• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ mücadelesindeki eksikliklerimiz!!!

23 Mayıs 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün yapmış olduğu darbe sonrası, hemen hemen 2 yıl geçmiş olmasına rağmen, kripto yapılanması askeriyede, yargıda, üniversitelerde, değişik bakanlık çalışanlarında, muvazzaflar arasında hız kesmeden devam etmekte ve varlığını sürdürmekte olduğu görülmektedir. İki yıldır sürekli yapılan operasyonlar hiçbir caydırıcılık ve hiçbir beklenen neticeyi hasıl edememiştir. 

Niçin şu anda muvazzaf olan görev başında sinsi bir şekilde kılık değiştire değiştire varlığını devam ettiren bu hayalet yapılanma varlığını korumaktadır. TSK içerisinde kripto yapılanmaya yönelik soruşturmalar devam ediyor. En son İzmir merkezli 15 ilde FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda kripto yapılanmasına yönelik operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 96 kişiden 81’i yeniden gözaltına alındı. 1 albay, 1 binbaşı, 5 yüzbaşı, 4 üsteğmen, 80 astsubay gözaltına alındı. 

Diğer illerde ise; yapılan operasyonlarda generallerin bulunduğu kırmızı kitaba girmiş olan bu yapılanmanın, Kahramanmaraş merkezli 9 ilde, yine TSK içerisinde aktif görev yapan kripto yapılanmasına yönelik 10 muvazzaf subay, Malatya’da FETÖ ile irtibatlı olan 7 astsubay, 2 okul öğretmeni, 1 muhasebeci, 1 üniversite öğrencisi olmak üzere, yine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca kanun hükmündeki kararname ile faaliyetine son verilen bir dershanenin eski yöneticisi ve çalışanları 93 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve 48’inin Ankara’da, 41’inin diğer illerde olduğu tespit edildi. 

Afyon’da gaybubet evlerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, kadınların dahi örgüt elemanlarına sahte kimlik üretecek 9 aparat ile yakalanması, 70 bin dolara yakın para ile yurt dışına çıkacaklara destek sağlaması ve sırıtarak poz vermeleri, ne kadar küstah ve arsız olduklarını, kesinlikle merhamete ve acımaya layık olmadıklarını açıkça gösteriyor.

Bakanlık bünyesinde ise: Hemen hemen bütün bakanlıklarda şu anda aktif görevli olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, mühendisler, müşavirler, üst düzey yöneticiler, 32 şüpheliden 26’sı cezaevine gönderildi. İzmir Foça ilçesinden Zodyak botla Yunanistan’a kaçmak isterken RTÜK’ten ihraç edilen bir üye yakalandı. Kapatılan Fatih Üniversitesinden ve Kaynak Holding’in danışmanı Özkan İ’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yakalandı. Aliağa Adliyesine sevk edilen zanlılar, silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmaktan tutuklandı. 

Çeşitli kurumlardan farklı ünitelerden, her seviyede insanın bir araya gelebildiği ve aralarında böyle bir network oluşturabildiği bir yapılanma, dünyada eşi emsali olmayan bir örnektir. 

Demek oluyor ki; mualecede ve müdahalede bir eksiklik var. Esas üzerinde durulması ve araştırılması gereken konu budur. Örgüte yapılan pek çok operasyona rağmen, 2 senelik bu sürede örgüt hız kesmeden faaliyetlerini yer altına inip, değişik sistemlerle devam ettiriyor, bunun sebebini bulmak lazım. Devletin açtığı yeni kadrolara, alt tarafta hazırlanmış yedekte bekleyen FETÖ elemanları deşifre olmamış olduğu için, her kuruma tekrar atılanların yerine 2-3 katı müracaat ederek sızmaya ve girmeye devam ediyor. (Şu anda yeni açılan yargıya 14.700 personel alınacak.)

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ten başlayarak, bütün üniversitelerde FETÖ’cü rektörler ve öğretim üyeleri tarafından FETÖ elemanlarını gaybubet evlerinde şekillendirerek, aynı hedeflere yönlendirmesi, boşalan kadroların yeniden FETÖ tarafından şekillendirmesi, aynı hedeflere yönlendirilmesi, boşalan kadroların yeniden FETÖ elemanları tarafından doldurulması, hiçbir şekilde FETÖ’nün tüketilmesine ve bitirilmesine imkân tanımıyor.

Üniversitelerin teker teker başta öğretim üyeleri ve rektörler olmak üzere, YÖK üyelerinden başlayarak, bütün kurumdakilerin hepsinin kanserli bir organ gibi kesilip atılması, % 100 FETÖ’ye bulaşmamış iltisaklı ve irtibatı hiç olmamış, şüphe bile edilmeyen, tamamen vatanperver, adaletli, hakkaniyetli, işinin ehli olan namuslu insanlar tarafından bir çatı kurularak, sıfır kilometre bir YÖK ile bu kurumun ıslah edilmesi gerekmektedir. 

Buralardaki kangren olmuş unsurların aynı makamlarda ve mevkilerde kaldığı sürece, yetiştirdikleri FETÖ felsefesi ve FETÖ düşüncesindeki elemanlar, yine boşalan kadroları işgal edeceklerdir. Ümit ediyoruz ki, 24 Haziran seçimlerinden sonra, işin ilk başlangıç noktası Milli Eğitim, YÖK ve üniversiteler olacak olmasıdır.

MİT, Genelkurmay ve askeriyenin bütün kuvvetlerine sızabilecek kadar profesyonelleşmiş olan bu yapı, yargıyı dahi ele geçirecek kadar becerikli olması gösteriyor ki, özellikle seçim arefesinde AK Parti il ilçe teşkilatları ve yönetimine de sızmak için her türlü metodu kullanacaklardır. Listelerin yapılmasında, görev dağılımında bu kişilerin iğne deliğinden geçirilecek şekilde dikkatli seçilmesi ve takibe alınması gerekir. Yoksa yapılan bütün tasfiyeler ve operasyonlar hiçbir işe yaramayacaktır. Her sabah herkesin kalktığı zaman televizyonlarda ilk duyduğu haber, Türkiye›nin bütün illerinde yüzlerce, binlerce FETÖ elemanlarına yapılan operasyon haberleridir.

Görülüyor ki yapılan bu operasyonlarla, bu hayalet örgütten bir tüy bile koparılamamıştır. 

Bu kadar uzun süre yani 2 seneye yakın bir zaman içerisinde, örgütün hâlâ çökmeyip ayakta durabilmiş olması, örgüt elemanlarına bir umut, bir cesaret, bir cüretkârlık kazandırmış ve mücadele caydırıcılığını yitirmiştir. Devletin cezalarının caydırıcı olmadığı görülmüştür.

Bu mücadelenin seçimden sonra, Cumhurbaşkanımıza doğrudan bağlı özel bir karargâh tarafından ele alınarak, akil adamlar ve ak saçlılar tarafından takip edilmesi ile devam ettirilmelidir.

Bil illeti, kıl sonra müdavata tasaddi, 

Her merhemi, her yareye, derman mı sanırsın? (ZİYA PAŞA

Önce hastalığın ne olduğunu bil, sonra tedaviye başla,

Her merhemi her yaraya merhem olur mu sanıyorsun?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23