• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

ABD’nin kağıttan kaplan olduğu, yakında ortaya çıkacaktır

09 Mart 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

 

İslam tarihinde ve Kur’an-ı Kerim’deki diğer Peygamberlerin hayatında çok büyük güçlerin ve kalabalıkların, çok küçük sebeplerle mağlup olduklarını anlatan kıssalar vardır. 

(Nice az topluluklar var ki; Allah’ın izniyle çok büyük topluluklara ve güçlülere üstün gelmişlerdir, Allah (cc) sabredenler ile beraberdir.) Bakara Suresi 249 

Hz. Musa’nın Firavun’un güçlü ordularına karşı zayıfları alıp kurtarması, Firavun’un mağlup olması. 

Hz. İbrahim’in Nemrut’a ve ordularına karşı çıkması, putlarını kırdığı halde ateşe atılmasına rağmen galip çıkması. 

Karun’un bütün gücünü, servetini ve altınlarını, karıncaların Sarayın altını oymasıyla veya başka sebepler ile yerin dibine geçirilmesi gibi yaşanan olaylar, dokunulmaz ve yenilmez olarak görünen nice güç ve kuvvet sahiplerinin beklemedikleri sebepler ile yıkılmaları, tarihte de çok görülmüş ve yakın tarihimizde de pek çok misalleri vardır. 

ABD’nin Vietnam tarihindeki almış olduğu en büyük zarar, 60 bin Amerikan askerinin karşı tarafı yenmeğe uğraşırken, kendi askerlerinin ölümüyle Amerikan halkının kendisine karşı isyan etmesi ve itibar kaybının dibe vurmasına sebep olmuştur. 

En son 11 Eylül’ün ardından Afganistan’ı ve Irak’ı işgal eden ABD’nin, bir buçuk milyon insanın öldürmesine rağmen, kendisinin de 7000 Amerikan askeri ve 1.000.000 yaralı askeri halka nasıl izah edeceğini ve bunun karşılığında ise 6 trilyon dolar kaybederek ağır bir mağlubiyete uğraması, büyük bir itibar kaybına sebep daha olmuştur ve hiçbir zafer de elde edememiştir. Bu yaptıkları hain planlar, ABD’ye bir çıkar sağlamamıştır. Irak’ta da milyonların katline sebep olmasına rağmen, neyi kazanıp, kaybettiği kesin olarak belli değildir. 

Şimdi ise Suriye’de Yahudi ve Ermeniler adına Akdeniz’e açılacak ve adına Kürt koridoru denilen bu projede itibar kaybına uğramaması için, kurmuş olduğu PKK, PYD, DEAŞ gibi taşeron örgütleri vasıtasıyla kayıplarını azaltmak üzere, Türkiye›de bu fitneyi ve silah ticaretini yaptıracak taşeron firmalarını devreye soktu. ABD petrol ve silah ticareti adına böyle bir savaşı başlattı. 

Fakat daha önceki yapılan savaşlar da kendi milleti ve dünya çapında kaybetmiş olduğu itibarı, bu sefer kaybetmemek için Türkiye’yi böyle bir savaşın içine çekip, Türk askerlerinin şehit kaybını çoğaltarak, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı itibar kaybına uğratıp muhalefeti de kullanarak, şehitlerin cenazelerini bahane edip, Türkiye›deki iktidarı zayıflatmak, AK Parti’yi ve Tayyip Erdoğan’ı itibar kaybına sürükleyerek, kendi düştüğü Vietnam’daki, Kamboçya’daki itibar kaybına benzer bir projeyi, bu sefer Türkiye’de uygulamak niyetiyle halkı hükümet karşı kışkırtmak, basın mensuplarını ve muhalefeti bu şekilde yanına çekerek kullanmak isterken, Türkiye’deki hükümet taraftarı halkın milli duygularını yükselmesi ve ABD’nin bu işi planlı ve sinsi bir şekilde yaptığı açıkça ortaya çıkması ile kazdığı kuyuya ABD kendisi düştü. 

Artık NATO bütün güvenirliğini yitirdi, NATO’ya üye ülkeler arasında bile, NATO’nun itibarı kalmadı. Türk halkının, Hükümete, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanına olan güveni ve sevgisi arttı, ABD’ye olan güvenini ise tamamen yitirdi. Hatta diğer NATO’ya üye ülkelerin de, ABD düşmanlığı hat safhada ve güvensizlik çıtası yükseldi. Trump’ın tutarsız, dengesiz ve aptalca davranışları, Amerikan halkı tarafından da kabul edilemez olarak nitelendirildi. Bir zamanlar dünyanın iki süper gücünden biri olduğu söylenen Rusya’nın, 1990 yılında aniden koflaşmış ve çürümüş bünyesi, hiçbir harici sebep olmadan, kendi enkazı üstüne çökmesi gibi, ABD’nin de süper güç havalarında rol keserken, kağıttan kaplan olduğu ortaya çıkacaktır. Belki de Türk ordusunun küçük bir dokunuşu, ABD için sonun başlangıcı olacaktır.

Washington da planlanan bu proje ters tepti. PKK, PYD, DEAŞ ve HDP’nin T.C hudutları içersinde yapmak istediği hain hendek savaşları ve tuzaklarının, sınır ötesine taşınmasının kaçınılmaz olduğu, milletimiz tarafından desteklendi ve kabul gördü. 

Halkımız ABD’ye karşı hükümetimize ve ordumuza büyük destek verdi. Milletimiz, kuklaları ve kuklacıyı açıkça gördü. Esas hainin ortak ve müttefik gibi görünen ABD olduğunu görmüş oldu. Mağaralarda ve sığınaklarda ele geçirilen cesaret verici haplar ve uyuşturucular gösteriyor ki; bilinçsizce kiralanmış bu hainlerin hiçbir hedefi ve idraki yoktur.

ABD’nin Vietnam’da ve Kamboçya’da kaybettiği askerler için halkından aldığı tepkiler gibi, Türkiye’ye de bunu yaptırmak isterken, Türk halkının milli duygularının yükselmesi ile MHP’nin de hükümete yapmış olduğu milli birlik ve CUMHUR harekatıyla, toplum bir bütünleşme süreci içerisine girdi. 

Türk halkı vatan, millet, din, iman, bayrak uğruna canını seve seve verir ve savaşmadan asla vazgeçemez. Şehitlerimizin canı ve kanı kahraman Mehmetçiğin ve milletimizin, azmini ve kararlılığını daha da artırmaktadır. 

Dünyada asker millet olarak nitelendiren başka bir millet yoktur. Şehitliği cennet kapısı ve düğüne gider gibi karşılayan, Peygambere komşu olacağına inanan silahlı kuvvetlerimiz, hiçbir teknoloji ve silahla durdurulamaz. 

Allah (cc) bütün şehitlerimize rahmeti ile muamele etsin, gazilerimize ve ailelerine de sabırlar ve yüce makamlar nasip etsin inşallah. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23