• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Eh daha ne kadar gaflet

23 Nisan 2026
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Eh daha ne kadar gaflet

HÜSEYİN ÖZTÜRK

Hamdolsun yüzyılda ancak elde ettiğimiz gerçek bir Türkiye ve gerçek bir Cumhurbaşkanı ile hükümete sahibiz. Şükür vesilesi olması gerekirken kıymetini bilmemekteyiz. Üstelik muhalefet değil, bizzat içten dışa doğru bilinmemekte.

Bunu söylerken asla CHP ve onlarla ittifak eden siyasi partiler yahut Türkiye düşmanı Batılı çevrelerden fonlanan kurum, kuruluşlar ile sözde medyanın ve sosyal medyanın çepellerinden söz etmiyorum. Dün onları izah etmiştik.

Bürokraside veya millet olarak, elimizdeki nimetin kıymetini bilmeyen yahut iktidarın nimetlerini ganimet sayarak haram helal demeden testilerini dolduranlardan söz ediyorum.


Şarampollerde kendi şeylerinin içerisinde cebelleşen şer cephesinin iftiralarına takılıp kaldığımız kadar, yüzyıllık bir çöküntüden çıktığımızı görmemezlikten gelip, onların değirmenine su taşıyanlardan söz ediyorum.

Şu aşağılık kompleksini bir türlü atamadık. Bir Müslümana asla yakışmıyor.


Bazen sözün bittiği yerde; şairler, edipler, bilgeler konuşur. Onların bu dünyadan bir beklentileri yoktur. Ülküleri, hedefleri, emelleri insanca yaşamak ve söylemektir.

Onlardan birisi de Genci Abdal mahlaslı şairdir.


Asıl adı bilinmeyen ve 19. yüzyılın yarısında, İstanbul’da Sultan Abdülaziz devrinde dört ay Sadrazamlık yapan Yusuf Kamil Paşa’nın kâtibi iken tasavvufa yönelip, Eskişehir’e yerleşen Genci Abdal meramımızı anlatsın. 


Gaflet uykusunda yatar uyanmaz

Can gözü kapanık gafilan çoktur

Hak sözü dinlemez, asla inanmaz

Kalbi çürük sofu cahilan çoktur

• • •


Mürşidi kâmile vermez özünü


Gaflet uykusundan açmaz gözünü

Taştan beter, katı söyler sözünü

Bed amelli fasid sofiyan çoktur

• • •


Nefs atına binmiş gezer boşuna

Haksız olanların Hakta işi ne

İblis gibi düşmüş Halkın peşine

Şeytan dolabına aldanan çoktur

• • •


Bildiğinden şaşmaz nasihat almaz

Aslı münkir olan imlaya gelmez

Hakkını yitirmiş, kendini bilmez

Nefsiyle oynaşan pehlivan çoktur

• • •


Genç Abdal’ım herkes mest olur sanma

Her kurban derisi post olur sanma

Her yüze güleni dost olur sanma

İçi kâfir dışı Müslüman çoktur.

• • •


Şiir hakkında not:

Bu şiir ilahi formunda seslendirilmiştir ve pek güzeldir lakin Niyazi Mısri’ye atfedilmektedir. Niyazi Mısri’nin de “Uyan gözünü aç” isimli bir şiiri de vardır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23