• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Farkında olmasak da, gündem hep eğitim...

08 Ağustos 2021
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

Küçükken “Sen şu ormanı yak, ben de seni videoya çekeyim” diyene “Peki” dememeyi öğretemediğimiz çocukların, büyüdüklerinde söndürmediği sigara izmaritiyle ormanı yakması veya denizden su alan yangın söndürme uçağını jetskiyle taciz etmesi şaşırtıyor mu sizi gerçekten?

Şaşırmayın...

Tatmin edilecek arzuyu veya kaçınılacak zararı tespit etmek için “o an ne hissettiği”nden başka bir şeyi düşünüyor o çocuk, “farkında” değil çünkü ve neden sonuç ilişkisini olabilecek en basit seviyeye indirmekten başka çaresi yok.

Peki bu zihinsel sığlığı sadece “bilgi” ile daha derin, katmanlı veya insan fıtratına uygun bir hale getirebilir misiniz?

Evet, bilgi olmadan bunu yapamazsınız ama “sadece bilgi ile” yapabilir misiniz?

Yapılabilseydi, bilim ve teknik konusunda o dönem dünyanın en ileri ülkelerinden biri olan Almanya ne İkinci Dünya Savaşı’nı kaybeder ne de dünya tarihi boyunca konuşulacak bir vahşete imza atardı...

Konunun geleceği yer belli...

Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı görevinden affını talep etmiş... 

İstifanın kibarcası...

Kendisinin sırma saçları ve badem gözleri hakkında bayağı bir yorum yapılacaktır muhakkak ama ben o ekipten değilim.

“Modern” denilen eğitim sistemi “çocuğu, ailesinin mesaisi bitene kadar meşgul etmek üzere” kurgulandı ve Ziya Bey de, maalesef, bakanlığı döneminde bu yanlışlığı düzeltmek adına hiçbir adım atmadı. 

Aynı şeyleri yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde de yaşayacağız, Ziya Bey için yazdıklarımızı Mahmut Bey için de yazacağız gibi görünüyor.

Kendisinin ilk açıklaması, “Eylül’de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde oldu...

Neden önceliğimiz bu?

Neden önceliğimiz, “ne olursa olsun, ister uzaktan ister yüz yüze; çocukları ‘ihtiyaç duyacakları teknik bilgi, sosyal beceri, moral değerler ve öğrenme azmine sahip insanlar’ olarak geleceğe hazırlamak” değil de illa da illa günün 8 saati aynı sırada oturtmak?

Elbette yüz yüze eğitim yapılamamasının çocuklar üzerinde çok büyük olumsuz etkileri var ama bizim eğitim sistemimizin en büyük sorunu gerçekten okulların kapalı olması mı?

Türkiye’de eğitim sisteminin diğer alanlardaki seviyeye ulaşmasının önündeki en büyük engel, uzaktan eğitim mi?

Bu gidişin sonu yok...

Önceki gün internete bir görüntü düştü...

Görüntülerde bir Suriyeli, üstelik savaşta bir kolunu ve bir bacağını kaybetmiş 26 yaşında bir Suriyeli, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilere suyu 10 katı pahalı satmaya çalıştığı Türkiye’de, yangın söndürmeye çalışan orman personeline su dağıtırken görülüyordu.

Siz söyleyin şimdi...

Eli kolu yerinde 10 değil, 100 tane Tanju Özcan, bu Suriyeli genç kadar eder mi?

O “mülteci” gencin komşuluğu için 10 kat pahalıya alınmayacak ne var?

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sedat

yeni milli eğitim bakanı. gelen gideni aratır mı ki aceb. ilk mesaj, belki de her şey.

Hayrettin HATUNOĞLU

Her şeyin başı sağlık değil EĞİTİM. Çünkü eğitilmemiş insan sağlığın da değerini bilmiyor. Maalesef bu ülkede eğitim falan yapılmıyor. Okullarda yapılan eğitim değil AVUTUM. Biz okullarda çocuk ve gençlerimizi eğitmiyor, avutuyoruz sonuç ortada.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23