• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Düşmeyen Tansiyon!

16 Şubat 2018
A


Mahmud Sami İletişim:

İsrail’in uçağı düşürüldü, Rusya’nın nasıl bir tevafuk ise üst üste uçakları arızalanarak düştü. Afrin Operasyonu sürerken ABD’li askeri yetkililer Türkiye’ye karşı silah kullanabileceklerini dile getirdi. Rusya – ABD arası gerginleşmeye devam ediyor. Çin kendini fiilen Ortadoğu’da hissettirmeye başladı. Hararetin azalması gerekirken, ateşin düşmesi beklenirken her geçen gün bir önceki günü aratır halde. Adeta 3. Dünya savaşına doğru gün sayıyor haldeyiz.

Bu sürekli yükselen basınç bir yerde patlayacak ama hayırlısı, bakalım nerede. Allah mazlumları ve İslam coğrafyasını muhafaza etsin. Oluşturulan gerginliğin felaketi, müsebbiplerinin başına patlasın. 

Anlaşılan o ki, Ortadoğu, Ortadoğu’dan büyük. Buradaki asli sorun ne Suriye rejimi, ne Kürtler, ne de halkın rejim karşısında çektiği sıkıntılar. Ortadoğu’da süper güçler beka mücadelesi veriyor. Bu coğrafyadan galip çıkan ülke önümüzdeki 400-500 seneyi şekillendirecek.

Ancak bu mücadele içerisinde Müslüman coğrafyası kan ağlıyor.

Peki, bu mücadele neden Avrupa’da ya da İslam coğrafyası dışında gerçekleşmiyor da kan kaybeden biz Müslümanlar oluyoruz?

Bunun tek sorumlusu biz Müslümanlardır.

Şöyle bakalım; bu gün tokatladığımızı düşündüğümüz ABD, bizi, Müslümanları İslam dini ile vurmadı mı? Bizim ülkemizde iki tane âlimi, hocayı, üstadı yan yana getiremiyorsunuz. Hemen birbirleri ile kapışmaya başlıyorlar. Bizim âlimlerimiz, hocalarımız toplumumuzdaki yaraları görmüyor, insanların ihtiyacı olan merhemi bilmiyor, gönüllere kalplere seslenemiyor varsa yoksa birbirleriyle yarışsınlar. İşte bizim âlimlerimiz birbirlerine çelme takmaya çalışırken ABD geldi, FETÖ’yü çıkardı. Evlatlarımızı evlerimizden çaldı, kadınlarımızı ahlaksızca peşkeş çekti, iş adamlarımızı haraca bağladı, devletin her kademesine sızdı. Yetmedi, biz daha kendi memleketimizde 3-5 okulu zor kuruyorken yüzlerce ülkeye okul açtı bizim ülkemizin insan kaynağını ucuz iş gücü haline getirdi ve açıkça kullandı. Yüzlerce ülkede teşkilatlandı ve bizim ülkemizde gerçekleştirdiği çalışmayı bu ülkelerde de uygulamaya koyuldu. Bütün bunları kendi adamlarını ajanlarını, kendi dinini, kendi kaynaklarını kullanarak yapmadı. Bizim evlatlarımızı kullandı, İslam dinini kullandı. Özetle bugün tokatladığımızı düşündüğümüz –İnşallah asrın tokadını hayırlısıyla yiyecekler– ABD, bizi ve İslam coğrafyasını yıllardır tokatlıyor.

Tüm bunlar olurken, bizim hocalarımız ya birbirlerine, fetvalarla, bilgileriyle, cemaatleriyle üstünlük taslamakla meşguldüler. Allah’ın nasip etmiş olduğu ilim ve mevki ile farklı işler ve ilişkiler peşindeydiler. Hadi hocalarımızı geçelim, ya bizler? Yolumuzdan, inancımızdan, davamızdan ve imanımızdan ne kadar uzaklaştık? Uzaklaştıkça kendimize bakmamız ve toparlanmamız gerekirken durumu geçiştirdik, kılıfına uydurduk ve devam ettik.

Şimdi bakalım, neden İslam coğrafyası kan ağlıyor. Bu acılar neden Avrupa’da ABD’de yaşanmıyor da bizim içimiz yanıyor.

Düşünelim bir neden?

Şehide İcra

Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen Mehmedimiz borçlarından dolayı icralık oldu. Kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmasına rağmen bu olayın hayırlı olduğuna inanıyorum. Her bir şehit haberi ile canımız ciğerimiz yanmıyor mu? Her şehit cenazesi ile sanki kendi evimizden bir can gitmiş gibi üzülmüyor muyuz? Operasyonda şehit olan kahramanlarımız, bizim için, geleceğimiz için ve ülkemiz için çarpışmıyor mu? Öyleyse onların aileleri bizim ailemiz, onların sorunları bizim sorunumuz. Bu yiğitlerin aileleri, geride bıraktıkları bize emanettir. Bu emanete hakkıyla muamele etmeliyiz.

Aynı zamanda sadece Zeytin Dalı Operasyonunda değil, on yıllardır verdiğimiz tüm mücadelelerde şehit olan tüm canlarımız için aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Bu ülkenin şehitleri, bizim evlerimizin şehididir, bu kardeşlerimize sahip çıkalım. Devletimiz olanaklarını şehitlerimiz için uygun şekilde seferber etmeli. Bizler de gerek yardımlarımızla, gerekse bu konudaki hassasiyetimizi sürekli yüksek ve canlı tutarak şehitlerimize ve ailelerine sarılmalıyız.

İstanbul’da Kaptan Değişikliği

Bayrak değişikliği ile 2015 Şubatından itibaren 3 yıldır görev başında olan AK Parti İstanbul İl başkanı Selim Temurci yerini Bayram Şenocak’a teslim etti. Selim Temurci önemli hizmetlerin beraberinde, 2 seçim, 1 referandum ve darbe kalkışması yaşayan İstanbul’da çok farklı bir 3 yıla imza atmıştı. Yeni başkan Bayram Şenocak’a başarılar diliyor, değişikliğin İslam’a, vatana, şehrimiz İstanbul’a, İstanbullulara hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Çok çetin geçecek olan 2019 seçimlerinde AK Parti İstanbul teşkilatlarına Bayram Şenocak kaptanlık edecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23