• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Ezan ve CHP

12 Kasım 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Ezan kelimesi ile CHP’yi bir arada zikretmek bana çok ağır geliyor ama CHP’nin Müslümanlarla ve İslam’la kavgası devam ettiği müddetçe, bu meseleyi daha çok konuşacağız.

Her şey CHP’nin Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın Türkiye’de 18 yıl boyunca zorla dayatılan ezan yasağını savunması ve ezanın yeniden Türkçe okunması gerektiğini söylemesiyle başladı. Anlaşılan, eski pilav yeniden ısıtılıp önümüze bırakılmak isteniyor. Ancak durum bu sefer biraz farklı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve ekibi ezanın Türkçe okunması fikrine destek vermeyip “Ezan, Arapça okunmalıdır” dedi.

Türkçe ezan tartışmasını gündeme getiren CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkçe ezan tartışmasını doğru bulmadığını belirtti. Kendisini tebrik ediyoruz. Bu sefer statükoya teslim olmadı. Kılıçdaroğlu, “Arapça ezan-Türkçe ezan tartışmasının bırakılması lazım. Arapça ezan İslam dinimizin bir değeridir. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezanın İslam’ın bir çağrısı olduğunu ifade eder ki dünyanın her yerinde de ezan Arapça okunur. Ve ezana saygı gösterilir” dedi. CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu, “İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız” ifadelerini kullandı

YILMAZ’IN ARKASINDA KİMLER VAR?

CHP’de Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan çıkışıyla başlattığı siyasi kriz, öyle kısa sürede bitecek gibi görünmüyor. Kılıçdaroğlu’nu partiyi yönetememekle suçlayan Yılmaz’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf ettiği sözlere “meczup” denilip geçilebilir ama şu sözleri yenilir yutulur gibi değil:
“Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum, ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni!” Bunun adı düpedüz genel başkanı tehdit etmektir. Sonu nereye varır bilemeyiz ama CHP bu işin altından kalkamaz. Yılmaz, ya gerçekten ne dediğini bilmiyor ve akıl tutulması yaşıyor ya da elinde güçlü bilgiler var. İkisi de mümkün. DEAŞ’ın kuşattığı Musul Konsolosluğu sonrası gördüğü ilgi, o yıllarda FETÖ’cülerle kurduğu ilişki, büyükelçi yapılması, Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı her şeyin üstünün örtülmesi gibi meselelerin perde arkası aydınlanmış değil. Hızlı yükselişinin arkasında mutlaka birileri var ve bu meselede onlara güveniyor olabilir.

Yıldırım Kaya’nın Türkçe ezan ve Yılmaz’la ilgili şu sözleri çok önemli:

“Bu tehlikeli duruşun arkasında kimler varsa, önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır. Bu durduk yerde söylenmiş bir söz değildir.”

TSK’yla birlikte hareket eden ÖSO›yu terörist ilan eden FETÖ’yle ilişkileri tartışılan Yılmaz, bu sefer sert kayaya çarptı. O zaman susan CHP, şimdi konuşuyor. Bu millete 1932’den 1950’ye kadar ezanı Latince okuttunuz, yetmedi mi? Artık Türkiye, o sizin bildiğiniz Türkiye değil. Bakalım bu yükün altından nasıl kalkacaksınız?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23