• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’cüleri kamudan atmakla, FETÖ bitti denilemez

29 Mart 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

17/25 Aralık ve 15 Temmuz 2016 darbe hareketinden sonra FETÖ ile ilgili pek çok itirafçılar ve mücadele ettiğini söyleyen kişiler ortaya çıktı ve televizyonlarda boy gösterdiler. 

FETÖ’nün ne denli bir ihanet şebekesi olduğunu anlatmaya başladılar. Fakat bunların pek çoğu kendisini bu suça ortak olmadığını ve bundan kurtulmak üzere tribünlere oynayan, aslında FETÖ’nün ekmeğini yemiş, dizinin dibinde oturmuş, diğer bir kısmı da onun büyüsüne kapılmış, tuzaklarını sezememiş kimselerdi. 

1998’den sonra FETÖ’nün ABD’ye gidip yerleşmesi ve FETÖ’nün açıkça ABD istihbaratı ile iç içe olduğu dönemden itibaren, mücadeleye başlamamda hiçbir şekliyle benimle irtibata geçmeyenler, 2001 yılında FETÖ’nün talimatı ile 30 yıllık evliliğimin yıkıldığını, 6 çocuğumun FETÖ tarafından elimden alındığını ve kullanıldığını bildikleri halde, bana destek olarak mücadeleye yardım etmeyenler, birden bire FETÖ ile mücadele kahramanı kesildiler. 

2001’de 30 yıllık evliliğimi ve 6 çocuğumu FETO’cu yaparak elimden alındığını bildikleri halde, bu zalimliğe karşı çıkmayanlar, kulağını tıkayıp, gözünü kapatanlar, 2002 yılından itibaren de, yüzden fazla yaptığım televizyon programları ve Türkiye’deki bütün dergi ve gazetelerde yaptığım röportajları bildikleri halde, FETO’ya toz kondurmadılar.

2002’den itibaren FETÖ bütün gücüyle üzerime çullandı. FETÖ’nün en güçlü olduğu dönemde, ben de yüzlercesi hakkında suç duyurusunda bulundum. 200’ün üstünde imam konumunda, 500’e yakın FETÖ’nün abla ve ağabey konumunda olanların isimlerini vererek, örgütün durdurulması için ilgililere açıklamalar yaptım. 

En son 23/3/2018 tarihli mahkemenin 527 sanıklı duruşmaya tanık olarak katıldım. Fakat ne enteresandır daha önce Ankara’daki çatı davasında ve diğer davalarda tanık olarak katıldığım duruşmalarda, medyanın ve siyasilerin hiçbir desteği ve katılımı olmadı. Bu duruşmada da öyle oldu. Hiçbir medya mensubu, hiçbir iktidar ve muhalefet milletvekili, bu kadar önemli 527 sanıklı FETÖ davasını merak etmedi ve katılmadı. 

Adeta FETÖ davası artık gündemden düştü ve FETÖ davası bitti ve kapandı gibi bir ilgisizlik var. Her türlü mücadelede en büyük gaflet, düşmanının gücünü, stratejisini bilmemek ve takip etmemektir. Devlet sadece bildiğimiz klasik yargılama sistemleri ile FETÖ ile mücadeleyi yeterli görüyor. 

FETÖ ile mücadelenin hangi safhada olduğu ile ilgilenilmiyor, medya da bu konuda çok ciddi bir takip içerisinde değil. FETÖ’nün hikâyelerini dinleyip, geçmişte olanları yeni bir şeymiş gibi anlatan pek çok gazeteci, olayı kısa başlıklar halinde anlatıyor. 

Siyasiler ise: Bu konuyla hemen hemen hiç ilgilenmiyorlar veya ilgilenmek istemiyorlar. Hâlbuki sadece mahkeme kayıtlarındaki duruşma tutanaklarını incelemiş olsalardı, belki FETÖ hakkında 10 kitap okumuş kadar bilgi sahibi olabilirlerdi. 

