• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Faruk Erzen
Faruk Erzen
Spor Editörü
TÜM YAZILARI

Kıyasıya süren yarışta hangisi daha avantajlı?

07 Şubat 2018
A


Faruk Erzen İletişim: [email protected]

Süper Lig’de benzerine ‘az rastlanan’ şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor.

Neden ‘az rastlanan’ diyorum? Dilerseniz öncelikle buna açıklık getireyim.

Ligde bildiğiniz üzere 20. haftayı geride bıraktık. Puan cetvelinin tepesine baktığımızda; Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı görüyoruz. Bu 4 takım kıyasıya bir yarışa girmiş durumda. Ancak arkalarında bu 4 takıma tehdit oluşturabilecek potansiyele sahip Trabzonspor, Kayserispor ve Göztepe yer alıyor.

Tahminim, özellikle ligin tepesindeki 4 takım arasında şampiyonluk yarışının son 2-3 haftaya kadar gideceği yönünde. Yarışın 30. haftadan önce noktalanmasını neredeyse imkansız gibi görüyorum. Hafta sonu oynanan maçlarda; Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın hep birlikte puan kaybetmesi, ligdeki yarışın son haftaya kadar gidebileceğinin bile sinyallerini verdi.

Peki, kıyasıya devam eden yarışta hangi takım veya takımlar daha avantajlı görünüyor? Kısaca değinmek istiyorum.

Sezon başında, performansı belki de en çok merak edilen takımların başında Medipol Başakşehir geliyordu. Geçen sezon, son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde yer alan ve kadrosunu ligin başında daha da güçlendiren Başakşehir’in bu sezon da aynı başarıyı tekrarlayıp tekrarlayamayacağı merak ediliyordu. Haftalar ilerledikçe, sorunun cevabını bulmak daha da kolay oldu. Başakşehir’in sezon sonu ipi göğüslemesi, sanırım artık hiçbir futbolsever için sürpriz olmayacak. Ligin en iyi futbol oynayan takımlarının başına gelen Başakşehir ile fikstür avantajını elinde bulunduran ve liderin sadece 2 puan gerisinde yer alan Fatih Terim’li Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında en avantajlı takımlar olduğunu düşünüyorum.

Son dönemde sakatlıklar nedeniyle sahaya kadro çıkarmakta zorlanan Fenerbahçe ise yine zor bir döneme girmiş bulunuyor. Özellikle defans bloğundaki bireysel hatalar ve santraforların gol yollarındaki etkisiz görüntüsü, sarı lacivertli takımı şampiyonluk yarışındaki en zayıf halka konumuna düşürüyor. Aykut Kocaman’ın talebeleri, bu hafta deplasmanda oynanacak Medipol Başakşehir maçında ‘ya tamam ya devam’ diyecek. Sarı lacivertlilerin bu müsabakayı kaybetmesi, şampiyonluğun başka bir bahara kalması anlamına geliyor. Fenerbahçe yarışta ‘ben de varım’ demek istiyorsa, kesinlikle sahadan mağlup ayrılarak puan farkının 8’e çıkmasına izin vermemesi gerekiyor.

Beşiktaş ise her ne kadar kadro kalitesi ve kadro derinliği açısından rakiplerinden üstün olsa da puan cetvelinde 4. sırada yer alıyor. Tabi bu sonucun ortaya çıkmasında, siyah beyazlıların Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesinin etkisi de var. Devler liginde oynanan maçlar, siyah beyazlıların ligdeki konsantrasyonunu olumsuz etkiledi. Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Beşiktaş’ın Bayern Munchen ile oynayacağı maçlar, olumsuz etkinin devam etmesine neden olabilir. Şenol Güneş’in talebeleri bu süreyi az hasarlı atlatabilirse, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’nin de önüne geçerek Medipol Başakşehir ve Galatasaray’ı zorlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23