• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yüzü kızarmayan Akşener, yine Erdoğan’ı hedef aldı

Yeniakit Publisher
2020-07-14 17:32:00 -
Yüzü kızarmayan Akşener, yine Erdoğan’ı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Ayasofya’yı açamaz demiştim, burada yanılmışım” itirafında bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüzü kızarmadan karar sonrası Erdoğan’ı hedef aldı. Akşener Meclis konuşmasında “Kendine gel Sayın Erdoğan, ağzından çıkanı kulağın duysun.“ ifadelerini kullandı.

Danıştay kararı ile Ayasofya Camii 86 yıl sonra özüne döndü. Konu ile ilgili dil ucuyla “hayırlı olsun” diyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

1934 yılındaki skandalı savundu

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, tarihi kararın altına imza atan Erdoğan’ı yine sözleri ile eleştirdi.

Ayasofya’nın açılmasından yana taraf olduğu algısı yapan Akşener, Ayasofya ile ilgili 1934 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan skandalı şu sözlerle savundu:

"Çıktı, utanmadan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde alınan kararı, hem hukuki bir hata hem de ihanet olarak tanımladı. Kendine gel Sayın Erdoğan, ağzından çıkanı kulağın duysun. 19 Kasım 1936 tarihinde düzenlenen tapu evrakında, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinden sonra, yeni Türk devletinin kayıtlarına Ayasofya'yı cami-i şerif olarak tescil eden ikinci kişi, o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu gerçek ortadayken hukuki hatadan söz etmek, daha da ötesi, utanmadan tarihe ihanet yakıştırması yapmak, makamı ne olursa olsun kimsenin haddi değildir. Herkes haddini bilecek."

Akşener’in yüzü kızarmıyor

Ölümcül koronavirüs salgını döneminde hayati önem taşıyan şehir hastaneleri hakkında “Sözleşmeleri saklanan hasta garantili şehir hastanelerini yapanlar kazandı" ifadeleri ile algı operasyonu yapan Meral Akşener’in Ayasofya sözleri de elinde patladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması sonrası Halk TV'de canlı yayına katılan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili 'yanıldığını' şu sözlerle itiraf etmişti. Geri viteslere alışık olan Meral Akşener, "Sayın Erdoğan açmaz demiştim. Burada yanılmışım. Hayırlı olsun diyorum sayın Erdoğan’ı da tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yüksel

Mecliste alkişlayinca demekki hdpli terist ortaklarından azar yemişe benziyor.can çıkmayınca huy cikmaz

Lâedrî 61

Siz M. Kamâl güzellemesi yapmaya devam edin; biz onun yaptıklarının ne anlama geldiğini, hangi maksatlar olduğunu gayet iyi biliyoruz. İnşallah, bunları çocuklarımıza da anlatacağız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23