• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Kudüs’ün statüsünü tartışırken…

28 Mayıs 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal’ı dinlerken İbrahim Karagülle’nin söyledikleriyle örtüştüğünü, Kur’ani bakış açısına sahip olan herkesin aynı yerden baktığını gördüm. Evet, şu anda dünya yeni bir yerlere doğru evriliyor. Trump’ın dünyasına bigane kalarak, Avrupa’daki gelişmeleri görmezden gelerek bir sonuca ulaşamayız. 24 Haziran seçimlerine giderken elbette Ortadoğu ülkeleriyle olan ilişkilerimiz, güney sınırımızda başlattığımız terör operasyonları ve devrim niteliğindeki projeler devam edecektir. 24 Haziran’a giderken yine en gerçekçi, ayağı yere basan vaatleri Ak Parti yapıyor. Muhalefetin söz söyleyecek, millete anlatacak bir şeyleri yok. Geleceğe dönük bir projeleri de yok. Hepsinin de tek bir derdi var, Erdoğan’dan kurtulmak.

Karagülle fazla karamsar olmakla birlikte dünyadaki gelişmeleri iyi okuyabilen bir kardeşimiz. Ortadoğu başta olmak üzere içerdeki terör yapılanmaları ve muhalefetin ne yaptığına ilişkin önemli tespitlerde bulunan Karagülle’ye kulak vermede fayda var. Önce ona biraz bakalım, sonra Mahir Ünal’ın altını çizdiği şeylere döneriz. Karagülle diyor ki: “Suriye savaşı isteyenler hedefin Türkiye olduğunu biliyorlardı. Zor olan, üzerimize gelecek olanı kestirebilmektir. Son beş yılda yaşananların hiç biri beş yıl önce öngörülememişti. Konuşanlar hayal görmekle suçlanmıştı. Dünyanın bir olağanüstü hal geçirdiğini kavrayamayanların böyle düşünmesi gayet normaldi. Bunu bilemediğimiz için, her şeyin kendi kuralları çerçevesinde yürüdüğünü sandığımız için ağır travmalar yaşadık, bedel ödedik. Erdoğan’ı devirme, Türkiye’yi durdurma hâin planı devam ediyor. Bu çevreler “Türkiye’yi yıkma” ve “Erdoğan’ı devirme” gibi yine çokuluslu projelerin gizli ortakları olarak bugün aynen devam ediyorlar. Bütün bunları birkaç yıl önce söylesek hainlikle suçlanırdık evlerimiz, iş yerlerimiz basılırdı. Bugün hâlâ aynı tehlike söz konusudur. Ama biz, ezberlerin ötesini konuşmaya devam edeceğiz. Risk alacağız, zihnimizi zorlayacağız, bazılarını kızdıracağız, dünyayı okuma biçimimizi o ezberlerden arındırıp gerçekleriyle görmeye çalışacağız.”

Karagülle Kudüs ile başlayan tartışma ve mücadelenin Mekke ve Medine’ye de sirayet edeceğini söylüyor. Çok geçmez, bir iki yıl içinde Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Afrika’dan Asya’nın uzak köşelerine kadar onlarca cephe açılacak. Buna hazır olun. Hepimiz bir seferberlik hali içinde Türkiye’yi buna hazırlamakla mükellefiz. Ekonomik, jeopolitik kimlik savaşları şehirleri vuracak. Avrupa’nın merkez şehirlerinden Müslüman dünyanın sınırlarına hatta kalbine kadar krizler ardı ardına büyüyecek. Bugün Kudüs’ü tartışan bizler, birkaç yıl içinde coğrafyanın bir-iki beyinsizi yüzünden İslam’ın bütün kutsallarını Kâbe’yi, Medine’yi, Mekke’yi tartışacağız, bir yere yazın. Bu şehirleri, bu merkezleri biz savunmak zorunda kalacağız, asla unutmayın.”

24 Haziran seçimlerine giderken Türkiye’nin ve Batı’nın içinde bulunduğu durumu özetleyen Karagülle, son otuz yıldır muhafazakar aydınların hiçbir şey söylemediklerinin de altını çiziyor. Dedik ya, tespitleri güzel ve gerçekçi olmakla birlikte biraz da iddialı. Siyasetin içerisinde olan ve kendisi de aydın sayılabilecek bir kimlik olan Mahir Ünal ise, dünyadaki değişimleri iyi okuyabilen, ezber bozucu çapta bir siyasetçi. Onu dinlerken, insan ister istemez; tam da söylemek istediklerimizi haykırıyor diyorsunuz. Çünkü Ünal sizden biri ve meselelere İslami pencereden bakıyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde AK Parti Kahramanmaraş milletvekili aday tanıtım toplantısına katılarak burada partililere konuşma yapan Ünal, “Yeni bir başlangıcın arifesindeyiz, şimdi adeta yeni bir dönemecin, yeni bir eşiğin yanı başındayız. Yeni bir başlangıç için 24 Haziran son dönemeçtir. Kardeşlerim, 24 Haziran’da Allah’ın izniyle biz, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp meclisi güçlü bir şekilde AK Parti temsilcileriyle, yerli ve milli unsurlarla, Cumhur İttifakı’nın milletvekilleriyle doldurursak, Türkiye şahlanacak ve yükselişe geçecek. Bunu engellemek için her şeyi yapacaklar ve yapıyorlar. Bakın dolar kurunda yaptıklarına dikkat edin, ekonomi üzerine gerçekleştirilmek istenene dikkat edin, bu tür operasyonlara devam edecekler. Onlar durmayacak ama biz de durmayacağız” dedi. 

Şam ve Kahire üzerine söylediklerini de önemsiyorum Ünal’ın: “Bizim Kahire, İstanbul ve Şam buralar bu ümmetin kalbiydi. İstanbul’u düşürmek istediler. Nerde düşürmek istediler? Gezi’de düşürmek istediler. Gezi’de İstanbul’u düşüremeyince sonra Kahire’yi düşürdüler. Sonra Şam’ı düşürdüler. Sonra döndüler tekrar İstanbul’u düşürmek istediler. Sonra 15 Temmuz’da Türkiye’yi toptan işgal etmek istediler. 15 Temmuz bitti mi kardeşlerim? Bitmedi. Güneyimizde oluşturdukları bir terör koridoruyla tekrar Türkiye’yi bir kıskaca almak ve boğmak istediler. Ama biz ne yaptık? Fırat Kalkanı ve ardından Zeytin Dalıyla o terör kıskacını paramparça ettik elhamdülillah. Şimdi son umutları 24 Haziran. Burada bir soru soralım kardeşlerim. Neden Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar? Bu sorunun cevabını anlarsak her şeyi anlarız. Bu sorunun cevabını anlarsak misyonumuzu, görevimizi, sorumluluklarımızı daha iyi anlarız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23