Eskiden araştırmacı gazetecilik yapanlar, şimdi artık kulaktan dolma klasik hikâyeler ile Türkiye’nin en önemli gerçeği olan FETÖ ve darbe meselesi ile hiç derinlemesine, inceleme ihtiyacını duymuyorlar. Hatta bazı siyasiler ve bürokratlar, kurumlarında hiç FETÖ’cü kalmadığını ve bu işin tamamen bittiğini söyleyebiliyorlar. 

22 sayfalık ifadem tek başına bir kitap olabilecek kadar önemli bilgiler ile doludur ve bu bahsi geçen 527 kişi, Türkiye’nin içinde ve dışında en üst düzey önemli FETÖ’nün beyin takımı, hatta ihanet takımından olanların en üst takımıdır. 

Türkiye gündemi o kadar hızlı değişiyor ki, en önemli olaylar bir hafta içerisinde gündemden düşüyor. Adil Öksüz ne oldu? Profesör Şerif Ali Tekalan Teksas’ta en büyük üniversitenin rektörü. Harun Tokak İsrail imamı olarak İsrail’de? Mustafa Özcan örgütün bütün mali kaynaklarının yöneticisi ve bütün bilgi birikimi ve bilgi kaynağının da kasası olan Mustafa Özcan, şu anda ABD’de. 

Kaynak Holding’in, Samanyolu televizyonu ve Zaman Gazetesi’nin genel müdürlüğünü yapan Naci Tosun, Güney Afrika’da adresi, bürosu, ofisi, yeri belli. 

Geçen hafta tanık olarak duruşmasında bulunduğum Hüseyin Kaptan Kın ve ailesi FETÖ’nün en önemli kuryeleri ve ilk çekirdek kadrodaki şemada isimleri geçen kişi. Mutlaka araştırılması ve yakalanması gereken Mehmet Ali Şengül ve Abdullah Aymaz, Avrupa ülkelerinde örgütü tetikleyen ve yöneten baş imamlar. İsmail Büyükçelebi FETÖ’nün yanında, Prof. Suat Yıldırım ile birlikte ABD’nin yöneticileri.

Yargıtay imamı ve polis akademisi öğretim üyesi Osman Karakuş Kırgızistan’da, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Önder Aytaç, Prof. Ali Yurtsever, Barbaros Kocakurt, FETÖ’nün yanında kalan Cevdet Türkyolu ve Ahmet Kurucan ABD’de FETÖ’nün yanında kalan ve yeğenleri ile evli olan damatlar, en üst düzey yönetici. Daha bunlar gibi Orta ve Güney Amerika’da, Afrika’da FETÖ’nün adına en yetkili imamlar olarak, 300 civarında gezen ağabeyler, adresleri belli olduğu halde kırmızı bülten çıkarılarak bu ülkelerden istenilmelidir. Sadece bunlar için ayrı bir ünite kurulmalıdır.

FETÖ teşkilatının katalog evlilikler ile, aile boyu yapmış olduğu örgüt faaliyetlerinin takibini anlatmak üzere, stratejik evlilikler diye yazdığım köşe yazılarımda detayları bulunan bu çalışmalar, hiçbir örgütte görülmeyen bir çalışma metodudur.

Daha önce yazdığım Şerif Ali Tekalan, Suriye başkanı Esad’ın en büyük destekçisi iş adamı Hassem Akkad’ın kızı Şerif ALİ TEKALAN’ın oğlu Tarık Tekalan ile evlendirildi, kızı Hümeyra Tekalan Toman hakkında 15 yıl hapis istemiyle FETÖ’ye üye olmaktan dava açıldı. Adil Öksüz’ün geçen hafta yakalanan baldızı ve yurt dışına kaçmış örgüt üyelerinin hemen hemen hepsinin, Türkiye’deki yakınlarının örgüt üyesi olduğunun tespit edilmesi, Mustafa Özcan’ın oğlu örgütün talimatlarını devam ettirirken yakalandı.

Bu örgütün örümcek ağı gibi bütün ülkeyi sardıkları düşünülerek, mercek altına alıp, ona göre incelenmesi gerekir.

Yoksa kamu kurumlarından atmış olmakla, örgütün bitirilmiş olduğunu ilan etmek, örgüt hakkında hiçbir bilginin ve metodun olmadığını ilan etmek demektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23