• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Ağız Cırcırı

30 Ocak 2018
A


Mahmud Sami İletişim:

Askerimiz Afrine doğru hareketine devam ediyor. En son Burseya dağı ele geçirildi. İlerleyiş başarılı şekilde sürdükçe içimizde ki Mark’lar, Hans’lar, John’lar Mickel’lar çıldırıyor. Kimliğine baksan Ahmet, Mehmet ama içi George, içi Tom.

Meslek odaları, aydınlar, yazarlar, akademisyenler, sanatçılar. Nerede yetişmişler, ne üretmişler, ne başarmışlar? Baksak Türkiye’yi bir arpa boyu yol aldırmamışlar. Ama batının yatağına girerek, batının gecelik keyfi olma karşılığında kazandığı imtiyazla memleketimizde bir yere getirilmişler.

Bunların amaçları nedir?

Mimarlar odasının, Mühendisler odalarının işleri ne? Meslekleri nasıl daha iyi icra ederim, meslekleri nasıl gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkartabilirim, üniversitede ve meslek okullarında eğitimi nasıl iyileştiririm diye düşünmezler, siyaset maskesi altında devletin altını oyarlar. Sokakta azıcık bir toz kalkacak olsa halkı sokağa çıkartmak için kışkırtırlar. Batın iradesine uşaklık yaparlar! Birde üstüne hem devletten hem de meslek erbabından para alırlar.

Özellikle bu odaların raf ömrü tamamlanmıştır. Belki bugün değil ancak, yarın günün ilk ışıkları ile birlikte tedavülden kaldırılmaları gerekiyor. Bugün sokağa çıkmak için bahane arıyorlar! Bu nedeni bugün onlara vermeyeceğiz ama yarın, milletin huzurunu bozanlar hesap verecek!

Peki, neden? Bu aziz millete yapılan düşmanlık nedeni nedir?

Bunlar ki, kalıbının adamı olmadığı, adam olmadığı için biliyorlar ki, Türkiye güçlense, dış baskılardan ve tehditlerden kurtulsa, memlekette bir rahatlama olsa millet bu boş güruhun yerini alacak. Milletin özünden ve aslından, bu coğrafyanın zengin kültüründen beslenenler bu makamları mevkileri alacak. Bunun gayet iyi bildiklerinden, kaçınılmaz sonlarından kendilerini kurtarma çabası içindeler.

Bugün, millete devlete ve bu toprağa düşman olanları iyi belleyin, yarın bunları içimizde barındırmayacağız!

Doğu – Batı Blokları Arası Gerilim

Afrin’e doğru ilerleyiş devam ederken,  ABD kaybetmeye devam ediyor! Bu kayıp devam ettikçe, ABD – Rusya ve ABD – Türkiye arasında ki gerilim artıyor.

Batının anlamadığı, eğer Ortadoğu’da sınırlar yeniden belirlenecekse, bu 10.000 km uzaktaki masadan yapılmayacak. Hele ki, bu coğrafyanın ülkelerinin bulunmadığı bir masada hiçbir şekilde olamayacak. ABD’nin anlamadığı şey bu! Durumu kavrayamadığından gereksiz bir gerilim oluşuyor. Ne kadar erken ayılırsa, zarardan da o kadar erken dönmüş olur. Çünkü Ortadoğu bizim için değil ama bu gidişle ABD için tam bir bataklık olacak.

Şuan Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD’nin maşasını kırıyor. ABD sponsorlu ve eğitimli olan teröristler yok ediliyor. Şimdilik gerilim artsa da direkt ülkeler arası savaş muhtemel gözükmüyor.Kan kaybeden ABD’nin ise yakın zamanda İran’da denediğine benzer sokak olaylarınıTürkiye için tezgâhlamayacağının garantisi yok. Bu yüzden özellikle askerimiz operasyonda iken, ülke içinde birliğimiz çok önemli. Bu mücadelenin hem içeride hem dışarıda cepheleri var ve milletçe bir olduğumuz sürece Allah’ın izniyle biz kazanacağız.

Gençliğe Güvenmek

Muhafazakâr Radyo kanallarından birini dinliyorum, büyüklerimizden biri mikronda dert yanıyor. Geçmiş yıllarda ki dava şuuru, dini hassasiyetlerin nasıl olup ta bugün erozyona uğradığından bahsediyor. Geçmiş yıllarda ki sağlam duruşlu ve şuurlu gençlerden bugün eser yokmuş.

Canı sıkılan gençleri eleştiriyor, toplumdan dert yanan da. Ve bu eleştirilerin büyük bir kısmını da muhafazakâr gençlik göğüslüyor.

Ancak görmek istemedikleri şeyler var.

Fakirken, paylaşmak kolaydır.

Baskı altındayken, dava yolunda yürümek kolaydır.

Zulüm görürken, hakkı savunmak kolaydır.

Asıl mücadele, zenginken paylaşabilmekte, rahatken davaya sahip çıkabilmekte, işine gelmediği zaman hakkı savunabilmekte.

Mücadelenin kolay kısmını gösterip başarılarla avunanlar, bugün daha çetin ve zorlu olan yolda hakkıyla yürümeyi başaramayanlardır. Bu başarısızlıklarını geçmişin anısıyla örtmeye çalışanlardır.

Şüphesiz inanıyorum ki, günümüz gençleri Türkiye’deki özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin zor zamanlarında olsaydı memleketi titretirdi.

Bugün, çuvaldızı kendimize batırma vakti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23