• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Özgürlüğüme Dokunma!

26 Aralık 2017
A


Mahmud Sami İletişim:

Medya özgürlüğü, düşünce hürriyeti yaygaraları her fırsatta gündem yapılmaya çalışılıyor. Türkiye’de dünyanın hiçbir yerinde olmayan basın ve düşünce özgürlüğü var. Ne Avrupa’da ne ABD’de ne de Asya’da böyle geniş bir özgürlük yok.

Ancak Türkiye’de geçmişe nazaran medyanın hareket sınırlarında bir değişim oldu. Asıl sıkıntı da bu zaten. Peki, neler değişti?

Artık medya maharetiyle hükümeti ve devleti tehdit edemezsiniz.

Artık manşetlerle hükümet yıkamazsınız.

Artık darbelerde rol oynayamazsınız.

Artık darbecilere kol kanat geremezsiniz.

Artık terör örgütlerinin propagandası yapamazsınız.

Ve en önemlisi, artık terör eylemlerinde bulunamazsınız.

Geçmişin “kudretli” medyası tarihe karıştı artık, buna alışsanız iyi olacak. Aynı zamanda geçmişin o tek kutuplu medyası da yok. Bu yeni durum fosil zihinlerde çok ciddi bir hazım sorunu oluşturuyor. Anlayışla karşılıyoruz.

Öyle ya da böyle alışacaksınız!

Türkiye’de artık medyanın suç işleme özgürlüğü yok. Gazetelerin kanunların üzerinde bir yeri yok.

Öğreneceksiniz!

15 Temmuzda devletin, vatanın asli unsurunun ve varlık nedenin millet olduğunu nasıl öğrendiyseniz, bunları da öğreneceksiniz.

Teröristlerin tulum ile mahkemeye çıkmasını bile kabullenemiyorlar. Bunu bile bir şekilde rejim tartışmalarına yani diktatörlüğe çekmeye çalışıyorlar.

Şaşırmıyoruz, nasıl olsa aynı yolun yolcuları. Bugün tulum giyip mahkeme karşısına çıkanlar dün millete parmak sallayanlarla beraberdi. Açıkça devlette, milletin iradesinin hâkim olmasını kaldıramıyorlar.

En son KHK ile 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında milletin sorumluluk alıp devleti koruyan aziz milletin "sivillere ceza muafiyeti" düzenlemesine “milis güçler oluşturuluyor” benzetmesini yapanlar kim?

Bunlar 15 Temmuz gecesinde koltuklarına kurularak askeri bekleyenler değil mi?

Bunlar darbe kalkışmasında askeri alkışlayanlar değil mi?

Millet görüyor, on yıllardır medya ile operasyon çekilen, asker ile hizaya çekilmeye çalışılan milletimiz şerbetlendi. İnsanın kumaşını anlıyor, kendinden olanı, milli olanı biliyor. Daha önceden de biliyordu, ancak toplum içinde oluşturulan çatışmalardan dolayı millet birlik olamıyordu. Şimdi tek yürek halinde istikametinde yürüyor.

Hazmedemeyenler çıldırıyor!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23