• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Şüpheli cinayetlerde FETÖ parmağı araştırılmalıdır!!!

01 Ağustos 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Kadir Demirel’in cinayete kurban gitmesinin sene-i devriyesi itibariyle, 26 Temmuz 2018 perşembe günkü Akit gazetesinin sürmanşetinde, önemli bir konu ele alınmıştı. Mahkeme kurbanları değil, katilin geleceğini düşündü. Kadir Demirel’in cinayetinde katilin lehinde skandal gerekçeler konuşuldu ve yazıldı. 

29 Mayıs 2017’de kızı ile damadı arasındaki sorunu çözmeye giden Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, cani damat Cemil Yavuz Karanfil tarafından hunharca katledilmişti. Cinayetten önce bir Rambo bıçağı temin ederek, cinayetin önceden planlandığı açık bir şekilde ortaya çıktığı halde, Kadir Demirel’in 4, kızı Esma’nın 2 defa bıçaklanmasını, yargı tasarlama suçu olarak görmedi. Dedeleri ve annelerinin çocuklarının gözleri önünde bıçaklanmasını ve çocukların psikolojik halini dikkate almadı. 

Cemil Yavuz Karanfil polise teslim olmamak için 105 gün boyunca kaçtı. Yunanistan’a kaçmak üzere hazırlık yaparken yakalandı. Cinayet mahalli belli, cinayeti işleyen belli ve nereye gidebileceği ihtimalleri emniyet tarafından rahatlıkla bulunması çok kolay olan katilin, bizim o güne denk gelen köşe yazımızın ertesi günü katil yakalandı. Hem de Seferihisar tarafında denize yakın, yurt dışına kaçabilme ihtimalinin kuvvetli olduğu bir bölgede yakalandı. (Yazdığım tarih 2017-09 ve köşe yazımın başlığı FETÖ cinayetlerini eldivensiz yapmaz yazısı idi.) 

Burada dikkat çekmeye çalıştığımız husus, FETÖ’cü polisler tarafından zaman kazandırılarak, katilin kaçmasına zemin mi hazırlanmak istendi. FETÖ’nün parmağı olabilir mi düşüncesini akla getiriyor.

Kadir Demirel; 1990-95 yıllarında, Zaman Gazetesi’nde Genel Müdürlük yaptığım zamandan itibaren tanıdığım bir personeldi. Efendi, dürüst, namazlarında dikkatli, mesleğine ciddiyetle bağlı olan, Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde ve en son Moskova Zaman Gazetesi’nde görev yaptı. FETÖ’nün aleyhinde pek çok yazılar ve makaleler yazdı. Geçmişte de örgütün önemli sırlarını biliyor olması, bu düşünceyi kuvvetlendiriyor. FETÖ’nün devlet ile kafa kafaya gelmesinden önce, değişik görevlerde bulundu, ihaneti sezdi ve ayrıldı. 

Yıllar sonra rahmetli Hasan Karakaya kardeşimizin vesilesiyle Kırklareli cezaevinden çıktıktan sonra, Akit gazetesinde göreve başlamam için beni Mustafa Karahasanoğlu ağabeyimizle tanıştırdı ve orada göreve başladığım zaman Kadir Demirel ile karşılaştım, bana kendisini hatırlayıp, hatırlamadığımı sordu, çünkü görüşmeyeli uzun zaman olmuştu ve ben de kendisini hatırladığımı söyledim ve 1,5 yıla yakın beraber çalıştık. 

Kadir Demirel, Hasan Karakaya kardeşimizin hacda, Cumhurbaşkanımızla seyahat ederken vefat etmesinden sonra, Akit gazetesine Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmıştı. Bütün gayretiyle Hasan Karakaya kardeşimizin yazı üslubunu devam ettirerek, bu boşluğu doldurmak heyecanı ile canla başla FETÖ yapılanması hakkında daha önce bildiklerini de kullanarak, yazılarına aynı heyecanla devam ediyordu. 

Hasan Karakaya’nın ölümünden 1 yıl sonra, Kadir Demirel’in de öldürülmüş olması, gazetenin 2 genel yayın yönetmeninin üst üste ölümü ve bundan kısa bir zaman sonra Nurettin Veren’in zehirlenme olayı, yine Akit Gazetesi’ne yapılan bombalı saldırı, bu işte FETÖ’nün bir parmak izi olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. 

Beni en çok düşündüren; Kadir Demirel’in katilinin 105 gün yakalanmaması ve benim köşe yazımın ertesi günü yakalanmış olmasıdır.

FETÖ’nün stratejisi yapacağı işleri bilardo metodunu kullanarak, normal hadiselerin arkasına saklanarak, kesinlikle iz bırakmamaya azami derecede dikkat eder. Örgüt hedef saptırır ve olayı faili meçhuller arasına kaydeder. 

Denizli’de vefatından 2 ay önce makamında ziyaret ettiğim şehit Başsavcı Mustafa Alper’in kazasının ardından, hain FETÖ firarisi (Emre Uslu’dan skandal bir twet mesajı gelmişti. Mesajında Denizli savcısı binlerce masum kadın, çocuk, genç, içeri tıktı, üstüne de kamyon devrilmiş ölmüş, yaşasın zalimler için Cehennem diyordu) bu twet cinayetin açıkça FETÖ’nün ayak izine işaret ediyor. 

Emre Uslu, Kadir Demirel cinayeti sonrası attığı twet ile, tıpkı Denizli Cumhuriyet Savcısına küstahça yazdığı mesaj gibi, Kadir Demirel için de attığı mesajında yaşasın zalimler için cehennem diyor. Bu da açıkça FETÖ’nün parmak izine işaret ediyor. Allah şerrinden ve fitnelerinden muhafaza eylesin. 

FETÖ’nün eldiven ile yaptığı ve saklamaya çalıştığı bu cinayetlerin yanı sıra, Adil Öksüz’ün arkadaşı eski FETÖ’cü Prof. Hüdaverdi Adam, gözaltına alınıp salındıktan kısa bir süre sonra, Düzce’de yolun kenarında beklerken ticari taksinin çarpması sonucu vefat etti. Önemli konu ise; Hüdaverdi Adam’ın tabutunun üstüne atılan atkıda düğünümüze hoş geldin yazısı ile gömüldü. Bu şaibeli ölümün de FETÖ ile ilişkisi araştırılmalıdır.

Hrant Dink, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Hablemitoğlu cinayetleri gibi yıllarca üstü örtülüp, daha sonra dosyasının açıldığı gibi tekrar FETO’nun parmağının ve izlerinin çıkabileceği hususunu da, şimdiden iyice araştırmak ve bu işin yine böyle bir şekilde FETO’nun organize etmiş olabileceği ihtimalini tespit edebilmek için, emniyet kriminal teşkilatının ve cinayet masasının, işin peşini bırakmayacağını umut ediyorum. 

Vefatının sene-i devriyesi itibariyle, rahmetli Kadir Demirel’in ve Hasan Karakaya kardeşimizin ruhlarına Fatihalar okuyarak, ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum ve inşallah karanlık noktalar varsa aydınlanacaktır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23