• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Değişim, eleştiri ve yalakalık

19 Ağustos 2019
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

İnsanın doğasında değişim ve dönüşüm hep olagelmiştir. Statik hayat, kişiyi gelişmelerden uzak kılar. Olgunlaşmak, bilgi ve tecrübe sahibi olmak ise feraset sahibi yapar. İman etmiş biriyseniz kıbleniz şaşmaz. Belki bir süre yanlış yola sapmanız mümkündür lakin bir süre sonra mutlaka doğru menzile ulaşırsınız. Yüce Rabbimiz «Onlar sözü dinler doğrusuna tabi olurlar.. Onların işleri kendi aralarında istişareyledir...” buyurmakta. Erdemli bir insan yanlışta diretmez. Dolayısıyla hakikati gördüğünde teslim olur. Değişim ve dönüşümde ölçü budur. Parayı, imkan ve makamı görünce değişmek, savrulmak; önce işini, sonra eşini değiştirmek, yetmedi metres tutmak, gizli dost edinmek... İşte bunlar Müslümanın lügatinde olmaz/olmamalı. Fakat üzülerek ifade edelim ki biz Müslümanlar güzel bir sınav veremedik. Bizi öldürmeye gelenler bizde dirilmesi gerekirken, biz bu konuda da prototip olamadık. Hoyratça tükettik birikimlerimizi. Din adını kullanarak hem de dindar kimliğimizle çamura battık. Akçeli işlere bulaştık. Kadın fitnesiyle imtihan zordur. Birçoğumuz döküldü. Allah’ın rızasını birçok rızaya değiştik. Biz, biz olmaktan çıkıp öteki olduk.

Eleştiri dedim de HDP’nin Selahaddin Demirtaş’ı geldi aklıma. Yalaka kesimi kastederek şöyle bir laf etmişti Demirtaş:

“Gün gelecek bizden çok Erdoğan’ı eleştirecekler. Bir günde dönüşecekler. Huyları bu. Dönmek, dönüş yapmak onların tarzı. Etrafında şu anda bulunan siyasetçiler, gazeteciler, medya mensupları, göreceksiniz Erdoğan’ın ayağı şöyle bir tökezlesin, gemiyi en başta bunlar terk edecekler. (...) şu yalaka tayfasından daha fazla Erdoğan’a saldıran kimseyi bulamayacaksınız. Hepimizin önünde koşacaklar. “Erdoğan şunu etti, şu kadar kötülük yaptı” diye, şu günün yalakaları o günün yalakaları olacaklar. Sizden ricam bu alçakları affetmeyin... “

Bugün Demirtaş’ı kimler haklı çıkarmadı ki! Her zaman söylediğimiz bir şey var. Yapıcı ve yerinde eleştiri başka bir şey, hareketi bitirmek için kılıç kuşanmak ayrı bir şeydir. Davutoğlu ve Babacan’a hain denilmesinin doğru olmadığını nitekim bu söylemin onların daha fazla önlerini açacağını Akit’te yazdığımda Oda TV alıntı yapıp yazımı köşelerine taşıdı. Bizim baktığımız yerden bakmadıkları için; Akit yazarından Erdoğan’a hain eleştirisi” şeklinde yazımızı iktibas ettiler. Erdoğan da herkes gibi fânidir, hata yapmaktan münezzeh değildir. Dolayısıyla eleştirilebilir. Kaldı ki biz o yazımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; teşekkür gezisine çıktığında Davutoğlu ve Babacan ekibine hain dememesini tavsiye ettik. Ben Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sıfatıyla Erdoğan’ı takdir ediyorum. Gemi her ne kadar su almaya başlamışsa da büyük bir hamle ve reformlarla Erdoğan’ın bu durumu düzelteceğine inanıyorum. Ama kabul edelim ki İmamoğlu’nu biz meşhur ettik. Yerelde güç kaybına uğrayan Ak Parti bu dağınıklığı toparlamalı ve fitne odaklarına fırsat vermemelidir.

Ben niye Erdoğan’a Babacan ve Davutoğlu hakkında hain dememesi gerektiğini tavsiye ettim. Davutoğlu ve Babacan parti kurabilir, gayet doğaldır. Zamanlamalarını, İstanbul seçimlerinin sonucunu gözeterek çıkış yapmalarını doğru bulmuyorum. Toplumda bir karşılıklarının olup olmamasının da bir önemi yok. Hareketim kime hizmet edeceğine bakmak gerek. Dolayısıyla bırakın kendi yoluna gitsinler. Biz kendi işimize bakalım. Ben de biliyorum bugün Davutoğlu ilkesizlik yapıyor, savruluyor. Ne demişti bir zamanlar Başbakanlıktan azledildiğinde:

“Nefsimi ayaklar altına alırım, bir fâninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim, ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam, dünya mazlumlarının tek umudu olan bu AK hareketin zarar görmesine, bu Ak yürekli kadroların üzülmesine, yeise düşülmesine asla izin vermem... Bugün herkes imtihandadır, herkes kendi imtihanını verecek...”

Bu sözleri söyleyen Davutoğlu İstanbul ve birçok metropol ilde Ak Parti yerelde kaybedince manifesto yayınladı. Şimdi de yıkım ekibi gibi çalışıyorlar. Tabi böyle davranan sadece Davutoğlu değil. Hepsi de pusuda bekliyor.. En ufak bir gedik açıldığında gemiyi ilk terk edecek olanlar menfaatperest, akçeci, uçkuruna düşkün ihaleci tipler olacaktır. Bir de Ak Parti’de makam-koltuk sevdalısı tipler var. Yarın onlar herkesten önce terk ederler Erdoğan’ı. AKP’li zihniyetler zaten Ak Parti’nin zeminini oymaya devam ediyorlar.

Fırat’ın Doğusu ısınıyor. Önümüz kış. Söylenecek sözümüz, yapacak işlerimiz var. Allah yar ve yardımcımız olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Münir

İnsanoğlu böyledir.. Önemli olan, Allah'ın çizdiği yolda olmak. Gerisi boş.

Rasim DUMAN

Hocam ellerinize ve ağzınıza sağlık ; tebrik ve teşekkür ediyorum, sağolun varolun inşallah. Rabbim kaleminize kuvvet versin ve ferâsetinizi ziyâde eylesin inşallah. Sağdan soldan gelen avur zavurları hiç kaale almayın. DURMAK YOK, YOLA DEVAM İNŞALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23