• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Seçimin galibi cumhur birliği olsa da FETÖ ve yandaşlarının mecliste olduğunu unutmamalıyız!!!

28 Haziran 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçim öncesi son konuşmasında, başkanlık sisteminin nasıl çalışacağını anlatırken, güneş ve etrafındaki gezegenler gibi sayısını 16’ya indirdiği bakanlıkları ve ofis sistemini şekil olarak ekranda göstermişti. 

Başkana bağlı olarak ana unsurlar eğitim, ekonomi, emniyet, milli güvenlik ve yargı olarak 5 ana unsuru saymıştı. Şu anda ilk ele alınacak husus, manevi yönden insan unsurunun Devleti yöneteceklerin kalitesi, manevi değerlere bağlılığı, ehliyetli kişiler olması, ihlas, istikamet, inkişaf hedeflerini gözeterek, seçilecek kimselerin göreve getirilmesi ön planda tercih sebebi olmalıdır. 

15. yüzyılda devlet adamlarına nasihat diye kitapları olan Kınalı Zade Ali Efendi’nin, devlet adamlarına nasihat kitabında şu paragraflar yer almaktadır. 

İstikrarlı bir devletin kurulması ve devamı için devlet İdaresi ve siyasette bir bütün olarak ahlaki ilkeler esas olarak ele alınmalıdır. 

İnsanın yaratılışı gereği iyi olduğunu, ancak bunu muhafaza etmesi gerektiğini düşünen Kınalı Zade, yine insanın doğası gereği sosyal olduğunu düşünür. Bu görüş bilindiği üzere batılı Feylosofların geliştirdiği devlet düşüncesinde de yer alır. Bu görüşü göre insan, doğası gereği sosyal bir varlıktır. Çünkü rasyonel yani aklını kullanan ve bunun sonucu olarak toplumun içinde yaşamanın daha faydalı olduğunu anlayan bir varlıktır. Buna bağlı olarak insanlar kötülükten kaçınmak için değil, daha fazla fayda elde etmek için Devleti kurarlar. 

İnsanların bir arada yaşaması ile bazı sorunlar da ortaya çıkar ve bu sorunları gidermenin iki yolu vardır. 

Birisi: adaletin gerektirdiği kanunlar, diğeri de sevgidir. Fakat adaletin toplumda düzenin sağlanması için sevgiden daha genel ve herkese hitap eden bir yol olduğunun gerekliliği unutulmamalıdır

Kınalı Zade’nin yorumuna göre; Toplumu insanların kalplerini ve nefislerini Allah inancı ile dolu olduğu fiillerinde de, Adalet yolunda olduğu toplum olarak tanımlamış olmasına rağmen, devlet nizamının devamının yani istikrarın ancak ve ancak adaletle sağlanabileceğini vurgular.

Bugün ülkemizde gerçekten pek çok Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini kıskandıracak derecede büyük gelişmeler, büyüme hızında fevkalade yükselişleri gördük. Olağanüstü yapılaşmalar, her türlü gelişmeler seçim öncesi propagandalar da anlatıldığı gibi herkesi hayran bırakan görüntülerle Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinde de hayranlık ve takdir uyandırdık.

Şimdi beklenen şey, insan kalitesinin ve eğitiminin, İslam ahlakının ve kültürünün uygulamada yeni nesiller üzerinde teknik ve teknoloji ile beraber, ülkemizde ve dünyada örnek olacak kişileri ortaya çıkarılabilmesidir.

Zira uçak bizden, pilot FETÖ’den olursa, tanklar, helikopterler, yollar, hızlı trenler bizden olsa da, kullananlar FETÖ’den ve FETÖ düşüncesindeki zihniyetten olursa, yapılan işlerin hiçbir hayrını göremeyiz. 

Devletimiz çok hızlı bir şekilde insana yatırım yapmalı, adaleti öne çıkararak FETÖ’nün her türlü entrikalarını süzgeçten geçirerek, bütün değişimlerine, şekil bozukluklarına, pervane gibi dönmelerine ve sinsi hesaplarına rağmen, onları tek tek cımbızla ayıklayıp, bünyeden uzaklaştırmalıyız. 

Eğitim sistemimizi 1. Sırada ele alacağını söyleyen Cumhurbaşkanımızın, özellikle bulunduğu üniversite ve eğitim sistemi içerisindeki uzmanlarla görüşerek, onların tavsiyelerini alıp, kesin raporlar isteyerek yanlışları ve hainleri diskalifiye etmesi gerekir. 

Şu anda yapılacak 1. Derecede iş, uzmanların ve Akil Adamların vereceği raporlarla FETÖ ayıklaması bütün kurumlarda ilk iş olmalıdır. Yeni yetişecek nesillerimizin FETÖ’nün kanser hücreleri gibi ele geçirmesinin önü alınmalı ve saklandığı noktalar yok edilerek, peşlerine düşmektir.

Yurtdışında yeni odak noktaları kurarak, yeni saldırı planları hazırlayanların, bu yeni elde etmiş olduğumuz istikrarlı dönemi ve sistemi nasıl yok edeceklerini, peşimizi bırakmayacaklarını asla unutmamamız gerekir. 

Çünkü kıyamete kadar İnsi ve Cinni Şeytanların mücadelesinin olacağını, gece ile gündüzün, iyi ile kötünün sürekli çarpışacağını Yüce Rabbimiz bize açıkça bildiriyor. 

Kur’an-ı Kerim’i bile okurken, her okuduğumuzda ele aldığımızda Euzu Besmele çekerek şeytanın şerrinden uyanıklığa davet eden bir dinin mensuplarıyız. Kur’an’ı elimize aldığımız ana kadar dahi, peşimizi bırakmayan İnsi ve Cinni şeytanların var olduğunu düşünen bir toplum olmamız için, Euzu Besmeleye davet ediliyoruz. Öyleyse peşimizi bırakmayacak olan İnsi ve Cinni şeytanların, sürekli bizi takip ettiğini ve bize karşı entrikalarının süreceğini unutmamalıyız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23