• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Kapitalizm Dini

16 Mart 2018
A


Mahmud Sami İletişim:

Çağdaş mahalle,hocalardan, fetvalarından ve açıkladıklarından rahatsız oluyor. Olur tabi, batının lağım çukurlarında ahlaklanan ve ırz, namus, kadın, ahlak gibi kavramları bu lağımın pisliğinde şekillenenlerden ne bekliyoruz.Fuhuşu çağdaşlık kabul eden, kadın erkek arasındaki mahrem yaşantıyı sokaklarda meydanlarda sözde “özgürlük” namına alenen yaşayanlardan ne bekliyordunuz. Anlamadığımız nokta ise sanki hocaların her dediğini yapıyormuşçasına, bazı fetvalardan rahatsız olmaları. İslam ile olan ilişkiniz, nüfus cüzdanında İslam yazmasından ibaretken, nedir bu itiraz?

Çağdaş batılı mahalle, hoca “Allah” dese rahatsız ama ağzını açamıyor, hoca “namaz” diyor gene ağzını açamıyor. Kuduruyor nefret kusuyor ve ne zaman hoca toplumsal yapıdan yapılanmadan bahsetse fırsat bilip hemen atlıyor “ama bu çağdaşlık değil, medeniyet değil, yobazlık”. Dine, Allah’a ve müminlere olan nefretlerini kusmanın başka bir yolunu bulamıyor.

Erkekte ve hanımda evlilik çağı ne zamandır?Çağdaş mahalleye baksanız okul bitecek, kariyer yapılacak, hayat tecrübesi kazanılacak ve güçlü bir birikim olacak, sonra evlilik.

Bu ne demek?

Birey ancak, kapitalizmin tüm çarklarından geçtikten, batıyı özümsedikten ve bu sistemin bir koruyucusu haline geldikten sonra evlenebilir. Bu zaman içerisinde Allah’ın ziynet olarak insana verdiği cinsellik gibi değerler ortaya saçılacak, birey bedenine ve özüne karşı olan manevi değeri kaybedecek, küreselleşme sürecinde batı ideolojisinin tam anlamıyla bir kölesi olurken bunu özgürlük adına yaptığını sanacak.

Evlilikte huzur yok mu, var! Yuvanın maneviyatı yok mu, var!Güçlü toplumun yapı taşı aile değil mi, aile! Ama yok, hayatımızdaki tüm manevi değerlere olan saldırıları sürerken aynı zamanda aile değerlerimizi ve kavramımızı da elimizden almaya çalışıyorlar.

Hocalara yapılan bu saldırı, batı – doğu savaşında el altından açılmış bir cephedir.

Peki, İslam evlilik çağı için ne diyor?

“Birey zihinsel, biyolojik, mantık ve şuur olarak ne zaman bir yuva kurmaya hazır olur ve ne zaman aile kavramını idrak ederse o zaman evlenebilir” diyor. Bu kiminde 18 olur, kiminde 28 olur.

Eğer özgürlük varsa, hiç kimse belli bir yaşam tarzını ve şeklini topluma dayatamaz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23