• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün yurtdışı medya ve silahlı örgüt faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekir!!!

19 Temmuz 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

15 Temmuz darbesinden sonra, FETÖ’nün yurtdışına kaçan özellikle Balkanlar ve Gürcistan üzerinden elemanlarını rütbesine ve mesleğine göre değerlendirmek üzere, özellikle subay, polis, savcı, hakim, işadamı ve yönetici statüsündeki kişileri görevlerine uygun işlerde çalışacakları iş zeminleri önceden hazırlamıştır. 

Bir kısmı Medya faaliyetleri ile yurtdışı ajanslar ve lobiler ile çalışırken, bir kısım asker kökenli olanlarda yurtdışında silahlı örgütler kurarak, özellikle Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu’da hazırladıkları kadroları savaş içerisinde yaşayan Suriye’de, DAEŞ, PKK ve BOKOHARAM üyelerini planlı bir şekilde yönetmek üzere, askeri yapılanma ve silahlı güç halinde eğitmektedirler. 

FETÖ’ye mali destek veren Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği’nin üyesi Serhat Bayoğlu ile SATBA’nın eski başkanı kardeşi Vuslat Bayoğlu’nun, ülkedeki bir silah fabrikasını satın aldığı ortaya çıktı. MİLKOR adındaki firmanın silahlı zırhlı araçtan bomba atara, mayından uzun namlulu silahlara hatta elektronik savaş sistemleri bile üreten fabrikanın satış ağında terör örgütü PKK ve DEAŞ’ın faaliyet gösterdiği ülkeler de bulunuyor. İstihbarat kaynakları, FETÖ’nün bu fabrikada üreteceği silahları yasadışı yollarla PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine aktaracağını değerlendiriyor. 

Silah fabrikasının şaibeli şekilde satışı Güney Afrika’yı karıştırdı. Gündem olan konuyla ilgili eski Adalet Bakanı ve ülkedeki silah firmalarının kontrolünü sağlayan ‘Ulusal Konvansiyonel Silahlar Kontrol Komitesi–NCACC) Başkanı Jeff Radebe, FETÖ’cülerin silah firmasını satın aldıklarından haberleri olmadığını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti. Radebe, Pretoria şehrinde bulunan MİLKOR Zırhlı Araçlar firmasının ayrıca NCACC’ye kayıtlı olmadığını da açıkladı. Ulusal Yargılama Otoritesi Sözcüsü Luvuyo Mfaku, firmanın müfettişler tarafından soruşturulmaya başlandığını açıkladı. 

Fabrikanın dünyanın birçok noktasında, çatışmaların ve terörün kol gezdiği bölgelere de satış yapan MİLKOR firmasının aralarında DEAŞ ve PKK’nın bulunduğu terör örgütlerinin yuvalandığı Somali, Irak, Mali ve Nijerya’ya silah satışı yaptığı ortaya çıktı. 

(Kaynak: AKŞAM gazetesi yazarı  BÜLENT ŞANLIKAN)

Ayrıca Makedonya’daki Burç eğitim zincirleri 15 Temmuz’dan sonra İngiliz ve Amerikalı alıcılara satılmıştır. İstihbarat örgütlerinin kontrolünde olan FETÖ’nün suikast timleri, Makedonya’da 60 dönüm çiftlik satın almıştır. Bu çiftlikte Türkiye’den kaçan eski SAT ve SAS’lar tarafından Kürdistan Özgürlük Şahinleri, Kürtçe Trbyzen, Azadiye Kürdistan timlerinin firarileri ve Kosova Kurtuluş ordusu paralı askerleri eğitilmektedir. 

Kardeş ve dost olarak gördüğümüz Makedonya hükümeti 14.12.2012’de, yabancı yatırımı teşvik amacıyla 40 bin Euro’luk gayrimenkul alan yabancılara bir yıllık oturum izni, 400 bin Euro değerinde yatırım yapana da, vatandaşlık vereceğini açıklamasından sonra, dönemin Makedonya Başbakanı Türk şirketlerini ülkesine davet etmiş, Türk işadamlarına inanılmaz teşvikler hazırlamıştır. Gelir vergisi oranı 0 ve işadamlarına metrekaresi 1 Euro’dan arsa alabileceklerini teşvik etmiştir. 

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, Balkan ülkelerinde terör örgütü FETÖ’nün tahliyelerinde herhangi bir aksamanın olmadığı ortada. Türkiye’nin Balkan ülkelerine yönelik taleplerini ve stratejilerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu ülkelerde FETÖ ile mücadele de gereken hassasiyeti göstermeyen personelin, geri çekilmesi ve FETÖ ile mücadele edebilecek inanç ve kabiliyette yeni personellerin, burada ivedilikle istihdam edilmesi gerekiyor.

Özellikle insan yetiştirmek ve Türkiye’yi tanıtarak, Türkiye›ye ve Türk insanına dost kılmak gayesi ile kurulan Maarif Vakfı’nın, şimdiye kadar Balkan ülkelerinde kayda değer bir faaliyetinin olmaması çok önemli

FETÖ’nün 3000 civarında Dünyanın değişik yerlerinde okulu olmasına karşılık, bugüne kadar Maarif Vakfı’nın eline geçen 100 civarında okul vardır. 17.6.2016’da yürürlüğe giren Türkiye Maarif Vakfı’nın amacı yurtdışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, Örgün, Yaygın, Eğitim Hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla, okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmaktır

Fakat bu fırsatları bugüne kadar kardeş ve dost ülkelerde FETÖ bu boşlukları kendi lehine değerlendirmiş, 300’e yakın üniversite ve 3.000 fazla okul ayrıca kültür lobileri ve kültür merkezleri açmış, kendi fikriyatını dünyaya yaymak üzere eleman yetiştirmede kullanmıştır.

Türkiye’de 200 civarındaki üniversitelerimiz de, Maarif Vakfı bünyesinde ve Dışişleri Bakanlığı bünyesinde emniyet, yargı ve mülkiye içerisinde, FETÖ’ye karşı çalışabilecek din, kültür ve eğitim ataşeleri olabilecek şekilde, elemanların üniversitelerimizde tamamen farklı kürsüler açarak, içerisinde yetiştirilmesi ve oralarda istihdam etmek üzere hazırlanması gerekir. Bu hususu YÖK başkanına bizzat teklif etmiştim.

Batı’da Gürcistan ve Doğu’da Balkanlarda, Kuzey’de Ukrayna ve diğer ülkelere vizesiz giriş çıkış yapılan bu ülkelerde, FETÖ yapılanmasının en güçlü yerler olduğu açıkça görülecektir. Buralardan Avrupa ve Amerika’ya giriş çıkışlar, FETÖ üyeleri tarafından rahatlıkla yapılmaktadır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23