• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bir köyde iki muhtar olmaz

18 Ocak 2023
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

 

Bir köyde iki muhtar olsa, o köyde hayatın felç olacağını akıl sahipleri bilirler. Ancak akıllarını kibir ve kinlerinin emrine verenler anlamaz ve “olur” derler.

Malum köy devletin en küçük birimidir. En küçük biriminde bile iki muhtar olamayacağına göre koca ülkede altı tane muhtar adayı çıkar ve ülkeyi yönetmek isterlerse, o memleketin hali nice olur?

Köyden şehre doğru gelelim. Bir ilçede iki tane kaymakam olsa, o ilçede huzur, güven, istikrar sağlanır mı?

Bir vilayette iki tane vali olsa, o vilayette hayat felç olmaz mı?

Peki, bir ülkede iki tane Cumhurbaşkanı olsa veya iki tane Başbakan olsa veya malum altılının, altısının birden yönetmek istediği kukla bir Cumhurbaşkanı yahut Başbakan olsa, ülkede dakika başı kaos, kargaşa meydana gelmez mi?

Bu zaviyeden “altılı masa” olarak bilinen kimselere bakalım:

Birbirleriyle uzaktan yakından; ideolojik, siyasi, kültürel, dini-milli ve sosyal hayata dair ortak yönü bulunmamaktadır. Peki, nasıl bir aday çıkarıp ülke yönetimine talip olacaklar?

İyi de o kimse hangisine hizmet edecek ve hangisinin buyruğuna girecek ve devlet-millet hesabına nasıl çalışacak?

“Şaka gibiler” tabirini sevmem ama hakikaten şaka gibiler. Siyaset değil de tiyatro kursalar, kesinlikle seyirci rekoru kırar çok para kazanırlar.

Bugün hamdolsun, dünya devleriyle mücadele eden, iki yüzyıldır ensemizde boza pişiren Batılılara karşı dik duran ve halkıyla bütünleşen bir devletiz-milletiz.

Altılılar daha kendi aralarında mutabakat sağlayamamışlar ve sağlamaları da imkânsız. Çünkü fıtrat ayrılıkları öyle hat safhadaki bir ve beraber olmaları mümkün değil.

İnsanımız soruyor: “Altılı masanın birbiriyle ortak hiçbir yönü yokken, hepsi ayrı bir hava çalarken, bunların aynı yolda yürümeleri mümkün mü”?

El cevap; “Bilmiyorum”. Çünkü görünen dağın ırağı olmaz der atalar. Görünen meydanda.

Bunlar içinde yaşadıkları toplumu tanımıyorlar. Bizim halkımız irfan ehlidir, Tevhid ehlidir, feraset sahibidir”. Tevhid inancıyla yoğrulmuş bu toprakları kendileri gibi inanmayan ve düşünmeyen kimselere teslim etmezler. Tarihimiz ortadadır.

Altılı masanın, yabancı ve yerli sponsorlarına ve destekçilerine dikkat edildiğinde gerçek niyetleri görülebilir.

Mesela bunları destekleyen ABD ve AB fonlu sivil toplum kuruluşlarıyla, onların yönettiği dernekler, LGBT ve bunları destekleyen örgütler, araştırma merkezleri, sözde stratejik düşünce kuruluşlarının, devlet-millet bütünlüğümüze düşmanlıkları ortada değil mi?

Ezcümle:

Yukarıdaki soruya cevap, Batılı STK’lardan darbe yemiş bir liderden:

“Uzun seneler birlikte çalıştığımız Batılı STK’lardan kuşku duymadık, bizden somut bir talepte bulunmadılar; ne var ki bir müddet sonra zihin haritamızın onların çizdiği gibi şekillenmeye başladığını fark ettik ama iş işten geçmişti ve hâlâ yaralarımızı saramıyoruz”.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fatih

Secilmislerden muhtar olur,ama secilmemis yalaka yandaş danismanllardan da ancak böyle ne oldugu belirsiz,kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir yönetim olur,bittiğinin farkındasınız az.kaldi kindarlar.....

csn

iyi de Gümrük birliginden ciktik mi AB den hükümete gelen fon paralari geri ceviriyormuyuz? araplardan ruslardan cinlilerden en az 15 milyarlar dollar borc almak bagimli etmiyor dimi. geri ödeyecek olan kim. birakin bu hamaset laflari bu altili masa gibi fos hepsi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23