daha sık görür olduk.

Geçen yıllarda Karaköy’de Semahat Yolcu’nun yolda yürüyen örtülü Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce adlı kızlara saldırısını mı,Beşiktaş’taIhlamurdere Caddesi üzerinde yürüyen Şüheda Nur Eriş’e saldıranları mı hatırlarsın…

Veya daha geçen günlerde Şişli’de bir parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya ve Yasemin Farhat’a saldırıda bulunup, “burada ne işiniz var, gidin Gaziosmanpaşa’ya” diyen Eray Çakın’ı mı hatırlarsınız.

Yoksa Beşiktaş’ta bir kafede oturan kapalı bayanları hem sözle taciz edip hem de, “Burası Arabistan değil. Siz Arabistan’a gideceksiniz, İran’a gideceksiniz” gibi hakaretleri esirgemeyen sözde sanatçı müsveddesi “Deniz Çakır”ı mı hatırlayacağız.

Say, say… Saymakla bitmez örnekleri. 

Derken… Bu müptezeller, bu cesareti kimden alıyorlar? 

Daha önce kameralar karşısında Müslüman kadının çarşafını yırtan CHP’li kadınlardan mı bu cesareti alıyorlar?

Yoksa Cumhurbaşkanlığına oynayanların İBB’de göreve aldıkları kirli kafaların, Başörtülü belediye çalışanlarını, yine sözle taciz edip “sizi itfaiyecilerle tanıştıralım” uygulamalarını mı örnek alıyorlar, anlamış değilim.

Aklıma tabii ki şu geliyor: İktidara talip olanların düşüncesiyle tabanları aynı kafa? Ve demek ki, CHP ve tabanına fırsat düşse kendilerinin dışında hiç kimseye yaşama hakkı tanımayacaklar…

2013 yılında kullanıma açılan Bakırköy Botanik Parkı’nı o yıllar ailecek ziyarete gitmiştik. Yolda yürürken bankta oturmakta olan orta yaşlı iki bayan bize seslerini duyururcasına şöyle konuşuyorlardı:

“Aslında Bakırköy Belediyesi burayı ilçe dışından gelenlere kapatmalı. Her taraftan gelip buralara doluyorlar…” Tabii biz hiç oralı olmadan yolumuza devam ettik...

Bir arkadaşımla biz bunları konuşurken kendisi bana, benzer durumlarla sıkça karşılaştığından dem vurdu.  

Ve bir keresinde boğazda ailecek yürüyüş yaptıkları sırada “buralara neden geliyorsunuz, sizi buralarda görmek istemiyoruz” şeklinde söyleme cüretinde bulunanlara, “tam tersine buraları bizim ecdadımız fethetti, siz kimin torunlarısınız; siz gitmek istediğiniz yere gidin…” cevabını yapıştırıvermiş suratlarına.

Bu hastalıklı zihniyet iktidara gelse herhalde Anadolu’dan kimseyi İstanbul, İzmir ve Antalya gibi yerlere sokmamak için kanun çıkarırlar.

Allah’tan metro, tramvay, köprü ve oto yollar bunların zamanında yapılmadı; “bu yollardan, köprülerden geçemezsiniz” diyebilirlerdi. 

Son yıllarda birçok yerde gördüğümüz şehir parkları fazla yokken Başakşehir İlçesinde özellikle Sular Vadisi tüm ilçelerden misafir ağırlıyordu. Kimsecikler demedi, “yaşadığınız bu melanet yaşam tarzınızı burnumuzun dibine kadar getirdiniz!” Ve kimse, “son zamanlarda nerden geldiği bilinmeyen gençlerin gruplar halinde açık otoparklarda sabahlara kadar, son ses müzik eşliğinde insanları rahatsız edenler kimler?” de demedi. Evet, bu şikâyetlerini bile dile getirmiyorlar burada yaşayan ve ekseriyeti muhafazakâr olan halk.

Yeri geldiğinde düşmana karşı ülkeyi biz koruyalım. Darbelere karşı, deprem, sel, yangın ve felaketlerde hep biz en önde olalım. Buraların keyfini yaşayanlar da kendilerini bu ülkenin sahibi bilsinler, vallahi hoş…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatansever

Bizlerin en büyük hatası, Türkiye insanını son on yıllarda zihnimize yerleştirilen laik, muhafazakar, modern, atatürkçü, islamcı gibi kavram kelimeler ile ayrıştırmak olmuştur ve hala bu hatayı işlemekle meşgulüz. Türkiye Müslüman bir Ülkedir ve içinde gayri müslimleri de barındırır NOKTA. Bizimim Bayrağımıza, Birliğimize, Kitabımıza, Camii’mize, Din Görevlilerimize,Başörtüsüne, ananelerimize, Askerimize Dil uzatanlara Kanunlarımızda en ağır cezayı tatbik etmek zorundayız.

Adınızı

Sanki biz müslüman olarak hiç karışmıyoruz insanlara.Bize zararı olmayan, alakamız olmayan şeylere bile bi müdahalemiz var. Allah(c.c)’dan korkup bi kendimize bakalım, boşver partisini yav.CHP yi başa getirtip başörtüsünü yasaklanmasının vebalinden korkuyorsak, haksız kazanç yapanları barındıran AKP yi başta tutmanın hesabından da korkalım. CHPyi iktidara getirip, sadece barındıranları deil, toptan haksız kaanç sahiplerini başımıza yönretici yapalım. nasıl fikir ama?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23