• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Sosyal değişimin değişmez parametresi 

22 Haziran 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

‘Bir halk kendi halini değiştirmedikçe Allah onların halini değiştirmez..’ ayetidir. Resul-i Ekrem (S) de, ‘Nasılsanız, öyle idare edilirsiniz’ buyurmuştur. Allah’ın davasını hakim kılmak için çalışan Müslümanların en temel ilkesi, vahyin ve sünnetin emrettiği ölçüler dairesinde hareket etmektir. Eğer hedefiniz Allah’ın rızasını kazanmak, küfre, tağuti otoritelere galebe çalmak ise, ölçü belli: “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.” Bir yerde karanlık, nahoş, Allah’ın razı olmadığı bir durum mevcutsa, bu Batıl’ın güçlü olduğu anlamına gelmez. Bizim meydanlarımızda olmadığımızı gösterir.

ŞİMDİ KARDEŞLİĞİMİZİ, BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRME ZAMANI

Hiç kuşkusuz demokratik mücadele ve partisel metot, Müslümanların asıl amacı değil, amaca ulaşırken kullandıkları vasıtalardır. Asıl gaye, adam gibi, Müslümanca ve adaletin hakim olduğu bir dünyayı inşa etmektir. İşte Ak Parti 16 yıldır bu köprüyü kurmaya çalışıyor. Millet 16 yıldır Erdoğan’ı bağrına bastı. Sevdi onu.. İnandı, samimi buldu. Hiçbir parti ve lider bu denli iktidarda kalamadı. Lakin iktidar yıpratır, yorar. Birçoğumuz evimizi idare ederken yığınlarca sorunlardan bahsederiz. Yaşı 60’ı geçmiş çınar gibi uzun adam, ömrünü, tıpkı hocası Erbakan gibi millete ve inandığı değerlere harcadı. Etrafını saran FETÖ ağı, AKP’liler, müteahhitler, uçkurcular, yalakalar yordu onu. O da bunu gördü ve tabanı ile teşkilatını “metal yorgunluğu” hususunda uyardı. Ne kadar faydası oldu bilemem. Dipten gelen bir dalga var, onu görelim lütfen. Bu millet hâlâ Erdoğan’a destek veriyor fakat meclis konusunda tedirgin davranıyorsa birilerinin oturup muhasebe yapması gerekmez mi? Yıllarca Erdoğan’ın gücünden faydalanan, nemalanan laikin kendileri hiçbir varlık göstermedikleri gibi partinin yıpranmasına sebep olanlar yine en önemli yerleri işgal ediyorsa bu millet sorgular arkadaşlar. Düşmanımız sadece FETÖ, PKK, HDP olsa sorun yok. Avrupa ve Batı dünyası Türkiye’nin Ortadoğu’da gücünü kırabilmek için terör örgütleriyle karşımıza çıkıyorlar. Hem içerde hem de sınır ötesinde, Kandil’de terör örgütleriyle savaşırken seçime gidiyoruz. Anaların, sabilerin, yetimlerin duası önemli. Bu bir vicdan meselesidir diyerek topraklarımızda misafir ettiğimiz mülteciler de Erdoğan için dua ediyor. Çünkü biliyorlar ki Erdoğan devrilirse, gelecek hiçbir iktidar kendilerine hayat hakkı tanımaz. Peki Ya Kudüs?.. Edirne’den Kars’a, Kudüs’ten Afrika ülkelerine kadar bir dua selidir beklenen.

Ümidimizi yitirmedik, asla da yitirmeyiz. Her şey aslına rücu eder. Su akar, sonunda yatağını bulur. Bize şer gibi görünen şeylerden kim bilir Rabbim hayır murad eder. Yenilsek de koşacağız. Eğer sandıktan beklediğimizi bulamaz isek, inanın kazanımlarımızın birçoğunu belki kaybederiz. Kader bize, yetti gayri Allah’ın iktidar nimetini gereğince kullanamadınız derse, acizane ben tevekküle ve şimdiden nerede yanlış yaptık muhasebesini yapmaya hazırım.

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23