• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Akit Bahane!

02 Mart 2018
A


Mahmud Sami İletişim:

Türkiye’de müesses nizam el altından sürekli toplumu kutuplaştırmaya çalışmıştır. Kutuplaşma ve gerginlikle oluşan huzursuz ortam ülkeyi, milletin iradesini hiçe sayarak, rahatça kontrol edilebilir hale sokuyor. Geçmişteki sol-sağ çatışmaları duruma net bir örnek teşkil ediyor.

Bugün aynı sahne farklı aktörlerle oynatılmaya çalışılıyor. Ancak tüm uğraşlara ve toplum içerisindeki gerilime rağmen istedikleri kıvılcım bir türlü çıkmadı. 2013 Gezi darbe kalkışmasında dahi amaçlarına ulaşamadılar. El altından ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın toplum büyük oranda her zaman sağduyusunu korudu. Hak için, doğrunun ve yanlışın adresi toplumun farklı değerlere sahip her kesiminde aynı oldu.

Özellikle medyada sözde muhalefet yaptığını sanan batı ağızlılara dikkat etmek lazım. Her zaman toplumda ötekileştirilen bir laik kesim portresi çizme uğraşısı içindeler. Birleştirici, toplumun her kesimini kapsayıcı dil kullanmaktan itinayla geri duruyorlar. Amaç çok kutuplu bir modelle gerilimi artırarak toplumun huzuruna, milletin birliğine kast etmek. Oysaki milli birliğe her gün her saat ihtiyacımız olduğu bugünlerde, çok kutuplu ve net şekilde ayrışmış bir toplum, ancak batının bizde en çok görmeyi arzuladığı haldir.

Artık mesele, muhafazakâr, laik, zengin, fakir demeden toplumun milli paydalar üzerinde birlik oluşturmasıdır. Küresel sermayenin paralı uşaklarına karşı verdiğimiz mücadele sürecinde birliğimiz vazgeçilmezimizdir. Biz bir olduktan sonra Allah’ın izniyle 7 düveli gelse bu saatten sonra bileğimizi kimse bükemez.

Bu birlik ruhu Etiler’den Nişantaşı’na, Eyüp’ten Fatih’e, İzmir’denSiirt’e ve Antalya’dan İstanbul’a milletimizin her kesimine her ferdine tam anlamıyla hâkimdir. Milletimize yaşatılmaya çalışılan her felaketten sonra bu ruh daha da çok güçleniyor.

15 Temmuz gecesinde laik ablamızın attığı çığlığı hatırlayalım.

“Ben ölmeye hazırım, sen beni öldürmeye hazır mısın?”

Tüm uğraşlara rağmen ayrışmayan, birlikteliğini koruyan ve her an daha da iç içe geçen toplumumuz,devletimizin coğrafyamızın içinde bulunduğu durumdan başarıyla çıkmasında ana rol oynayacaktır.

Dışarıda batının paralı ordusuna karşı verdiğimiz mücadele sürerken, aynı şekilde içeride gene batının paralı kalemlerine, ağızlarına ve zihinlerine karşı mücadelemiz sürüyor. Dün bir kez daha görüldü ki, batı uşakları emellerine ulaşmak için fırsat kolluyor. Akit TV spikeri Ahmet Keser’in yaptığı hata üzerine bu kadar sert gidilmesinin ve buradan bir provokasyon doğurmaya çalışılmasının başka açıklaması olabilir mi?

Bugün Allah’a şükür memleketimizin her semtinde her sokağında farklı kesimlerden insanlar bulmak mümkün. Toplum geçmişe oranla çok daha birleşmiş durumda. İstanbul korularının sadece bazı kesimlere ait olduğu, devletingene bu kesimi kayırırken milleti ötekileştirdiği dönemler eskindendi. Ama bu dönemlerin hayali, hala batı uşaklarının rüyalarını süslüyor.

Sağcısı, solcusu, muhafazakârı, laiki, zengini, fakiri, orta kesimi demeden bu fırsatçıların çabasını boşa çıkarmamız şart. Dün 8 askerimiz şehit oldu, Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Ailelerimizin ve milletimizin başı sağ olsun, Allah hepimize sabır ve metanet versin. Cephede askerimiz operasyonda canını dişine takmış mücadele verirken, birliğimizi iç huzurumuzu korumak hepimizin boynunun borcu.

Kargo Rezilliği

Okuyucularımdan bana dahi şikâyetler geliyor. Konu yurtiçi kargonun teslimatları adrese getirmemesi. Birde kargolara “eve geldik kimseyi bulamadık” notu düşüyorlar. Şikâyetlerin çoğu bu yönde.Arama yaptığınız hemen her sosyal mecrada konu ile alakalı şikâyetleri bulabilirsiniz. Bu durum bir şirket politikasına mı dönüşmüştür bilinmez ama insanlar üzgün ve durumun düzelmesini istiyorlar. Bizde bu satırları durumun düzelmesine vesile olması niyetiyle kaleme alıyoruz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23