• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı

02 Ekim 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

FETÖ’nün yıllar öncesinden uyguladığı Türkiye içerisindeki yapılanması, 15 Temmuz sonrası yurtdışında da, aynı şekilde eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. 

Önce masum görüntülü küçük çocuklar için (ilkokul ve ortaokul seviyesindeki okullar, daha sonra yurtlar, üniversiteler ve hastaneler) işadamları dernekleri, Abant toplantıları ve Gazeteci Yazarlar Vakfı’nın faaliyetleri ile her görüşteki yurt içinden ve yurt dışından değişik dünya görüşündeki gazeteciler, yazarlar, değişik din mensupları ve isimleri öne çıkmış akademisyenler davet edilerek, Türkiye siyasetine ve yönetimine yön vermek üzere, FETÖ’nün konu başlıklarını tespit ettiği platformun, sonuç bildirgesi olarak çoğaltılıp, gazetecilere ve önde gelen siyasetçilere dağıtılıyor.

En son 36.’sının yapıldığı, Gazeteci Yazarlar Vakfının koordine ettiği açılış konuşmasını Beril Dedeoğlu’nun yaptığı, yüzlerce katılımcının da altına imza attığı 2016’daki Abant Platformunun sonuç bildirgesi ve katılımcıları sosyal medyada yer almaktadır. 

Katılımcıların pek çoğu yurtdışına kaçmış, Kırmızı Bültenle aranmaktadır. FETÖ’nün himayesi altında dünyanın değişik ülkelerinde, açılan üniversiteler, okullar ve holdingler de, görevlendirilerek adeta ödüllendirilmişlerdir. Daha önce FETÖ’nün Türkiye’de yapılandığı metotlarla, Türkiye’ye karşı karanlık lobilerden aldığı desteklerle, aynen oralarda da FETÖ’yü mayalamaktadırlar.

Ne hikmet ise, Abant toplantısının bazı katılımcılarına dokunulamamıştır. Hatta daha üst görevler verilerek, adeta ödüllendirilmişlerdir. FETO’nun bütün kurumlarınael atılarak kayyımlar tayin edilmiştir. Fakat bu kurumlar ehil olmayan yönetici kayyumlar tarafından zarara uğratılarak yönetilmiş, bazıları da değişik hukuki gerekçelerle, eski FETÖ’cü sahiplerine iade yoluna gidilmiştir. 

Bu uygulamalar tabanda FETÖ’cülere zeytin dalı mı uzatılıyor şeklinde yorumlanmıştır. FETÖ’cülere kendilerini yeniden tamir etme yolu açılmıştır

Bu metot ve bu gayret içerisinde çalışırlarken, diğer bir taraftan da, aynı metotla yurt dışında faaliyetlerini açık bir şekilde tam gaz devam ettiriyorlar. Türkçe Olimpiyatları tiyatrosuyla, Türkiye’deki siyasetçilerin ve pek çok kimsenin gözlerini yaşartacak sahtekârlıkla yaptıkları tiyatrolar, dünya çapında ilgi alaka görmüş ve alkışlar almıştı. 

Fakat daha sonra anlaşılan bu hile, adam kandırmak için yapılan bu güzel tiyatro, Tayyip Erdoğan’ın bu tiyatroyu sezip Türkiye’de yasaklamasından sonra, büyük bir inatla dünyanın değişik başkentlerin de, 10 kat daha büyük ve pahalı organizasyonlarla, görsel şölenler haline döndü ve dil, kültür şöleni adını alarak yoluna devam etti. ş ülkelerde uluslararası sempatizan ve taraftar topladı. Din ve kültürler arası diyalog zeminini oluşturarak, Türkiye’ye rağmen faaliyetlerine hız kazandırdı. 

En son Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında, FETO’nun Gazeteci Yazarlar Vakfı aynen BM organizasyonuymuş gibi, Türkiye aleyhinde karalama kampanyaları düzenleyerek, Erdoğan BM’deki konuşmalarıyla ülkemizi dünyaya anlatmaya çalışırken, FETÖ de, Amerika’da Türkiye’yi yerin dibine batıracak karalama kampanyalarına dehşet bir şekilde, aynen paralel bir BM yapılanması kopyalayarak, faaliyetlerine devam ediyor. 

Bu örgüt ABD yönetiminin kendisine tanıdığı demokratik rahatlık içerisinde, o kadar ileri gitti ki, Recep Tayyip Erdoğan’ın BM ziyareti sırasında, BM’nin bir konferansıymış gibi, bir etkinlik düzenledi ve Türkiye aleyhtarlığı yaptı. ÜstelikBM yapılanması gibi algılanması için kelime benzerliğini kullanarak, BM Genel Kurulunun İngilizce kısaltılmışı olan United National General Assembly adı altında gerçekleştirdi. 

Dünyamızı Dönüştürelim başlıklı programın organizatörü, Türkiye’de yasaklanan Gazeteci Yazarlar Vakfı tarafından organize edildi. 

Tayyip Erdoğan’ın BM’deki konuşmasına denk getirilen, FETÖ’nün BM paralel kopyası, eski Zaman gazetesi yazarlarından Abdülhamit Bilici’nin düzenlediği toplantıya, pek çok FETÖ üyelerinin katılımıyla, meşru bir zemin süsü verilerek, BM Güvenlik Kurulu’nun FETÖ’cü üyelerinin de katılımıyla yaptıkları konuşmalarda, Türkiye›yi karalamak üzere planladıkları bu organizasyon, örgütün Türkiye’ye ihanetlerinin devam ettiği açıklamalarıyla, dikkat çekti.

FETÖ’ye ait bu vakfın organize ettiği sahte ve paralel BM toplantısına, 14 ülkeden 15 sivil toplum örgüt üyelerinin gerçekleştirdikleri tespit edildi. Sahte BM kamuflajı altında isim benzerliği meydana getirerek, uluslararası bir sahtekârlıkla, hâlâ daha bu tip faaliyetlerini yürütüyorlar. El Ahram gazetesi yazarlarından Muhammed Emin El Masri’nin de, bu toplantıya katılmış olması, gözlerden kaçmadı.  

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde, Can Dündar’ın arkadaşı olan Adil Yiğit’in yapmış olduğu küstah protesto ile yıllarca PKK ve FETÖ’cü militanlarının sığındığı ve korunduğu yer olan Almanya’da, ikiyüzlülüğünü gösterdi. 

Hiçbir şekilde Batı dünyasından dost olmayacağını artık anlamamız gerekir. Uluslararası münasebetlerde dostluk aranmaz, milli çıkarlar ve mütekabiliyet üzerine davranılması hususu aranır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23