• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Başkan Tayyip Erdoğan, Trump’a ve dünyaya meydan okudu

07 Ağustos 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

2 yıldır casusluk suçlamasıyla cezaevinde yatan, İzmir’deki Diriliş Kilisesinin papazı Brunson, ayağına elektronik kelepçe takılarak ev hapsine çıkarıldı.  

Yargı sürecini devre dışı bırakarak tepeden inme bir baskıyla, doğrudan doğruya serbest bırakılmasını isteyen Trump, kovboy politikasıyla her istediğini yapabileceğini zannediyor. Bu hukuk tanımaz çılgın bunak sarı köpek, bütün dünya milletlerini kendi köleleri zannediyor. Kudüs’ü başşehir olarak tanıyıp, Tel Aviv’den büyükelçiliğini taşıması BM kararlarını dahi hiçe sayarak 172 ülkeden diplomatlar, ABD’nin kararını geri almasını 128 ülke olarak kabul etti. Buna rağmen tek başına aldığı kararı bütün ülkeleri karşısına alarak, bu orman kanununu kabul etti ve AB’deki 128 ülkenin hayır demesini hiçe saydı.

NATO’nun 1948 yılında kurulduğu günden itibaren, ortakları arasında en son 2017 yılında katılan Karadağ ile birlikte 29 üyesi vardır. Varşova Paktına karşı kurulan NATO üyesi ülkelerin birlikte karşılık vereceği ortak bir mücadele ile herhangi bir ülkeye yapılan saldırının, bütün ülkelere yapılmış gibi kabul edileceği, NATO’nun 14 maddelik sözleşmesinde imzalanmış ve kabul edilmiştir. 

Hâlbuki sahte bir manevrayla, bu ülkeleri koltuğunun altına alan ABD, kendisine Ortadoğu’da ve Uzakdoğu’da kullanmak üzere paralı askerler gibi kandırıp da, o ülkelerin içlerinde kurduğu üslerle, bu ülkelerde askerlerini ve silahlarını yerleştirip, başka ülkeleri kendi menfaati adına kullanmış, siyasi, ticari, ekonomik işlerine müdahale ederek, o ülkelerin iç işlerine müdahale edecek şekilde yönetim mekanizmaları, Gladio ve casusluk teşkilatları kurmuştur. NATO müttefiklerine de kendisinden silah almak üzere dayatmada bulunmuş ve o ülkenin kritik stratejik yerlerinde NATO üslerini kurmuştur. Türkiye’de resmi 28, resmi olmayan sayısı belli olmayan gizli üsleri de vardır.

ABD Başkanı serseri Trump, bunlar yetmiyormuş gibi 12 Temmuz 2018’de, NATO üyesi ülkelerin her yıl milli gelirinin % 2’den fazlasını NATO harcamaları için ayrılmasını dayatmıştır. Yani öldüreceği ve parçalayacağı milletlerin, öldürme masraflarını ve kefen paralarını da kendilerinden istemiştir. 

50 yıldır ABD’nin ortaklarına yaptığı bu dayatmalara ve ihanetlere rağmen, ortak bir tepki verilememiştir. NATO ve başındaki Amerika hiç kimseyi dinlemeden, hem NATO ülkelerini, hem BM kararlarını çiğnemiş ve dünyanın gözü önünde, FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerini kurup besleyerek, dünyanın her tarafında özellikle Ortadoğu’da İslam âlemine musallat etmiştir. 

Bu durumda sadakatle hâlâ NATO üyesiyiz deyip ABD’nin arkasından gitmek, dünyada eşi emsali görülmedik bir aymazlıktır, celladına aşık ahmak öküz gibi olmaktır. PKK’nın ve FETÖ’nün 50 yıldır Türkiye’ye karşı kullanılması, bütün İslam âleminde kan dökmek için hazırlanıp finanse edilmesi, lejyoner gibi dünyanın her tarafından kullanılacak terör örgütlerini toplayarak, aynı zamanda açık ve net bir şekilde 5000 TIR ve 2 uçak dolusu silahı parasız olarak sınırlarımızın dibindeki PKK, PYD ve FETÖ’ye teslim etmesi, eğitim vermek için en son, Türkiye›ye karşı kullanılacak silahları vermesi, ABD üniformasını ve bayraklarını taşıyan askerlerini ve tanklarını açıkça göndererek, NATO şartlarını ayaklar altına almıştır. 

Biz bu hususta tepki vermekte geciktiğimiz için aynen İsrail’in kuruluşundan bugüne kadar, % 90 topraklarını genişlettiğini gördüğümüz halde, İsrail’e de tepkileri bir türlü vermediğimizden ve geç kaldığımızdan dolayı, azgınlıkları hat safhaya çıkmıştır. 

Kur’an-ı Kerim’de Saf Suresi 2. ayette; “Ey iman edenler, ne diye yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz” manasındaki ayetle Allah, Müslümanların gevşekliğine ve işlerinin takipçisi olmadıklarının uyarısında bulunuyor. Herkese anladığı dilden cevap verilmesi gerektiğini ve söylenilen sözlerin yerine getirilmesinin takipçisi olmasına işaret ediyor

Yüzlerce defa kükreyerek İsrail›e ve Amerika’ya karşı boş çıkışlar yaparak, fiili ve fiziki yaptırımlara gidilmemesi, uluslararası BM, AB, AP, İslam Dünyası ve İİT’yi ayağa kaldırıp, medya yoluyla ABD’nin yalancılığını, sahtekârlığını ve eşkıyalığını haykıramadığımız için küstahlıkları ve saldırganlıkları bugünkü bu noktaya gelmiştir. 

Öncelikle NATO’ya üye olan 29 ülkenin, Türkiye’ye karşı yapılan bu ABD ihanetlerinin ve NATO’nun kendi kurallarına uymamasını, NATO üyesi ülkeler karşı çıkmalıdır. Kendi yavrularını yiyen canavar gibi NATO kendi üyelerini dünyanın gözleri önünde açıkça yok etmekte ve parçalamaktadır. Kendi üyeleri arasında da güvenilirliğini ve inandırıcılığını yitirmiş olmaktadır ve dağılma sürecine girmiştir.

Bugüne kadar Türkiye’yi istediği gibi sömürmek ve darbeler yaptırarak, her sahada geri bırakarak, açıkça ihanetlerini ortaya koymuştur. Silah ambargolarıyla Kıbrıs’ta, Afganistan’da, Kore’de, köle gibi bizi kullanmış, şimdi de casus papaz için yeniden ambargolar ve bakanlarımıza uygulayacağa tehditlerle, kalleşliğini ve dönekliğini, bütün NATO üyesi ülkelere ve dünyaya açıkça göstermiştir.

Başkanımızın cumartesi günü Ak Parti Kadın Kolları Kongresinde yapmış olduğu açık ve net bir şekilde konuşmasında, artık Türkiye eski Türkiye değildir, tehditlere ve şantajlara boyun eğmeyecektir, men dakka dukka ne yaparsan aynısıyla onu bulursun demiştir ve bu kartondan kaplan ABD’ye haddini bildirmiş, aynı şekilde onların bakanlarının mal varlıklarına da el konulacağının talimatını vererek, bütün dünyanın önünde ABD’ye meydan okumuş, itibarını yerle bir etmiş, yüreğimizi ferahlatmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23