• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

İttifak

23 Nisan 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

AK Parti’nin ve MHP’nin Başkanlık sistemine giderken ittifak yapmaları yerinde bir karardır. Aslında bu ittifakın temelleri referandumda atılmıştı. Temennimiz, yapılan ittifakın hayırla neticelenmesi ve ülke birliğine katkı sağlamasıdır. Partiler 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken ittifak arayışı turunu hâlâ bitirmiş değiller. Mesela CHP’de henüz Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı netleşmiş değil. Kılıçdaroğlu kendisine güvenmediğinden mi, başarısız olduğu takdirde milletvekilliğinin de elden gideceğinden mi bilinmez ama, gür bir sesle “Cumhurbaşkanı adayı benim” diyemedi. Meral Akşener, hem pratik hem de cesur davranarak adaylığını açıkladı. Neticede; alacağı oy oranını tahmin edebildiği için, sonucu kaybetmek de olsa bu şekilde yarışmayı tercih etti. Saadet Partisi’nde belirsizlik sürüyor. İttifak çalışmaları siyasette süre dursun, panellerde bu konuyu tartışan Saadet cephesi, ayrı telden çalıyor. ‘İslam’da İttifak Ahlakı ve Erbakan’ temalı panelde, İslam’da ittifak anlayışının nasıl olması konusunda bilgi alışverişinde bulunan parti yetkilileri, sanki kapılarını AK Parti’ye kapatmış gibi duruyorlar. 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Önemli olan Allah’ın belirlediği düzende ittifak kurmaktır. Önemli olan İslam’da ittifaktır. Burada ittifakın bir anlamı yok. Bu dünyadaki ittifak burada kalıyor” diyor. AK Parti ile yapılacak bir ittifaka yeşil ışık yakmayan Saadetli ağabeylerimiz, umarız Erbakan’ın kemiklerini sızlatanlarla ittifak kurmazlar. İslam’da ittifak nasıl olur? Demokratik ve laik bir sistemde mevcut partilerin dışında başka bir alternatif var mı? Saadet Partisi de demokratik sistemin bir parçası değil mi? Kurumsallık ve tabela açısından AK Parti ile Saadet arasında zerre bir fark var mıdır?

Bizler Refah Partisi saflarında siyaset yaparken radikal söylemlere sahip bazı kardeşlerimiz parti ile İslam’a katkı sunulamayacağını, demokratik usullerle bir yerlere varılsa bile bunu Allah’ın onaylamayacağını deklare eder, sürekli ayakları yere basmayan, Türkiye gerçekliğinden uzak söylemlerle yürüyen şanlı atın burnunu çırpmaya çalışırlardı. AK Parti’nin tüm eylem ve söylemlerine sıcak bakmayan, hatta dışlayan Saadetli kardeşlerimizin tutumunu biraz, 30 yıl önceki radikallerin ayağı yere basmayan söylemlerine benzetiyorum. Lakin panelde güzel şeylerin de dile getirildiğini ifade etmeliyim. Mesela bunlardan en önemlisi: 

ORTA YOL İSLAM BİRLİĞİ’DİR”

Oğuzhan Asiltürk “İslam’da ırk var, ırkçılık yok. İslam’da mezhep var, mezhepçilik yok. İslam’da tarikat, cemaat var, cemaatçilik yok. İslam’da parti var, particilik yok. Kıblemize dönen ve açıkça şirk koşmayanlara, Müslüman olduğunu söyleyenlere din kardeşimiz gözüyle bakmalıyız. Yüzde yüz bir delil olmadıkça hiçbir Müslüman’a kâfir ya da münafık damgası vurulamaz.” Bunları aklı başında ve şuurlu her Müslüman kabul eder. Lakin Kutluay Hocanın ümitsizlik kokan, korku aşılayan şu sözlerini de eleştirmeliyiz. Halil Kutluay şöyle diyor: “Müslümanlar arasında samimiyet bitmiştir. İslam ülkeleri arasında sıcak bir diyalog ve işbirliğinin olmaması ayağa kalkmasında engel olmuştur. İslam ülkelerinde oluk oluk kan akmasına neden oldu. Müslümanlar arasında görüş birliğine ve ittifaka ihtiyaç vardır. İttifak, gönül birliğidir. İttifak, fertler arasında, devletler aralarında yapılmaktadır. İttifakta her konumuz Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in sünnetleridir. İslam’ın güncellemeye ihtiyacı yoktur. Güncellenmesi gereken, bizim hayatımızdır.”

“Müslümanlar arasında samimiyet bitmiştir” ifadesi izafi bir kavramdır. Samimiyetin bittiği söyleniyorsa, o samimiyetin yeniden inşası için çalışmak mı gerekir, yoksa ümitsizlik aşılamak mı? Türkiye, sınırlarının ötesinde terör örgütleriyle çarpışırken bir tek dostu mu vardı? Hangi Müslüman ülke Türkiye’ye destek verdi? Yalnız başına mücadele eden Türkiye; içerde ve dışarda FETÖ ve diğer terör örgütleriyle uğraşırken elbette reel politik ve şartlar gereği bazı ülkelerle ittifak yapacaktır. Bunu bile eleştiri konusu yapan Saadet Partisi, ülkelerle ittifak yapılamayacağını ima ediyor. İslam’ın güncellenmeye ihtiyacı olmadığını sadece Saadetli kardeşlerimiz biliyor!

Allah cümlemize akıl ve feraset versin. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23