• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır

10 Ekim 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Batman’da askeri aracımıza, PKK’nın EYP ile kurduğu hain tuzak sonucunda, maalesef 8 askerimizi şehit vermiştik. Hasankeyf ilçesinde yol yapımı çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristler asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 1 astsubay, 7’si uzman çavuş şehit oldu. Kaçan teröristler için havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Başkanımız 8 askerimize karşılık, 800 teröristin öldürüleceğini söyledi.

Sınır ötesi yapmış olduğumuz Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı gibi stratejik öneme sahip Suriye içerisindeki hedeflere doğru yapılan gözetleme kuleleri ve 800 kilometre civarındaki beton duvarlar, jiletli teller saldırı ve terör hadiselerini Türkiye dışında karşılamak üzere, ciddi masraflar yapılarak, ağır silahlarımız, tanklarımız ve uçaklarımızla Suriye içinde devam ederek,Türkiye’nin huzurunu temin etmek üzere, en ağır silahlarla yapılan harp durumundayız. Türkiye topuyla, tankıyla, uçaklarıyla, silahlı ve silahsız İHA’ları ile PKK örgütünün kökünü kurutmak üzere mühimmat depolarını ve sığınaklarını sürekli bombaladı.

İnlerine girip Kandil, Avaşin, Basyan ve Sincar’ı onlara dar etti. Ülkemiz sakinleyen terör ortamından kurtulduğu için bir hayli rahatladı ve bu işin gittikçe kökünün kuruyacağına bir inanç hasıl oldu. 

Terör örgütü üst düzey elemanlarını kaybettiği için yeniden moral vermek üzere ve örgütün dağılmasını önlemek için Türkiye sınırları içerisinde, bu içimizi yakan eylemi planlı bir şekilde, meydan okurcasına yaptı. Fakat bu bela ve musibet aynı zamanda bize bir uyarı mahiyetinde idi. PKK örgütlerine 20 bine yakın TIR ile karşılıksız verdikleri ağır silahlarla, esas müttefiki PKK olduğunu açık açık gösterirken, diğer taraftan NATO ile 50 yıldan fazla stratejik ortak olduğumuzu söyleyen ABD, ikiyüzlülüğünü açıkça ortaya koymuştur. 

Geçen hafta Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada: Mümbiç’te icra edilecek müşterek devriyeye yönelik ortak eğitimlerin başlaması ile ilgili, çalışmalar devam etmektedir, açıklaması yapılmıştı. Açıklamanın devamında, ABD silahlı kuvvetlerinden eğitime katılacak ilk grup personel, bugün Türkiye’ye intikal etmiştir denildi. Çavuşoğlu Münbiç’ten YPG’nin tamamen çıkarılma zamanı geldi dedi. Bu tiyatroyu aslında anlamak ve çözmek çok zor. 

ABD ile birlikte, ABD’ye karşı nasıl mücadele edilebilir ki? Bu kafa karışıklığından dış işlerimiz ve hükümetimiz, bu konuyla ilgili halka bir izah getirerek, ikna etmesi lazım.

Halkın anlayamadığı bu karmaşık ifadeler bütün bu apaçık ihanetlere rağmen, hâlâ daha ABD ile iç içe hareket etmemiz, bu tuzağın içerisinde, pisliğin içerisinde, pisliğe karşı bir mücadele şeklinde nasıl olabilir ki? 

FETÖ mücadelesinde de, aynen FETO’nun iltisaklı kripto adamlarını alıp önemli yerlere koymak ve tıpkı ABD ile yapılan devriye harekatıyla PKK mücadelesi gibi bu iç içe geçmiş tiyatroların oynanması, halkımızın anlayabildiği ve içine sindirdiği bir konu değildir.  Bir taraftan Almanya ve Hollanda’nın, Türkiye’de darbe yapanın FETÖ olduğunu iddia edip terör örgütü listesine koymasını isterken, diğer taraftan darbeci Mehmet Dişli’nin kardeşi olan Şaban Dişli’nin büyükelçi olarak Lahey’e atanması, hem Türkiye’de hem de Hollanda nezdinde, kafaları karıştırmıştır. 

Devlet yönetiminde, istikrar çok önemlidir. Aynı anda, bir yeşil, bir kırmızı, bir gaz, bir fren arabayı devirir, yolcuları ürkütür.

Net ve anlaşılabilir politikalarla AK Parti, 16 yılda kazandığı bu itibarı perçinlemeli, şüpheli ve karmaşık uygulamaları ret etmelidir. Ülkemizin bin bir zorlukla ve mücadelelerle geldiği bu istikrar ve koalisyonsuz dönemde, daha inandırıcı ve güvenli kadrolar ve politikalarla hız artırarak, yoluna devam edebilmesi çok önemlidir. 4 defa Başbakanlık, 5 de Cumhurbaşkanlığı, son olarak da, Türkiye’de ilk defa Başkanlık makamını ve mevkiini milletimiz, Ak Parti’ye ve Sayın Tayyip Erdoğan’a bütün zorlukları aşarak kazandırmıştır ve bütün sorumluluğu kendisine vermiştir. Artık yapılacak işler için hiçbir mazeret kalmamış, haklı olarak milletimizin Başkanlık dönemiyle beraber, beklenti çıtası çok yükselmiştir. Tekrar pardon deme lüksü kalmamıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23