• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETO, 20. asrın sahabelerini değil, yüzbinlerce Heimetlos yetiştirdi

14 Mart 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Tanıklık yaptığım bir mahkemede, hakim bana sordu: FETO hâlâ üniversite bitirmiş pek çok mevki makam sahibi insanları etrafında nasıl tutmaya devam edebiliyor?

İlk yıllarda Kestane Pazarı vaazlarından başlayarak, yıllarca  İslam tarihinden, Sahabe-i Kiram’ın hayatından, Peygamber Efendimizin yaşantısından kesitler sunarak, genç ve İslam’dan bir haber cemaatine sahabe gibi olma hayalleri kurdurarak, etrafında topladı. Onları Kur’an’ın anlaşılmasına yönlendirecek açıklamalardan bahsetmedi.

Bugün de hâlâ daha Asr-ı Saadet’in temsilcileri, 2. sahabeler nesli olarak onlara mevkiler ve makamlar, peygamberlere komşu olacak kişiler olarak, vaatlerde bulunmaktadır. 

Bu FETO’nun mübalağalı ütopyasına karşı, ilahiyatçı, akademisyen hocalarımızın, o günden bugüne hâlâ daha FETO’nun bu kurnazlığının farkına varıp da, FETO’nun bu tuzağını bozmak üzere, Asr-ı Saadet’in sahabelerinin niyetlerini, kahramanlıklarını ve İRŞAD-TEBLİĞ metotlarını anlatmayıp, insanlarımızın gerçek İslam’ı anlamaları için herhangi bir çalışma yapmak yerine, İslam’ın ruhuna ve inanç yapısına yönelik olmayan, fıkhi konuları öne çıkararak, suni tartışmalar yaparak, onları oyalamaktadırlar. (Kadının evlenme yaşı, müftülerin nikâh kıyması, eşine anam bacım dediği için boşanıyor sayılması gibi)

İnsanların vatanını, milletini, kimliğini, kişiliğini soyunu, nesebini ve geleceğini satıp yozlaştırmaya HİCRET ve İRŞAD deyip, dünyanın dört bir tarafına savurmaya, tohum saçma, her yere İslam’ın ve Hz. Resulullah’ın bayrağını götürme yalanı ile kandırıp, beyinlerini, kalplerini uyuşturan FETÖ haini ne ilahiyatçılarımızın, Diyanet teşkilatımızın ve akademisyen hocalarımızın önce dur demesi, sonra da HİCRET, İRŞAD ve TEBLİĞ’in ne olduğunu anlatıp, FETO’nun tuzağına düşmüş ve bundan sonra da aynı söylemlerle tuzağa düşülecek olan nesillere, İslam tarihindeki gerçek İRŞAD-TEBLİĞ ve HİCRET yapan Sahabe-i Kiram’ın niyetlerini ve hareketlerini, hicret etmenin de hangi şartlar altında ve nasıl olduğunu anlatması gerekir. 

İslam tarihini bilmeyen insanlara, İslam’ın teferruatına ait konularla ilgili tartışmaları gündeme getirip televizyon ekranlarını dolduranlar, İslam ve Kur’an’ın ruhunun anlaşılmasını bilmeyerek, gündemden uzaklaştırmış olmaktadırlar. Bu da FETO’nun ekmeğine yağ sürmektir.

Allah davasını ve Kur’an ayetlerini daha 1. asırda üç kıtaya yayan Sahabe-i Kiram, Kur’an’a ait ayetleri o kadar içten bir şekilde özümseyerek, iki büyük imparatorluğa ulaştırıp, medeniyetin hakikisini onlara sunmuş, ikinci, üçüncü, dördüncü asırda, astronomide, matematikte, tıpta, coğrafya gibi pek çok bilim dallarında da, Avrupa koyu karanlıktayken, onlara bile öncü olacak liderler yetiştirmiştir. 

10. asırda Harizmi: Cebir ilminin kurucusu kabul edilen matematikçi, astronom, coğrafyacı, fizikçi, tıpçı.

Tarih ve dinler tarihi başta olmak üzere, çeşitli alanlarda Biruni gibi. 

10-11. asrın Feylesofu İbn-i Sina gibi, mekanik alanında eser veren İslam bilgini, yine 12-13. yüzyılda El-Cezeri gibi, İslam felsefesinin metot terminolojisi ve problemler açısından temellendiren, bu gibi daha 10. yüzyılda İslam’ın ve Kur›an›ın öncülüğünde almış olduğu Nur’la, insanlığı nurlandırmış ve İslam’ın yüksek ilmi ve ahlakı ile yüce ilim adamları yetiştirmiştir. 

Orta çağ karanlığında yüzen kilise taassubu içerisinde kaybolmuş Batı, henüz daha insanı arenalarda köle olarak çarpıştırırken ve kullanırken, kadını insan sayalım mı? Kadının içinde cin vardır diye düşünülürken, İslam dünyası, Kur’an’dan aldığı bu Nur’u, Cihan’a açmış ve yaymıştır. 

İşte FETÖ bu ülkenin ekmeğini, havasını, suyunu ve eğitim sistemini kullanıp, yetişmiş olan eğitimli insanlarını ülkesine hizmet etmesi gereken bir zamanda, devletinin gemisinin dibini delmek ve kendi öz vatanına ve samimi Anadolu insanına ihanet ettirerek, kaçak insanlar durumuna düşürmüştür. 

(HEİMETLOS) Tabiri: Vatansızlık, yurtsuzluk, hiçbir devletle uyrukluk, vatandaşlık bağı olmayan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Artıkbu kişilerin bayrak, ırk, mezhep ve nesep anlayışı yoktur. 

Her milletin istihbaratı ile her milletin kilisesi ve havrası ile ortak hareket etmeye mecburdurlar. Korku ve saklanma içgüdüsü ile onların içerisinde kimliksiz ve kişiliksiz olarak yaşamak mecburiyetindedirler. 

Her ne kadar kendilerini HİZMET-İRŞAD ve TEBLİĞ olarak inandırsalar, Allah davasının tohumunu saçmak deseler de, kendi devletine ihanetinden dolayı kaçmak ve sıvışmak kesinlikle İRŞAD ve HİCRET değildir.

İslam âlimleri ve akademisyenler, onların vatansız, kimliksiz, kişiliksiz ve HEİMETLOS olduğunu anlatmaları gerekirdi. Bugün yüz binlerce kişi sahabe gibi olayım derken, HEİMETLOS olduğunu bilip üzülmeli ve sahabeler yurdu olan Anadolu’dan başka yerlere kaçmanın, vatanperverlik, dine hizmet, sahabe ruhu ve Allah davasının bayrağını dikmek olmadığının öz eleştirisini yapmalıdır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23