• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Soykırımcı Amerika dünyayı aptal mı zannediyor!!!

06 Mart 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Dünyada en büyük soykırım suçlusu, Amerika’dır. 70.000 Kızılderiliyi gözünü kırpmadan öldüren, 65 milyon bizon öküzünü sadece derilerini almak ve Kızılderilileri açlıktan ölüme mahkûm etmek için, Hıristiyanlaştırmak bahanesi ile yok eden bir inanç sistemi ile dünyada eşi görülmedik, katliamlar ve sömürüyü yapmıştır.

Kendisini demokrasi havarisi diye tanıtırken, her inancı da terörist olarak itham ediyor. Günümüzde bütün dünya coğrafyasında, özellikle İslam Aleminde Okyanus ötesinden gelip, dünyaya nizam, medeniyet ve özgürlük sloganları ile katliamlarını tekrar tekrar yapmaya devam ediyor. 

Irak’ta, Afganistan’da, şimdi de Suriye’de kurduğu terör örgütleri ile  katliam ve soykırımlarına, bütün dünyanın gözünün içine baka baka devam ediyor ve kimse ona dur diyemiyor. 

Kuruluşunda ABD’nin resmi devlet politikası olan Kızılderili soykırımı, Nazi Almanya’sında Yahudilere karşı uygulanandan daha büyük bir soykırımdır. ABD’nin resmi makamları, Kızılderililerin kellesi başına, 5 dolar ödediği kayıtlara geçmiştir. İspanyol tarihçi ve papaz Bartolome geçmişte devlete ait binaların bodrumları, Kızılderili kafatasları ile dolmuş taşmış, ilk biyolojik silahı Kızılderililer üzerinde uygulanmıştır. Sürgüne gönderilen Kızılderililere, yardım olarak dağıtılan battaniyelere, çiçek mikrobu bulaştırılarak onlara dağıtılmıştı, çok sayıda Kızılderilinin toplu halde öldürülmesi sağlanmıştı. (Bu katliamları, bütün nesli son ferdine kadar yok etmedikten sonra, buna soykırım denemez diyerek, böyle inanılmaz bir müdafaa yolunu tutturmuşlardı.

Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb’un günlüğünde şöyle anlatılmaktadır. 

Kızılderililer ateşli keskin silahları ilk kez gören, kötülüğü tanımayan ve hiçbir silahı olmayan ilkel bir ulustur. O tarihlerde dünya nüfusunun beşte biri Kızılderili idi. Ancak bugün soykırımlarla yok denecek seviyeye geldi. 

ABD’nin kurucusu olan George Washington’un sözleri, bu soykırım tezini doğruluyor. 

Vahşi kurtlara benzeyen Kızılderililer için diyor ki: Bu hayvanların tamamen imha edilmesi gerekiyor, sonuçta öyle de oldu. 

ABD’nin bir diğer başkanı Teodor Ruzvelt ondan geri kalmıyordu; Ben en iyi yerli, ölü yerlidir demek istemiyorum ama onda dokuzu öyledir diye konuşuyordu. İspanyollar ile başlayan ABD’deki soykırım dönemi, Portekizliler, Hollandalılar, İngilizler, Fransızlar, Belçikalılar, Almanlar ve İtalyanlar gibi birçok vahşi ve acımasız Avrupa devletlerinin iştirakiyle, sadece Amerika’da değil, dünyanın diğer bölgelerinde de günümüze kadar hâlâ devam etmiş ve etmektedir. 

Günümüzün insan hakları savunucusu rolü oynayan bu ülkelerin kanlı tarihleri, kasap önlüğü gibi boyunlarında takılı durmaktadır. Bu kanlı önlükleri ve kanlı bıçakları ile insanlıktan bahseden bu kasaplar, kendi geçmiş tarihlerine dönüp incelemeleri ve utanmalar gerekirken, Ermeni Soykırımı yalanını hâlâ bize dayatmaya çalışmaktadırlar. 

Bu vahşetin devamı olarak Atlantik köle ticareti yoluyla, Afrika kökenli 15 milyon insan daha öldürüldü. 16. yüzyıl gibi başlamış, 17 yüzyılda doruk noktasına ulaşmış ve 19. yüzyıla kadar devam etmiştir. Bu ticaretin temelindeki sebep, Avrupa ve yeni kıta olan Amerika’da oluşan ucuz işgücü ihtiyacı, sanayi devrimi ile birlikte hem tüketim, hem de üretimin çok artmış, arz talep dengesinin de kara kıtadan, özellikle Batı Afrika’dan getirilen insanlarla, köle ticareti ile sağlanması amaçlanmıştır. Köle gemilerine alınan her insandan dördü, kötü muamele dolayısıyla hastalıklardan öldüğü tahmin edilmektedir. 

Bu katliamlara ve soykırımlara açıkça dünya şahit olduğu halde, sadece 1915 olayları adı altında Ermeni soykırımını dayatıp gündeme tutarak, her yıl birer, ikişer Avrupa Birliği ülkelerinin ve ABD’nin, 45 eyaletinin de katılarak gündemde kalması devam ettiriliyor. 30 ülke ve 45 eyaletle Ermeni Soykırımı yalanını, Türkiye›ye karşı bir tazminat bahanesi olarak gündeme getirmek üzere, sigorta şirketleri ile anlaşma yoluyla, Ermenistan’a toprak talebini ileri bir tarihte önümüze sürebilirler. 

Fakat Azerbaycan Hocalı’da yaşananların soykırım olduğunu kabul eden ülkeler, Meksika, Pakistan, Macaristan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Peru, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği ve Honduras’tır. Ayrıca Türkiye Dışişleri İlişkiler Komisyonu kararındaki gibi, Hocalı’da yaşananlar insanlığa karşı suç ve katliam çerçevesinde değerlendiren sadece 9 ülke kararı bulunmaktadır. 

Ermeni iddialarını 1983’ten bu yana, 31 yılda 30’a yakın ülkenin ve Amerika’nın 47 eyaletinin tanımasına karşılık, Hocalı’da yaşananlar sadece 4 yılda, 9 ülke parlamentosunda karşılık bulmuştur. Saray Bosna’da olan facialarla ilgili ise, yaprak kıpırdamamaktadır.

Gerçeklerin araştırılması için elbette ki tarih arşivlerinin kapağının aralanması gerekir. Bizim arşivlerimiz bütün dünyaya açıktır. Bunların en önemlisi de, Ermenilerin ve Rusların arşivlerinin incelenmesidir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23