• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Fahrettin Dede
Fahrettin Dede
TÜM YAZILARI

7 günde…

22 Mart 2019
A


Fahrettin Dede İletişim: [email protected]

İnsanlık ve İslam düşmanları, insanlığı ve İslam’ı hedef almalarının üzerinden bugün itibariyle tam bir hafta geçti… Yeni Zelan’da da bir camide 50 canımızı şehit verdiğimiz saldırının en ilginç, en cana dokunan detayı, camideki Müslümanlardan birinin “Merhaba Kardeşim” sözleriydi… Şüphesiz şehid, “Seni öldürmeye gelen sende dirilsin” felsefesine bağlıydı, bu felsefeyle can verdi, ama gözü dönmüş cani hiçbir hayat belirtisi göstermiyordu.

Düne kadar sözümona ‘Müslüman terörü’nden başka bir şey görmeyen dünya kamuoyu, bugün Hıristiyan Haçlı terörüne karşı ne yapacağını şaşırmış vaziyette… İngiliz gazeteleri, katili adeta melekleştirirken, Trump’tan ses seda çıkmıyor.

Ama bunun yanında Yeni Zelanda’da saldırı sonrası yaşanan dayanışma tablosu, Müslümanlar için tarihte eşine az rastlanacak bir kırılma tablosunu temsil ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden Müslümanlar camilerde namaz kılarken, nöbet tutan gayrimüslim fotoğrafları düşüyor ajanslardan… Christchurch'te saldırının yapıldığı camilerin önüne gelen halk, aralıklarla yağan yağmura rağmen caminin bulunduğu sokakta oluşturulan anma noktasından ayrılmayıp hayatını kaybedenler için çiçekler bırakıyor.

Saldırının ardından Müslümanları suçlayan Avustralyalı ırkçı Senatör Fraser Anning'e yumurta atarak protesto eden genç Will Collony, Müslümanların terörist olmadığını ve terörizmin dini olmadığını ifade etti. Collony’i artık on milyonlar tanıyor.

Saldırı, Ricky Martin’i bile isyan ettiriyor. Martin, “Ona tetikçi diyorsunuz, çünkü o bir Müslüman değil” diyor.

Dün akşam Çavuşoğlu’nun Venezuela lideri Nicolas Maduro’nun ‘bu dizi gerçek İslamiyet'i öğretiyor ve belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım’ dediğini aktardığı yönündeki haberi okuyunca bir rahatlama hissettim içimde… Elbette devlet başkanlarının din değiştirmeleri hadisesinin kolay olmadığını bilenlerdenim. Tarihte çok az rastlanır ve genelde başka türlü sonuçlar doğurur…

Allah’ın sünneti böyledir, işine akıl erdiremezsiniz.

Siz hizmet etmeseniz dahi, o dinini yüceltmek istiyorsa yüceltir.

Bunun içinde kimi zaman camiye Cuma namazına giden Müslümanlar vesile olur, kimi zaman da kaba hesap 800 yıl önceyi anlatan bir dizi…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23