• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Fetö’nün itirafçı kanadına dikkat

10 Aralık 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Fetö’nün yeni taktiği; “itiraf et kurtul.” Yani etkin pişmanlıktan faydalanmak suretiyle birilerini ihbar edip yakayı kurtarıyorlar. Etkin pişmanlık nedir, kimler için geçerlidir? Etkin pişmanlık, “kişinin işlediği suçtan dolayı özgür iradesiyle sonradan pişman olması, suç teşkil eden fiilin meydana getirdiği olumsuzlukları gidermesi ve ceza adaletine olumlu davranışlarıyla katkı sunması halinde atıfet hükümlerinin uygulanmasını sağlayan bir ceza hukuku kurumudur.” Bir kişinin ceza indiriminden faydalanabilmesi için de yargılanan kişinin, soruşturma veya kovuşturma aşamalarında suç ortaklarını, suça yardım edenleri, azmettirenleri savcılığa veya mahkemeye bildirerek suçun ortaya çıkmasını ve suç faillerinin cezalandırılmasını temin etmesiyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabileceğine açıklık getirilmiş. Şimdi Allah için bir bakalım. Bugüne kadar hangi Fetöcü, yaptığı eylem ve işlediği suçtan dolayı nedamet duymuş? Hangi Fetöcü gerçek anlamda tevbe edip de devletine sadakatle bağlanmış? Gerçek bir Fetöcü, yine gerçek bir Fetö’cüyü ihbar etmez. Bu itirafçılar devlete ve mahkemeye olumlu katkı değil, bilakis Fetöcüleri perdeleme ve Fetö ile mücadele edenleri deşifre etmeye yönelik katkı sunuyorlar. Hiç kimse de kalkıp bu itirafçılara bakarak; “baksana adamlar nasıl da çözülüverdiler, işte şimdi iş tamam” demesin.  Bunların itiraf kisvesine bürünerek yapmaya çalıştıkları şey, algı operasyonudur. Sadece itirafçıların beyanlarına bağlı olarak iddianame hazırlanırsa, yandı gülüm keten helva. Bu Fetö’nün adamları yargıyı, yargıdaki boşlukları çok iyi bilirler. Bunlar Ergenekon davasında da birçok insanı mağdur etmiş olabilirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti: “Şu an içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Bunlar doğru konuşmuyor, açık söylüyorum bunlar oyun oynuyor. Bu oyuna asla gelmemek gerekiyor.”

Geçenlerde Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit bile bu duruma isyan ederek, Fetöcü zanlıların itiraf yöntemini kullanmak suretiyle Yargıtay’ın birçok üyesi hakkında iftirada bulunduklarını ifade etti. Bakın ne diyor Yargıtay Başkanı: “Son zamanlarda bazı FETÖ itirafçıları, geçmişi, görev anlayışı, duruşu itibarıyla başından beri terör örgütü FETÖ ile mücadelesi bilinen Yargıtay üyesi arkadaşlarıma karşı FETÖ elebaşının ‘itirafçı ol, iftira et’ talimatına uygun olarak soyut ve mesnetsiz iddialarda bulunmak suretiyle haysiyet cellatlığına soyunmuşlardır.”

Bir gazeteci olarak ben de hemen hemen Fetö’nün tüm duruşmalarını ve verilen kararları takip ediyorum. Bu son furya yani tam asker yapılanmasının Fetöcü kısmının operasyonunda ne hikmettir bilinmez, muhtemelen Gülen teröristinin direkt talimatı olsa gerek, gözaltına alınan 10 askerin 10’u da itirafçı olup serbest kalıyor. Böylece ordu içerisindeki Fetö zanlısı hem yerini korumuş oluyor hem de itirafçılık/iftira yaparak birilerinin, belki de Fetö ile gerçek manada mücadele edenlerin canını yakıyorlar.

Özün sözü: Erdoğan iktidara gelinceye kadar devletin tüm kılcal damarlarına adeta bir kanser gibi sirayet eden Fetö aslında devleti ele geçirmişti. Fetö’nün yönettiği devlete ve büroksiye sızan Erdoğan’dı. Bu hâin yapıyı gördü ve bir mücadele başlattı. Lakin yalnız olduğu için Fetö’nün büyükbaşlarının firar etmesine engel olamadı. İçerdekiler de ayak oyunları ve talimatlarla bir şekilde korunuyorlar. Şimdi Erdoğan yalnız başına ne yapsın? Sınırlarımızda sürdürülen terör yapılanmasına ne desin, içerdeki hainlere ne yapsın?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23