• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Tapınak

14 Kasım 2017
A


Mahmud Sami İletişim:

AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı, 10 Kasım için Anıtkabir’e 6 otobüslük bir kafile ile gitmiş. İlçe teşkilatı ile görüşme fırsatı yakaladım, genel olarak söyledikleri, yapılan anma etkinliğinin sosyal medya ve medyaya düşmesi ile birlikte beklediklerinden daha fazla “dikkat çekmesinden” şikâyetçiler. “Bizleri sanki bir dönüşüm gerçekleştiriyormuşuz gibi gösterme çabası içindeler” diyorlar.

Aslında haklılar da. Bir yanda ağızlarından Atatürk’ü eksik etmeyen CHP ve solcular, diğer yanda AK Parti. Bir değerlendirelim.

Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte, Gazi Mustafa Kemal’in yaptıkları;

Devlet Demiryolları kuruldu, 2815 km demiryolu yapıldı.

Birçok banka açıldı. Şekerinden dokumasına ve çimentosundan kâğıdına kadar birçok alanda üretim yapıldı.

İlk milli sigorta açıldı,

Demir çelikte atılımlar yapıldı,

İlk uçak fabrikası yapıldı, savaş uçağı üretildi,

Hastaneler açıldı,

Elektrik santralleri açıldı,

İlk şehir planları yapıldı,

Yabancıların ellerinde olan başta demiryolları olmak üzere, telefon ve fabrika gibi işletmeler satın alınarak millileştirildi.

Bira, likör ve rakı fabrikaları açıldı.

Bunlar ilk başta göze çarpanlar, ama şunu açık şekilde söyleyebiliriz ki, Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok seri ve güçlü bir şekilde ülkenin büyümesi ve gelişmesi için adımlar atıldı.

Peki, sonra ne oldu?

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek naralar atanlar, Gazi’yi yerlere göklere sığdıramayanlar ne yaptı? Hadi millet sizi iktidar yapmadı ama darbeyle de olsa bir şekilde hükümet oldunuz da ne yaptınız? Yahu bu memlekette taş üzerine taş koymuşluğunuz yok, Atatürkçüyüm diye geziniyorsunuz bu nasıl iş? Bırakın hizmeti, icraatları, Cumhuriyet’in ilk yıllarında atılan adımları dahi gerilettiniz.

II.Dünya Savaşında Milli Korunma Kanunu’nu çıkarttınız ve ekonomiyi neredeyse durdunuz. Ancak düşük gelirli kesimler bu durumda sefalet içerisine girerken, karaborsadan beslenen savaş zenginlerinin ortaya çıkmasına müsaade ettiniz. Yetmedi, bugün azınlık hakları diye çıldıranlar, gene aynı dönemde Varlık Vergileriyle azınlıkları mağdur etti. Vergisini veremeyenler doğuya çalışma kamplarına gönderildi. Bu zulüm karşısında azınlıklar ülkeden kaçmak zorunda kaldı.

Bu gerilemelerden en acıklı olanı ise açılan uçak ve uçak motoru fabrikalarının İnönü döneminde kapatılmasıdır. Yahu bırakın, Mustafa Kemal’in resmini paradan bile kaldırdınız.

Şimdi diğer yandan, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002’den beri yapılan atılımları ve gelişmeleri buraya nasıl sığdıralım.

Hastanelere giremeyen, muayene olamayan ve hatta hastane kuyruklarında yaşamını yitiren milletimiz bugün çok daha iyi şartlardaki hastanelerde tedavi oluyor. 2000 öncesinde sadece elit “opera severlerin” kullanabildiği uçaklara artık “türkü sevenler” de rahatlıkla binebiliyor. Yollar, barajlar, santraller fabrikalar hangilerini yazalım, bu sayfalara nasıl sığdıralım.

Şimdi kim Cumhuriyet’in kuruluş yılında ki ruhun ve heyecanın izinde? Mustafa Kemal’in açtığı yolda kim yürüyor?

Siz mi?

AK Parti’ye Atatürkçü bir çizgi tutturmaya çalıştığını söyleyenler ve hatta bunu oy kaygısı ile yaptığı iftirasını atanlara sormak lazım. İhtiyaç var mı? Yürünen yol icraatlarla ve söylemlerle bu kadar net gözükürken, böylesi bir iftirayı ancak iki tuğlayı üst üste koyamayacak kadar aciz olanlar çıkartır.

AK Parti'nin Mustafa Kemal ile hiçbir zaman sorunu olmadı ki, ama Anıtkabir’de “iman tazeleyen” zihniyetle sorunu oldu, Atatürkçüyüz deyip milleti sömürenlerle, ezmeye çalışanlarla sorunu oldu. Bugün Atatürkçü geçinenler, her cümlesine Mustafa Kemal’i yerleştirme derdinde olanlar, sadece ve sadece toplumsal baskı oluşturup üstünlük kurmak için Mustafa Kemal’i alçakça kullananlardır.

Tesettürlü diye, insanları hastanelere dahi almadınız, muayene olmalarını engellediniz! Sizin bırakın Atatürkçülüğünüzü, asıl insanlığınızı tartışmamız gerekir!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23